22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TURİZMDE KOǒU GERİDE BIRAKTIK

Vista Turizm'in Sahibi Dilek Sabancı, turizm konusunda Koç Holding'i geride bıraktıklarını söyledi

TURİZMDE KOǒU GERİDE BIRAKTIK

30 Temmuz 2010 / 10:55

TURİZMİN SESİ


Belçika'nın Başkenti Brüksel'de düzenlenen II. Uluslararası AB Zirvesi'ne katılan Merhum İşadamı Sakıp Sabancı'nın Kızı Dilek Sabancı, turizm konusunda Koç Holding'i geçtiklerini söyledi.

Dilek Sabancı "Know - How çok önemli. O yüzden yabancılarla birlikte çalışmak gerekli. İlk yabancı ortaklık sitemini de Türkiye'ye Sakıp Sabancı yani rahmetli babam getirmişti. Ortaklıklar şekil değiştirdi," dedi.

Dilek Sabancı "Yabancılar bize ilk başta siz lastik üretemezsiniz, siz un ve yağ fabrikaları yapabilirsiniz dedi, daha sonra biz lastik fabrikası yaptıktan sonra yabancıların gözleri açıldı, hemen Türkiye'ye geldiler ve bu sayede kalite arttı. Ben de buradan şunu açıklamak istiyorum Sabancı grubu bir işe girdiğinde en iyisi olmak için çalışır şimdi gayrimenkul sektöründeyiz. Gayrimenkul alanında yabancı ortaklıklara ve fonlara açığım," dedi.

Sabancı, ayrıca "Turizm ve ulaştırma alanında da büyük adımlar attık büyük cirolar elde ettik. Koç Holding bizi sanayide geçmiş olabilir ama turizmde de biz onları geçtik," ve daha da ilerliyeceğiz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.