23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TURİZMCİ MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY

Turk turizm sektorundeki , tum degerli turizmci arkadaslarimin ; " Turkiye Hizmetkarligi " icin cikmis odugum bu " uzun ve zor yolda " bana manevi desteklerini vermelerini en samimi duygularimla istirham ediyorum

TURİZMCİ MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY

29 Ekim 2009 / 11:26

TURİZMİN SESİ


1970 yilinda Rize'nin Hemsin ilcesinde dogdum. Ilk, orta ve lise egitimimi Hemsin'de tamamladim.Erciyes Universitesi'nde Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik okudum.ABD'nin baskenti Washington DC'de egitimime devam ettim. 1988 yilinda yaz aylarinda , Rize yaylalarinda ve Kackar daglarinda yabanci ziyaretcilere trekking turlari duzenleyerek turizm sektorune atildim.

Rize yaylalarinda ve Kackar daglarinda trekking ve doga turizmini ilk baslatan yoresel rehberlerdenim.Dogup buyudugum Hemsin'e ; ilk yerli ve yabanci ziyaretci gruplari getirerek , Hemsin'de turizm faliyetlerini ve ev pansiyonculugunu baslatan ilk turizmciyim.

1995 yilinda TC. Kultur ve Turizm Bakanligi'nin acmis oldugu profesyonel rehberlik sinavlarini kazanip , egitimimi tamamladiktan sonra , Ulkesel-Profesyonel Turist Rehberi olarak meslek yasantima devam ettim.
Turkiye'mizin her kosesini yabanci ziyaretci kafilelerle adim adim gezdim.
10 yildir ; Londra WTM ve Berlin ITB Turizm fuarlarina Meridian Club uyesi olarak en ust duzeyde katilmakta olup , turizmle ilgili yuzlerce konferans ve panellere katildim.

Halen Turizm ve Halkla Iliskiler Danismani olarak; Turkiye'mizin, Turk misafirperverliginin , Turk tarih ve kulturunun,Turk mutfaginin yurt disinda tanitilmasi icin onemli calismalar yapmaktayim. Dunyanın 6 kitasinda , 30 ulkeyi ziyaret ettim. Ingiltere, ABD , Luxemburg , Meksika ve Kanada'da yasadim.Halen Kanada'nin Toronto kentinde yasamaktayim.Mukkemmel derecede Ingilizce biliyor ve konusuyorum.

Gectigimiz Mayis ayinda Turk siyaset tarihinde bir olarak degerlendirilen , bir siyasi proje baslattim. Bir turizmci olarak , Turkiye'yi , Turk halkini,tarihimi ve kulturumu cok iyi taniyip, cok seven bir kisi olarak ;dunya tecrubelerimle , global goruslerimle , uluslarasi vizyonum ile ve projelerimle ; Turkiye'mize ve Turk halkina HIZMETKAR olmak icin,2011 yilinda yapilmasi planlanan milletvekilligi genel secimlerinde TBMM milletvekilligine aday olacagimi acikladim ve adaylik kampanyami basariyla surduruyorum.

Kampanyam ile ilgili haber ve roportajlar , hem ulusal basinimizda hemde Karadeniz-Rize basininda cok buyuk bir ilgi ve alaka ile karsilandi.
Ayrica dunyanin en buyuk basin kurulusu The Epoch Times ; siyasi projemi ve Turkiye , Karadeniz ve Rize ile ilgili demeclerimi gectigimiz haftalarda tum dunyada 60 milyondan fazla insana duyurdu.
The Epoch Times'a Ingilizce verdigim demecte ; Turkiye'mizi , Karadeniz kiyilarini ,cennet memleketim Rize'yi ; "tablolardaki gibi muthis guzelliklere sahip olan " kavramiyla tanimladim.

Milletvekili secilirsem ; TBMM'inde Turk turizminin hizmetkari , turizm sektorunun gozu ve temsilcisi olacagim. Periyodik olarak , turizm sektorunun temsilcileryle toplantilar yapip , sektorun sorunlarini,istek ve sikayetlerini tespit edip , gerekli yasal duzenlemelerin yapilmasi icin meclis nezdinde calisip mucadele edecegim. Duzenli olarak degisik turizm merkezlerimizi ziyaret edip , halkimizin , esnafimizin , yabanci ve yerli misafirlerimizin sorunlarini ve isteklerini bizzat yerinde tespit edip , meclis gundemine getirecegim.

Cennet ulkemiz Turkiye ,;Akdeniz ve Ege'deki en genc ve en kaliteli yataklara sahiptir.Bir de bunun ustune iyi servisi,Turk misafirperveligini ,lezzetli ve saglikli Turk mutfagini ,essiz tarih - kultur ve doga zenginliklerimizi eklersek ;Turkiye'mizin turizmde hakettige yere malesef gelemedigini anlamamak hicte zor degildir. Malesef bu essiz guzellikler , bu cennet ulke " ucuz bir tatil destinasyonu " olarak taninmaktadir.

Turizm sektorunun ulkemiz ekonimisinde cok iyi bilenen buyuk bir yeri ve onemi vardir. Turizm sektoru ve sektorden dogan yuzlerce yan is kolu , Turkiye ekonomisinde buyuk bir istihdam saglamaktadir.Milyonlaraca insanimiz turizm sektorunde direkt yada dolayli calisarak gecimlerini sagamaktadirlar.

Sektor ulkemiz ekonomisine cok buyuk bir doviz girdisi saglayip;dis aciklarin giderilmesinde,odemeler bilancosunun iyilestirilmesinde,issizligin azaltilmasinda cok onemli bir paya sahiptir.

Bu yonleriyle turizm sektoru ; ulkemizin en buyuk ekonomik krizleri yasadigi donemlerde, ekonomimizin can simidi olmustur. Ulkemiz ekonomisinde bu kadar buyuk bir oneme ve yere sahip olan turizm ; malesef iktidarlardan ; hakettigi ilgi-alaka ve hizmeti alamamistir.Turizm sektoru adeta bir ; "Uvey Evlat " muamelesine tabi tutulmustur.

TBMM Milletvekilligi adaylik kampanyam basariyla sonuclanip , milletvekili secilirsem turizm sektoru ile ilgili yapmayi dusundugum calismalar ve projelerimin ana basliklari :

Turkiye'yi" ucuz tatil destinasyonu "imajindan kurtarmak icin gerekli tanitim ve reklam calismalari.

Tanitim ve reklama ayirilan butcelerin isabetli ve yerinde kullanilmasi.
Sektorde tekellesmenin onlenmesi icin gerekli yasal calismalar.
Hem ziyaretci sayisinin hem de kisi basi harcamalarin arttigi bir Turkiye turizmi.

Turizmdeki yasal ve etik olmayan farkli fiyat uygulamalarinin sona erdirilmesi.

Kendi vatandaslarimizin da , kendi ulkemizde ; yabanci misafirler kadar ucuza ve rahat tatil yapabildigi bir Turkiye turizmi.

Turizmde gerekli alt yapi calismalarinin yerinde ve zamaninda yapilmasi , gurultu ve cevre kirliliginin onlenmesi,carpik yapilasmanin durdurulmasi.

Sektorde ;hizmet ici mesleki ve yabanci dil egitiminin ozendirilip, desteklenmesi,kalifiye eleman aciginin kapatilmasi.

Sektorun en buyuk sorunlarindan olan KDV , OTV ve yerel yonetim vergilerinde tesvik edici indirimlere gidilmesi.

Hersey dahil sisteminde , kalite ve saglik denetimlerinin artirilmasi,standartlarin yakalanmasi.

Komisyon ve hanutculuk gibi turisti rahatsiz edici unsurlarin onune gecmek icin , guvenlik kuvvetlerimizin ve yerel yonetimlerimizin yetkilerinin artirilmasi.

Turizmin cesitlendirilmesini ve alternatif turizmi yayginlastiracak tesvik calismalarinin yapilmasi.

Ulkemize turist getiren tur operatorlerinin charter ucuslarinda ; havaalani ucretlerinde , yakit ve vergi giderlerinde tesvik edici indirim duzenlemeleri.

Haksiz rekabetin onlenmesi , ucuz fiyat politikasi yerine , makul fiyat ve harcama duzeyi yuksek misafir poltikasi ile ilgili calismalar.

Sektorde yasal calisma izni olmadan calisan yabanci uyruk kisilerle ilgili caydirici yasal calismalarin yapilmasi.

Profesyonel Turist Rehberligi gibi cok onemli bir " Gonul ve Kultur Elciligi " mesleginin eski itibarina ve sayginligina kavusturulmasi.

Turk vatandasi yada yabanci uyruklu kisilerin eksik bilgilerle ve yasal olmayarak; ulkemizde ; oren yerlerinde , tur otobuslerinde "Golge Rehber " yontemiyle , misafirlerimize tarihimizi , kulturumuzu , misafirperverligimizi yanlis anlatip , yanlis tanitmalarinin onune gecilmesi icin gerekli yasal calismalar.

Turizm merkezlerindeki esnafimizin , turizm harcamalarindan gerekli payi almalari icin calismalar.

Turizm esnafinin en buyuk sorunlarindan olan astronomik kira bedellerinin ve vergilerin makul duzeylere cekilmesi ve tesvik edici yasalarin cikarilmasi ile ilgili calismalar.

Turizm esnafinin egitilmesi ve imitasyon urun satisinin onune gecilip , makul fiyatlara kaliteli ve dogru urun sunulmasi icin calismalar.
Turizmin 12 aya yayilmasini saglayacak gerekli yatirimlar icin calismalar ( Cocuk eglence merkezleri , buyuk duty free alisveris merkezleri ,toplanti ve konferans turizminin tesvik edilmesi gibi..)

Turizmde burokrasinin en aza indirilmesi ile ilgili calismalar.
Kamuya ait turizm kurum ve kuruluslarinda , turizmi gercekten bilen , yabanci dil konusabilen en azindan ; " charter ucus ile tarifeli ucus " arasindaki farki aciklayabilecek kadar bilgi ve deneyime sahip olan yonetici ve calisanlarin istihdam edilmesi ve atanmasi ile ilgili calismalar.
Turk vatandaslarinin Avrupa ve diger ulkelere seyahat etmek istedikleri zaman karsilastiklari ; haksiz ve yasal olmayan , Birlesmis Milletler Insan Haklari Evrensel Beyannamesin'deki " seyahat ve yerlesim " haklarina aykiri olan "vize' uygulamalarinin sona erdirilmesi ve Avrupa ulkeleri ile 1970'li yillarda yaptigimiz AET -Ankara anlasmasindan dogan vize ile ilgili haklarimizin geri alinip , Avrupa ulkeleri yetkililerinin yasal olmayan bir sekilde ve adeta bizi ikinci sinif insan konumuna sokan haksiz ve cirkin uygulamalarinin onune gecilmesi icin gerekli calisma ve kampanyalar.
Bu konu ile ilgili Avrupa Adalet Divani'nin, Turk vatandaslarinin lehine son iki yilda vermis oldugu cok onemli 2 tane karar vardir.( Soysal Davasi , Tum - Dari davasi ).

Bu karalardan dogan haklarimizin alinmasi icin gerekli calismalarin yapilmasi , ulkemiz insaninin etrafina orulen ve adeta bir "utanc duvarini " animsatan haksiz vize uygulamalarinin sona erdirilmesi icin gerekli kampanya ve calismalar.

Dogup buyudugum , okullarinda okuyup , yaylalarinda cobanlik yaptigim , cay bahcelerinde cay toplayip , koylerinde ; sirtimda cay, misir, odun ,gubre,hayvan yemi tasidigim ; karli yollarinda,ayagimda kara lastiklerle okula gidip-gelmek icin her gun 2 saat yurudugum ; ve tum bunlarla cok buyuk bir seref ve gurur duydugum ; yaylalarinda ve Kackar daglarinda 1988 yilinda ilk trekking ve doga turizmini ve ev pansiyonculugunu  baslatmis oldugum ; cennet memleketim Rize'nin yaylalarinin ve Kackar daglarinin dunya capinda bilinen - taninan bir doga turizmi ve kayak merkezi olmasi icin uluslararasi - dunya capinda bir proje icin calismalar yapacagim.

Rize cayinin ve Rize balinin ; dunyada marka olup , Turkiye'nin uluslarasi turizm sembollerinden birisi olmasi icin kampanya baslatacagim.

Turk turizm sektorundeki , tum degerli turizmci arkadaslarimin ; " Turkiye Hizmetkarligi " icin cikmis odugum bu " uzun ve zor yolda " bana manevi desteklerini vermelerini en samimi duygularimla istirham ediyorum.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.