22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TUNUS TANITIM OFİSİ AÇILIYOR

Türkiye'nin turizmde elde ettiği başarıdan etkilenen Tunuslu turizmciler Türkiye'yi örnek aldı

TUNUS TANITIM OFİSİ AÇILIYOR

29 Eylül 2012 / 09:56

TURİZMİN SESİ 


 Tunus, tanıtım ofisini yeniden faaliyete geçirirken, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'dan da destek sözü aldı. Tunus Seyahat Acentaları Birliği (FTAV), 27–29 Eylül 2012 tarihleri arasında Genel Kurullarını gerçekleştirmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın evsahipliği ve TÜRSAB'ın davetlisi olarak İstanbul'a geldi.Genel Kurul öncesi Adile Sultan Sarayı'nda düzenlenen Gala yemeği ve Tunus Gecesi'ne FTAV Başkanı M. Mohamed Ali Toumi, Tunus Otelciler Federasyonu (FTH) Başkanı M. Mohamed Belajouza, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Özgül Yavuz, Tunus Ankara Büyükelçisi M. Mehrez Berrhouma, O.N.T.T Genel Direktörü M. Habib Ammar, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve Tunus Cumhuriyeti Turizm Bakanı M. Elyes Fakhfakh katıldı.

 tursab-baskani-basaran-ulusoy-2.jpg

ULUSOY: "TUNUS'UN TÜRKİYE AYAĞINI KUVVETLENDİRMEK İSTİYORUZ"
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Tunuslu seyahat acentelerinin katıldığı Tunus Gecesi ve Gala Yemeğin'nde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ulusoy, "Sizleri misafir olarak kabul etmiyoruz, kendi evinizdesiniz. Çünkü biz de Tunus'ta kendimizi öyle hissettik" dedi. Ulusoy şöyle devam etti:"Tunuslu dostlarımızı İzmir Fuarı'na bekliyorum. TÜRSAB olarak 5 yılda 60 ülke çerçevesinde Tunus'a tekrar gelmek istiyoruz. Bizim turizm anlayışımız üç kelime: Tanıtım, tanıtım ve tanıtım. Türkler Tunus'u dost ve kardeş ülke olarak bilmekte ama Tunus'u basın yoluyla ve farklı tanıtımlarla anlatmalısınız"

 tursab-baskani-basaran-ulusoy-3.jpg

"BAKANLIĞIN BU YIL AÇACAĞI 6 OFİSTEN BİRİ TUNUS'TA OLACAK"
"Tunus yükselen bir pazar. Tanıtımı Tunus'un yapması lazım biz her türlü desteği vermeye hazırız. Bakanlık 6 yeni ofis açacak bunlardan biri Tunus'ta. Tunus'a gidişi artırmak istiyoruz. Bizim göndereceğimiz rakam önemli değil, önemli olan ilişkiler. Tunus'a turist göndermek istiyoruz, Tunus'un ofis açması önemli. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, mayıs ayında 60 kişilik bir heyetle Tunus'a gelmek istediği mesajını verdi. 5 yılda 60 ülke programını tamamlamak için çalıştıklarının altını çizen Ulusoy "İrlanda'ya 9 yıl sonra gittim ama Tunus'a her yıl gelebilirim" dedi.

 fakhfakh.jpg

FAKHFAKH: "TÜRKİYE'DEKİ TEMSİLCİLİK OFİSİMİZİ YENİDEN AÇIYORUZ"
Tunus Cumhuriyeti Turizm Bakanı Elyes Fakhfakh global tanıtım bütçesi için 30 milyon Euro ayırdıklarını ve Türkiye'deki temsilcilik ofisini yeniden açacaklarını söyledi.Fakhfakh, "Biz de burada kendimizi evimizde hissediyoruz. Tunus'ta devrim 1,5 yıl önce başladı. Demokratik kurumlar oluştu. Türkiye en başından beri Tunus'a çok destek verdi. İşbirliği potansiyelini artırmak için çok sayıda bakan çalışmalarda bulundu. Turizm alanında işbirliği anlaşması imzaladık" dedi. Fakhfakh, şöyle devam etti:"Geçen sene turizm açısından zor bir yıldı ancak bu sene yeniden canlanma var ve 2011'e göre bir gelişme yaşadık. Türkiye'nin deneyimleri bizim ilgimizi çekiyor. Federasyonlar arasındaki işbirliği çok önemli. Birlikte neler yapılabileceğinin konuşulması iki tarafta yapılacak yatırımlar açısından çok önemli."

 tunus-otelciler-federasyonu-(fth)-baskani-m.-mohamed-belajouza.jpg

BELAJOUZA: "TUNUSLULAR TÜRKİYE'DE, TÜRKLER DE TUNUS'TA EĞİTİM ALABİLİR"
Tunus Otelciler Federasyonu (FTH) Başkanı M. Mohamed Belajouza ise Türkiye'nin son yıllarda önemli bir başarıya imza attığını ve Türkiye'yi hayranlıkla izlediklerini söyledi.Yeni dönemde müşteriyi memnun edecek ürünler sunmak istediklerini belirten Belajouza, "Rakip destinasyon olmak istemiyoruz, Türk meslektaşlarımızın Tunus'ta, Tunusluların da Türkiye'de eğitim almasını istiyoruz" dedi.
 turkiye-cumhuriyeti-kultur-ve-turizm-bakanligi-il-mudur-yardimcisi-ozgul-yavuz.jpg

YAVUZ: "TUNUS'TAN GELENLERİN SAYISI İLK 8 AYDA YÜZDE 48 ARTTI"
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Özgül Yavuz ise Tunuslu misafirlerin sayısında ilk 8 aylık dönemde geçen yıla göre yüzde 48'lik artış yaşandığı bilgisini verirken, Tunus ve Türkiye arasında hızlanarak artan işbirliğinden ötürü Bakanlık olarak büyük mutluluk duyduklarını ve bunun devam etmesini dilediklerini söyledi.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.