22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TURİZMCİLER OLARAK OLUMLU DEĞERLENDİRİYORUZ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm Otelciler Birliği ( GATOB) Başkanı Hüseyin ASLAN, Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU tarafından Mardin’ de açıklanan 10 maddelik terörle eylem planının bölge turizmine etkilerini değerlendirdi

Turizmciler olarak olumlu değerlendiriyoruz

13 Şubat 2016 / 13:27

TURİZMİN SESİ

Hüseyin ASLAN’nın yaptığı açıklamada ; ‘ Sayın Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU’nun açıklamış olduğu 10 maddelik eylem planını, turizmciler olarak olumlu değerlendiriyoruz. Çünkü bu 10 madde başta turizmin gelişimini sağlayan güven ve istikrar ortamını oluşturmakla birlikte birçok açıdan turizmin temel dinamikleriyle ortak payda da buluşuyor. Özetlemek gerekirse turizm güven ve istikrardan beslenmekte.’ Dedi.

Yine bu 10 madde kapsamında güven ve istikrarın sağlanması, terörün tamamen bitirilmesi, tarihi kültürel ve doğal güzellikleri ivedikle yeniden inşa ederek sektörün hizmetine sunulması, turizmcilerin ekonomik açıdan desteklenmesi ve bölge halkında ki olumsuz moral ve motivasyon terse döndürülmesi açısından Sayın Başbakanımız başta olmak üzere tüm kabine üyelerimizin turizm sektörüne ve bölge insanına verdiği yüksek önemi göstermektedir. 
 
Bu 10 maddenin uygulamasıyla birlikte turizmin gelişeceğine, bölge halkın ekonomik olarak kalkınacağına turizmin etkisiyle sosyal dokunun zenginleşeceğine inanıyor ve Sayın Başbakanımızı destekliyoruz. Uzun vadede bölge insanını tekrar ekonomik, sosyal ve kültürel refaha kavuşacağını söyleyebilirim. 
 
Kısacası;
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin turizm sektörünü başta olmak üzere güzel günler bekliyor. Bu durum sürdürülebilir turizmi olumlu katkı yapacağı için ülkemiz turizme gelirlerini aktaracak istihdama ve cari açığa olumlu etkiler sağlayacaktır. Fakat turizm kalkınması için çözüm yolları belli. Bizi asıl düşündüren bölge halkının kendi ekonomik ve sosyal refahını sağlayacak bu denli bir eylem planını ne kadar sahipleneceğidir. Aklı selim olan her vatandaşın mesleği, etnik kimliği, siyasi düşüncesi ne olursa olsun bu eylem planını destek vermesi ve pkk terörüne  dur demesi gerekmektedir. 
Ancak turizm olumsuz anlamda etkileyen en önemli etken pkk-  terörü, halk devlet iş birliğiyle durdurulabilir. İşte bu nedenle tüm bölge insanını pkk-terörüne  karşı birlik ve bütünlük anlayışı içinde hükümetimizin yanında desteklemeye davet ediyorum. Dedi.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.