22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TURİZM TEŞFİK BELGELERİ AÇIKLANDI

Ekonomi Bakanlığı, Mayıs 2013 dönemi Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi'ni açıkladı

TURİZM TEŞFİK BELGELERİ AÇIKLANDI

07 Temmuz 2013 / 22:57


Resmi Gazete'de bugün yayınlanan listeye göre, turizm alanında 48 tesis yatırım teşviği almaya hak kazanırken bunların 26 tanesini yeni otel yatırımları oluşturdu.2013 yılı Mayıs ayına ait Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi yayınlandı. Toplam 48 turizm yatırımına teşvik verildi. Teşvik alan yatırımların 26 tanesini yeni otel yatırımı oluştururken, 5 otel için modernizasyon teşviği ve turizm başlığı altında değerlendirilen 17 öğrenci yurdu için de yatırım teşviği verildi.
 
YATIRIM BEDELİ EN YÜKSEK İKİ OTEL İSTANBUL'DA
Yatırım teşviği alan komple yeni otel yatırımları arasında en büyüğünü 34 milyon 520 bin TL'lik yatırım bedeli öngörülen DEMSA İç ve Dış Ticaret A.Ş.'nin İstanbul'da gerçekleştirdiği 5 yıldızlı ve 278 yatak kapasiteli otel yatırımı aldı.Teşvik alan yatırımlar arasında yatırım bedeli bakımından en büyük ikinci otel de yine İstanbul'da hayata geçiyor. Boytek Reçine Boya ve Kimya Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen otel yatırımının yatırım bedeli 31 milyon 277 bin TL olarak açıklanmış durumda. 5 yıldızlı otelin sahip olacağı yatak kapasitesi ise 504 olarak planlanmış. 
 
4 BİN 490 YENİ YATAK KAPASİTESİ YARATILACAK
Mayıs ayında yatırım teşviği alan 26 yeni otel yatırımının hayata geçmesi ile birlikte Türkiye'nin sahip olduğu yatak kapasitesinde yaşanacak artış da belli oldu. Buna göre 26 yeni otelin hizmete girmesiyle birlikte toplam 4 bin 490 yatak kapasitesi yaratılmış olacak. Modernizasyon teşviği alan 5 otelin yatak kapasitesi ise toplamda 987.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.