22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TURİZM FUARLARI VE FUAR YÖNETİMİ

'Turizm Fuarları ve Fuar Yönetimi' adlı araştırma kitabı, tüm turizm profesyonellerinin ilgisini çekecek nitelikte

TURİZM FUARLARI VE FUAR YÖNETİMİ

03 Mayıs 2009 / 21:36

TURİZMİN SESİ
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Selma Meydan Uygur ve Mehmet Ali Büyükhanlı Ticaret Lisesi Müdür Yardımcısı Dilek Geçgel tarafından hazırlanan 'Turizm Fuarları ve Fuar Yönetimi' kitabı piyasaya çıktı. Bir pazarlama aracı olarak yayımlanan, 'Turizm Fuarları ve Fuar Yönetimi' adlı araştırma kitabı, tüm turizm profesyonellerinin ilgisini çekecek nitelikte.

Tüm dünya turizm fuarlarına geniş yer verilen akademik kitapta, uluslararası turizm fuarlarına geniş yer verilmiş. Kitapta yer alan konuların başında, Fuar Kavramlarının Tanımlanması, Dünya'da ve Türkiye'de Fuarların ve Turizm Fuarları'nın Tarihsel Gelişimi, Türkiye'de Fuarların Tarihsel Gelişimi, Fuarlara Katılımın Turizm Açısından Önemi, Fuar Türleri, Fuarların Özellikleri, Fonksiyonları, Katılımcıların Özelliklerine ve Düzenleniş Amaçlarına Göre Fuarlar, Fuarlara Katılımın Yararları, Amaçları, Ziyaretçilerin Fuarlara Katılım Anaçları, Fuar yönetimi, Fuarlara Başvuru ve Zamanlama, Stand Planlaması, Fuar Personelinin Seçimi ve Eğitimi, Fuar Öncesi tanıtıma Yönelik Olarak Yapılacak Faaliyetler, Fuar Araştırmaları, Dünyada'ki Turizm Fuarları, İstatistikler ve Fuar Çeşitleri yer alıyor.

Barış Platin Kitasevi tarafından yayımlanan 'Turizm Fuarları ve Fuar Yönetimi' adlı kitabı edinmek isteyenler 0312 435 29 69 No'lu telefondan sipariş verebiliyorlar.
Kitabın yazarlarından Dilek Geçgel, yaptığı açıklamada, kitabın hazırlama evresinin 2 yıl sürdüğünü söyledi. Bu araştırma kitabı, Yüksek Lisans tezi olarak hazırlandı.

Dilek Geçgel ile iletişim için mail adresi: [email protected]

Dilek Geçgel, kimdir?
1979 yılında Tekirdağ'da doğdu. Orta öğrenimini Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde tamamladıktan sonra 2001 yılında Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümm'nden ikincilik derecesi ile mezun oldu. 2002 yılında aynı üniversitenin Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Eğitimi alanında başladığı master programını 'Türkiye'nin Turistik Dış Tanıtım Faaliyetlerinde Önemli bir Etken: Fuarlar (Türkiye Örneği)' adlı araştırma tezini tamamlayarak yüksek lisans derecesini aldı.

Orta ve yüksek öğrenimi süresince Çeşme Altın Yunus Tatil Köyü, Dedeman, Sürmeli ve Corinthia otel zincirleri gibi ülkemizin önde gelen otel işletmelerinde görev yaptı. 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca Turizm Öğretmeni olarak atandı. 4 yıl süre ile Bandırma Turizm Meslek Lisesinde Seyahat Acentacılığı bölümünde görev yaptı.
Bu görevine eş zamanlı olarak Bandırma 6'ncı Ana Hava Jet Üssünde Turizm Eğitimi Programları yürüttü. 2005 yılında Mehmet Ali Büyükhanlı Ticaret Meslek Lisesi'ne atandı. Aynı yıldan itibaren 3 yıl süre ile Galatasaray Üniversitesi Öğretim görevlisi olarak çalıştı. Halen Mehmet Ali Büyükhanlı Ticaret Meslek Lisesinde Müdür Yardımcısı ve AB Projeleri Koordinatörü olarak görev yapmakta.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.