22 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

TURİZMDE HEDEF KALİTE OLDU

Türkiye'nin 'aydınlık yüzü' olarak kabul edilen turizmi bir adım öteye taşıyacak eğitimin yeni rotası belirlendi

TURİZMDE HEDEF  KALİTE OLDU

26 Nisan 2010 / 22:10

TURİZMİN SESİ


Muğla Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen “II. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı” na katılan akademisyenler, turizm alanında sayıları giderek çoğalan lisansüstü programlarında yeni hedefi kaliteyi arttırmak olarak belirledi. Ayrıca, koordinasyonu sağlayacak “Turizm Eğitim Konseyi”nin kurulması ihtiyacı da dile getirildi.

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen “Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı” nın ikincisi gerçekleştirildi. Lykia World Ölüdeniz Resort tesisinin desteğiyle gerçekleştirilen konferansa katılan 19 Üniversiteden 30'u aşkın akademisyen, lisansüstü turizm eğitiminin yeni rotasını belirledi. Türkiye'de lisansüstü turizm eğitiminde yaşanan sorunları masaya yatıran akademisyenler, sayı olarak çoğalan turizm lisansüstü programlarında, verilen eğitimin kalitesinin de arttırılması gerektiğini belirttiler.

Akademisyenler, eğitimin bu hedef doğrultusunda belirlenmesi halinde, Türkiye'nin dünya turizmindeki yerinin pekişip, önümüzdeki dönemde bir üst sıraya çıkacağına inanıyor. “II. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı” iki günlük yoğun çalışma sonunda tamamlandı. Konferansın Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Metin Kozak, moderatörlüğünü ise SİSMA Danışmanlık'tan Dr. İrfan Mısırlı yürüttü. Turizm eğitimi ile ilgili sorunların etkin çözümü için Üniversitelerarası Kurul bünyesinde “Turizm Eğitim Konseyi” nin kurulması gerektiğini belirten Konferans Koordinatörü Prof Dr. Metin Kozak sonuç bildirisini şöyle özetliyor:

“Okutulması gereken dersler, dünyada yürütülen öncü ve örnek turizm programlar ülkemizde de uygulanmalı. Yüksek Lisans adaylarına yönelik içerik; ana raporda belirtilen vizyon, misyon ve hedef çerçevesinde hazırlanacak. İçerikler, her üniversite bölgesinin kaynakları ve kendi yönetim anlayışına göre tanımlanacak. Üniversitelerarası etkileşim ağı geliştirilecek. Yüksek Lisans ve Doktora programlarındaki temel dersler iki dönemle sınırlandırılıp, birimler arası eşgüdüm sağlanacak.Ayrıca, turizm gelişim eğilimleri paralelinde ve eğitimde ulusal yeterlilikler çerçevesindeki (7. ve 8. seviye) beklentiler doğrultusunda ortak temel ders konuları belirlenecek. Lisansüstü programlarda; bilimsel araştırma ve yöntemin temelini oluşturan bilimsel düşünme mantığı hakim olacak. Tez konuları ile danışmanların uzmanlık alanları birbiriyle uyumla hale getirilecek. Tez konuları sektörel beklentileri karşılayacak şekilde belirlenecek. Bilgi eksikliğini gidermek için akademik ders kitapları güncellenecek ve bu konuda yurtdışında uygulanan yayın kriterleri örnek alınacak.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.