22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TURİZMCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

ITB Berlin Turizm Fuarı'ndan sonra, Moskova MITT Fuarı da Türk turizm sektörünü sevindirdi

TURİZMCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

17 Mart 2011 / 17:43

TURİZMİN SESİ
ITB Berlin Turizm Fuarı'nın hemen ertesinde 16-19 Mart tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da organize edilen ve dünyanın sayılı turizm etkinlikleri arasında yer alan Moskova MITT Turizm Fuarı da Türk turizm sektörünün yüzünü güldürdü. TÜROFED Başkanı Ahmet Barut 2011 yılında Türkiye'ye 3.5 milyonu aşkın Rus turist gelmesini beklediklerini söyledi. Ahmet Barut, Rusya pazarında Türkiye'ye yönelik sayısal gelişmeler kadar, bu ülke vatandaşlarının Türkiye'ye klasik geliş tarihlerini mayıs ayından şubat ayına kadar öne almış olmalarının da Türk turizm sektörü için çok önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Bu yıl 18'incisi düzenlenen Moskova MITT Turizm Fuarı dünyanın pek çok ülkesinden gelen binlerce kuruluş ve profesyonele ev sahipliği yapıyor. 1254 m2'lik alanda kurulan Türkiye standı, burada yer alan kuruluşlarca gerçekleştirilen sunum ve etkinliklerle turizm profesyonelleri ve diğer katılımcıların büyük ilgisini çekiyor

2011'de Rus turist sayısı 3.5 milyonu aşar
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ITB Berlin Turizm Fuarı'nda Türk turizmi adına edindikleri olumlu izlenimlerin, Türkiye'ye Almanya'dan sonra en çok ziyaretçi gönderen ikinci ülke konumunda olan Rusya'da gerçekleştirilen MITT Fuarı ile daha da pekiştiğini söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, “Geçen yıl 3 milyon 107 bin Rus turist ülkemizi ziyaret etti. Bu yıl, Rusya'dan gelecek turist sayısının 3.5 milyonu aşması sürpriz olmayacak” dedi.

Ruslar Türkiye'ye gelmek için artık yaz ayını beklemiyor
Nüfusunun yaklaşık yüzde 80'inin tatil amaçlı olarak yurtdışına çıkmadığı tahmin edilen ve Türkiye açısından çok önemli bir pazar konumunda olan Rusya'da Türkiye'ye yönelik ilginin artışından mutlu olduklarını söyleyen Ahmet Barut, “Bu olumlu izlenimlerin yanısıra, Rusya vatandaşlarının Türkiye'ye klasik geliş tarihlerini mayıs ayından şubat ayına kadar öne almış olmaları da Türk turizm sektörü için çok önemli bir gelişmedir. Bu, Rus turistlerin deniz, kum ve güneş'in yanısıra, kış, kültür, termal gibi Türkiye'deki diğer turizm türlerine yönelik ilgilerinin arttığının da göstergesidir.' dedi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.