22 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

TURİZMDE 2023 HEDEFİNİ YAKALADIK

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise "Ülkemiz adına iftihar edebileceğimiz bir etkinliği, önce bir yatırımı, sonra da bir girişimi şükürler olsun yüz akıyla tamamlıyoruz," dedi

TURİZMDE 2023 HEDEFİNİ YAKALADIK

06 Şubat 2011 / 13:47

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay:  “Mısır'a gelen ve Yunanistan'a gelen turist sayısı kadar, sadece Antalya'ya turist geliyor.”Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: “Dünya çapında önemli kayak merkezlerinin inşallah temellerini atıyoruz. Yatırımcı arkadaşlara da bunu anlatmaya çalışıyoruz.”

25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın kapanış törenlerine katılmak üzere Erzurum'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte katıldığı Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri'ndeki öğle yemeğinin ardından, Alp Disiplini yarışlarının yapıldığı Konaklı Kayak Merkezi'ne gitti.
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, bir sektör yöneticisinin Erzurum'un kış sporlarının Antalya'sı olabileceğini belirtmesi üzerine, bunu sektörden bir yatırımcının tespit etmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Erzurum'da bir ümit doğduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Günay, “Erzurum'a çok güzel yatırımlar yapıldı. Bir kere mevsim son derece uzun. Kış sporlarında en çok aradığımız, karın ne kadar süre yerde kaldığıdır. Burada yılın yarıdan fazlasında kayak yapmak mümkün” diye konuştu.Suni kar yapma çalışmalarına da başlandığını anlatan Günay, şunları kaydetti:“Hem Ilıca'da hem de yakın çevrede yeni bir sıcak su kaynağından termal suyu kullanma imkânımız doğuyor. Ayrıca Erzurum'da bir tarih ve kültür destinasyonu var. Yakınlarda başka önemli kayak merkezleri de var. Dünya çapında önemli kayak merkezlerinin inşallah temellerini atıyoruz. Yatırımcı arkadaşlara da bunu anlatmaya çalışıyoruz. Biraz önce bir yatırımcıdan o sözleri duymak, bu umudu benim yüreğimde çok alevlendirdi.”

Devletin bölgeye çok büyük yatırımlar yaptığını belirten Günay, telesiyej imkânları ve öteki kış sporlarıyla ilgili altyapılarının hepsinin dünya ölçeğinde olduğunu vurguladı. Erzurum'da, Palandöken dışında şuanda kış sporlarına uygun konaklama merkezleri bulunmadığını dile getiren Günay, “Bölgemizde zaten yapılmış çalışmalarımız, tahsislerimiz vardı. Ama önceki yıllarda yatırımların bu hızla, bu boyuta ulaşacağı pek tahmin edilmediği için yatırımcılar biraz gönülsüz davranmıştı. Şimdi hem onları hem de bölgeye yeni yatırım yapacak olan turizmle ilgisi olanları çağırdık. Burada yatak kapasitesini yükseltmek için bir adım attık” şeklinde konuştu.

Bakan Günay, daha sonra beraberinde Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve turizm sektörü temsilcileriyle birlikte, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının gerçekleştirildiği tesislerden Cemal Gürsel Spor Kompleksindeki 3000 kişilik salonu gezdi.Daha sonra THY Buz Pisti'nde düzenlenen artistik buz pateni gala gösterisini izleyen Günay, Özak ve Akdağ programın ardından Türkiye'ye oyunlardaki ilk madalyasını kazandıran milli sporcular Alper Uçar ve Alisa Agafonova ile sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.


Bakanlar Günay, Özak ve Akdağ, daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait binanın konferans salonunda turizm sektörü temsilcileri ve diğer yetkililerle düzenlenen toplantıya katıldılar.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de turizm alanında yapılan çalışmalara değindi. Erzurum'da kış sporlarındaki önemli potansiyelin yanında ciddi bir termal potansiyelin de bulunduğuna vurgu yapan Günay, şunları kaydetti:“Burada Erzurum'un yerleşiminin doğal sonucu olarak Palandöken yıllar önce kendiliğinden oluşan bir kayak merkeziydi. Ama yıllar içerisinde oranın üzerine çok şey katıldı. Şimdi Konaklı diye bir merkezimiz var. Biz bu akşam bir turizm zirvesi yapıyoruz Erzurum'da. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Yani devletimizin atmış olduğu bu adımın turizm anlamında bölgemize ne gibi katkısı olabilir? Termal turizmi, şehir turizmi anlamında neler yapılabilir? Bu akşam bunları konuşacağız.”

“Türkiye şükürler olsun önemli bir hedefi yakaladı. 80'lerde, 90'larda önce 5 milyonu, sonra 10 milyonu aşmasını bir hedef olarak, bir hayal olarak görmüşlerdi. Şimdi bu yıl 30 milyonu aşıyoruz” diyen Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:“Allah'a şükürler olsun. Son 7-8 yıl içerisinde de kendimizi katladık. Bunu da açık yüreklilikle sizinle paylaşmak istiyorum. 2003 yılında Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı 13 milyon, bu yıl 28,5 milyon. Yani 28 yıldır turizm yapıyorsak, 20 yılda geldiğimizin üzerine 8 yılda fazlasını katmışız. Turizm Türkiye'de bir berekete dönüşmeye başladı. Gündemde olduğu için söylüyorum, Mısır önemli bir turizm ülkesi olarak bilinir değil mi? Hakikaten öyle. İnşallah bu durumlarını atlatacaklar ve inşallah turizmde başarılı olmayı sürdürecekler.

Sorsanız 'herhangi bir yerde Mısır'a gelen turist sayısı Türkiye'ye gelenden fazla mıdır?' diye. Sokaktaki birçok kişi 'evet fazladır' dilebilir. Çünkü Mısır çok bilinen bir turizm ülkesidir. Yunanistan dünyada çok bilinen bir turizm ülkesidir. Ama şimdi size sevinçle söylemek istiyorum ki Mısır'a gelen ve Yunanistan'a gelen turist sayısı kadar, sadece Antalya'ya turist geliyor. Türkiye artık bunu yakaladı. Bizim artık Mısır, Tunus, Yunanistan, Fas gibi rakiplerimiz yok. Biz İtalya, İspanya, Fransa ile yarışıyoruz. Ben bu toplantının üniversite kış oyunlarının kapanış toplantısı olmasının yanı sıra Erzurum'un ve doğunun makûs talihi yenme toplantısı olduğunu düşünüyorum. Buradan yeni bir başlangıç çıkacak.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.