22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TURGÖN, İSTANBUL' DA BULUŞTU

Eşref Saati Etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul Sarıyer'deki Dolphin Balık Restaurant'a biraraya gelen TURGÖN (Turizm Gönüllüleri) hem eğlendi hem de güncel konuları tartıştı

TURGÖN, İSTANBUL' DA BULUŞTU

06 Nisan 2009 / 00:17

TURİZMİN SESİ


TÜSAD (Tüm Seyahat Acentaları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yaylacıklılar'ın girişimleri sonucu gerçekleştirilen yemeğe 40'ı aşkın turizmci katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Yaylacıklılar, yenilenen 1618 sayılı kanunun 10. Maddesi ve geçici maddede seyahat acentalarına 7 bin lira teminat şartı getirdiğini anımsatarak, “Kriz ortamını en derinden yaşayan seyahat acentalarının her hangi bir bankadan 7 bin TL alabilmesi çok zordur. Bunun en az bir yıl farksız ve koşulsuz olarak ertelenmesini veya 'Banka Nakdi teminatı' kapsamından çıkarılarak senet pozisyonuna döndürülmesini talep ediyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak önümüzdeki hafta TÜSAD adına Bakanlığa resmi bir yazıyla başvuruda bulunacaklarını belirten Yaylacıklılar şunları söyledi: “Seyahat Acentlarımımızın KOBİ kapsamına alınmasını talep eden yöneticilerimiz, halen KOBİ kapsamında yer aldığımızı bilmemeleri inanılmaz bir zaafiyeti ortaya koyuyor. Mesleğimiz KOBİ kapsamındadır. Ancak 'HİZMET' ibaresinin teşvik ve destek başlıklarının altına alınmaması nedeni ile hiç bir pozitif uygulamadan yararlanamadığımızı bilmeyen bir zihniyet halen gazeteler 'Kobi olmalıyız' diye demeçler vermektedir.Üretim, İmalat kelimelerinin yanına HİZMET kelimesinin eklenmesi ile Acentelerimizde teşviklerden faydalanabileceklerdir.”

Yemeğe katılan TURGÖN üyeleri, ortaya çıkan durum karşısında, ortak hareket edip, Birleşik Teminat Mektubu verilmesi konusunun gündeme alınmasına karar verdi. Baracuda Tur Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu ise TURGÖN'ün gücünün hafife alınmaması gerektiğinin altını çizerek, “TURGÖN Platformuna tüketicilere yurtdışı fiyatları alan vergisi dahil açıklamalarını öneren bir yazı yolladım. Önerim kısa zamanda çığ gibi büyüdü ve tam 22 acenta önerim ışığında şeffaf yurtdışı fiyatı açıklanmasına destek verdi. Dolayısıyla TURGÖN olarak birşeyi yapmaya karar verirsek bunu hayata geçirme gücümüz olduğunu unutmayalım” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.