TURİZM ZİRVESİ’NDE HEDEF BURSA'DA 12 AY TURİZM
Skal Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Vehbi Varlık açılış konuşmasında Bursa’nın turizm potansiyelinin çok altında 1,5 milyon turist ağırladığına vurgu yaptı
19 Aralık 2015 / 14:25
TURİZMİN SESİ
Skal Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği ev sahipliğinde, TÜRSAB, GÜMTOB, BURO, BUSAT iş birliği, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve Uludağ Üniversitesi katkılarıyla düzenlenen 2. Bursa Turizm Zirvesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr.Haluk Dursun, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, il yöneticileri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Burkon Turizm organizasyonuyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen etkinliğin açılış töreninde Bursa’nın simgelerinden Hacivat ve Karagöz’ün gösterisi açılış törenine renk kattı.Skal Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Vehbi Varlık açılış konuşmasında Bursa’nın turizm potansiyelinin çok altında 1,5 milyon turist ağırladığına vurgu yaparak, zirvenin sonucunda çıkacak raporun Bursa’nın turizm ekonomisi ile desteklenmesinde önemli bir yol haritası olacağına inandıklarını belirtti. Zirve Organizatörü ve Burkon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker ise “'Bursa'da 12 ay turizm' temasıyla gerçekleştirilen 2’inci organizasyonumuzda 5 salonda 30 farklı oturumda alanında uzman 128 isim, Bursa'nın turizm potansiyeli ve önümüzdeki dönem hedeflerini tüm detaylarıyla masaya yatırdı” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açılış konuşmasına, “Bursa’da turizmin hangi konu başlığını ele alırsak alalım alt yapı Bursa’da olmasına rağmen hala çok iyi bir helvacı ustasına ihtiyacımız var. Bursa’nın geçmişinden getirdiği değerleriyle tarihi geleceğine, hem ülkemize hem şehrimizin turizm dinamiklerine önemli katkı sağlayacak bu zirveden ulaşacağız” sözleriyle başladı. “Toplumun, ailenin ve bireyin ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olmasının kendi bakanlıklarının sorumluluğunda olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, spor turizminin de kendilerini ilgilendirdiğini belirtti. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Timsah Arena’nın açılışının 21 Aralık Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşeceğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü; “ Bir Bursa milletvekili ve Sağlık Bakanı olarak Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı’nın da Bursa’da temsil edilmesi benim için ayrı bir güç kaynağı ve destektir. Her türlü organizasyonda sağlık turizmini daha güçlü yapabilmek adına farklı bir ayak oluşacaktır. Sağlık turizmi ayağında spor turizminde ise stadyum sadece futbol için değil, uluslararası organizasyonlar için de önemlidir. 1. Lig takımlarımız yurtdışına antrenmanlara giderken artık yurtdışından da takımlar niye Türkiye’yi tercih etmesin? Neden Kocayayla’yı havasıyla, doğasıyla farklı bir antrenman alanı olarak görmesin ve farklı bir merkez olmasın? Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza mesajı verelim istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanı da bunu bize havale edecek inşallah. 5 bin yıllık tarihi geçmişi olan tarihi bir şehirden bahsediyoruz. Tüm dinamikleri ortaya koyarsak Bursa’nın ulu şehir olma vasıflarını farklı bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.
Bursa’nın daha çok sanayi ve endüstriyi ortaya koyarak turizm alanını ihmal ettiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, özellikle sağlık turizminin kendileri için stratejik bir alan olduğunu, Bursa özelinde de tüm hizmetleri dünya insanına sunmanın hükümet olarak sorumluluklarında olduğunu ifade etti. Bakan Müezzinoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Yedi bakanlıkla birlikte sağlık turizminin koordinasyonu Sağlık Bakanlığımıza verildi. Türkiye genelinde farklı boyuta taşımak gibi bir sorumluluğun altyapısını büyük ölçüde bitirdik. Özellikle termal sağlık turizmini, tanıtım ve pazarlama bakış açıları ve farklı dinamiklerle önümüzdeki günlerde kamuoyunun uygulama gündemine güçlü bir şekilde getirmiş olacağız. Ülke olarak, farkındalık ve ciddi bir planla, bölgemizde 1,5 milyarlık nüfusa hizmet edecek bir potansiyele sahibiz. Bursa da bu anlamda ciddi alt yapısı olan bir kentimiz. Sağlık turizminde ister medikal isterse termal, yaşlı ya da diğer alanlarda akreditasyonu güçlü hale getirmezsek ve hizmeti aldıktan sonra güveni sağlamazsak inişe başlarız. Mutlaka bunu merkeze alan bu hizmeti veren bir yapıyı bu yılsonuna kadar tamamlamış olacağız.”
Bursa’nın 2 yıl sürecinde termal ve termal sağlık turizmi mantalitesini yakaladığını ancak ulaşım konusunda Yenişehir havaalanını ve Bursa havaalanını pratik noktalara taşıması gerektiğine dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, “Körfez geçişi ve otobanın nisanda hizmete geçmesi Bursa için önemli. Hızlı tren, teleferik ulaşımı da önemli katkılar sağlayacak. Ancak, 1 yıl içinde THY ve farklı özel sivil hava işletmecilerle hava ulaşımında dinamikleri harekete geçirerek, hava yolu imkânlarını kullanmayı da başarmalıyız. Sahil, hava, deniz, kara ve şehir içi ulaşımlarını daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Bu zirveden yönetici olarak tüm bakanlıklara farklı yol haritaları, öneriler çıkacaktır. Ancak özel sektör ve girişimcilerin dinamiklerini güçlü hale getiremezsek kamu altyapısı tek başına yeterli olmaz. Özel sektör vizyonu oluşturacaktır. Önemli verileri hep beraber değerlendirirsek, helvayı birlikte yapmayı başaracağız” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun ise Büyükşehir vasfının Bursa’ya yetersiz kaldığının altını çizerek , sözlerini “Sloganların doğru seçilmesi gerekiyor. Bursa’yı bütün potansiyeli, geniş medeniyet coğrafyası ile kültür ve turizm kenti olarak değerlendirdiğimizde, gerçekten Ulu bir şehir. Bir şehirde kültürel altyapıyı müze, kütüphane ve sanat etkinliklerini sergileyecek salonlar gösterir, turizm denince bu saydıkların kadar konuş derler. Bakanlık olarak Bursa’nın zenginliğini her yönden değerlendirmemiz gerektiğinin farkındayız” şeklinde tamamladı.
GÜNÜBÜRLİK ZİYARETÇİLER ARTTI
Bursa’nın tanıtım çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla paralel ilerlediğini söyleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, sosyal medyada tanıtıma ve içeriğe ağırlık verdiklerini ifade etti. 60’a yakın Bursa’nın değeriyle ilgili kısa tanıtım filmi çektiklerini anlatan Karaloğlu, 2023 vizyonunda Bursa’da 5 milyon turisti ağırlamak için çalıştıklarını söyledi. Bursa Valisi konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sadece dış turizm değil iç turizmde de günübirlik ziyaretler patlamış durumda. Hafta sonu trafik ne kadar yoğunlaştı diyorlar. Çünkü çevre illerden çok sayıda insan geliyor, tarihi mekanların etrafında esnafla sohbet ettiğimizde de görebiliyoruz. Bursa’nın potansiyelinden rahatsız olmamalı, hep beraber kenti turizme dönüştürmemiz lazım” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise konuşmasında Bursa’nın bir turizm kenti olması için yapılacak çok iş olduğunun altını çizerek, “ Aldığımız yetkilerle tarih ve kültür başkenti olan kentimizi ortaya çıkararak UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girdik. Bursa’nın her alanda gelişmesi, dünya kenti ve Türkiye’nin lokomotif şehri olması en büyük hedefimiz. Bu nedenle ulaşımdan spor tesislerine kadar bu kadar ciddi ve pahalı yatırımlar yapıyoruz. Yakında zamanda kısa mesafelere kent içinden uçuşların gerçekleşmesi için 3’üncü uçağımızı da aldık. BUDO ile 6 gemimizle 1 milyon yolcu taşıdık. Turizm gemilerinin de yanaşması için yatırımlarımız devam ediyor” dedi. BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da açılış konuşmasında kentin ortak aklı ile hareket ettiklerini ve BTSO Turizm Konseyi ile birlikte turizm master planı hazırlıklarına başladıklarını ifade etti. Kuş, fuar ve kongre organizasyonları için kurdukları şirketle, 70’den fazla ülkeden 3 bini aşkın kişiyi 2015 yılında ağırladıklarının altını çizdi.
Kaynak:
Etiketler: Turizm Zirvesi, Bakan Müezzinoğlu, Skal Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği , TÜRSAB, GÜMTOB, BURO, BUSAT
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.