22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TURİZMCİ BAYRAMDAN UMUTLU

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, Ramazan Bayramı tatilinin kısa olmasına rağmen, insanların bunu değerlendireceğini söyledi

TURİZMCİ  BAYRAMDAN UMUTLU

18 Eylül 2009 / 08:55

TURİZMİN SESİ
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Ramazan Bayramında, başta güneydeki olmak üzere tüm otellerde hareketlilik yaşanacağını ve otellerin dolacağını söyledi. Eylül ayının turizmde ve otellerin doluluğunda kötü bir ay olmadığına işaret eden Barut, bayram tatili dolayısıyla otellerdeki canlılığın daha da artacağını belirtti.

Eylül ayında, başta Antalya olmak üzere güneydeki bütün turistik bölgelerde hava sıcaklıklarının çok iyi olduğuna dikkati çeken Barut, "Bu nedenle yabancı turistin bu aylarda Antalya bölgesine ilgisi fazla oluyor. Eylül ayında yüksek dolulukla çalışan oteller, bayramda yerli turistleri de ağırlayacak ve oteller yerli turistle tamamen dolacak" dedi.

Yerli turistin yazın son tatilini yapabilmesi için Ramazan Bayramı'nın bir fırsat olduğunu anlatan Barut, "Yabancı turist Kasım ayına kadar özellikle Antalya bölgesindeki otellere tatile gelir ancak çocuklu yerli turist, okulların açılması nedeniyle bu dönemde tatil imkanı bulamaz. Yerli turist için bayram, yazın son tatili olacak. Bu fırsat kaçırılmamalı. Hava sıcaklıkları da çok iyi. Tüm Türkiye'deki açık otellerin bayram hareketliliğinden pay alacağını umut ediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, bayramlarda otellere müşteri çekebilmek amacıyla sanatçılı programlar düzenleyen Antalya'daki otel ve tatil köyleri, bu yıl buna çok rağbet etmediler. Ramazan Bayramında sanatçılı program hazırlayan otellerden biri Antalya'daki Mardan Palace, diğeri de Fame Recidence Lara Otel oldu. Bayram süresince, Mardan Palace'da İbrahim Tatlıses, Fame Recidence Lara Otel'de ise Nükhet ile Cenk Eren sahne alacak.

Otellerin, maliyeti artırdığı için sanatçılı programlara fazla yer vermediğine işaret eden TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, Eylül ayının turizmde doluluğun yüksek olduğu ay olması nedeniyle de otellerin sanatçılara fazla yer vermediğini bildirdi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.