22 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

TURİZMDE KRİZ YÖNETİMİ KONUŞULDU

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Genç Turizmciler'in birikte düzenlediği "Turizmde Kriz Yönetimi" başlıklı çalıştay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nde yer aldı

TURİZMDE KRİZ YÖNETİMİ KONUŞULDU

21 Mayıs 2010 / 16:35

TURİZMİN SESİ


Turizmde krize neden olan sorunlar, çözüm yolları, otelciğe ve acenta işletmelerine etkileri çalıştayda masaya yatırıldı. İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdül Aziz Ediz, Mardan Palace Genel Müdürü Cumhur Özen, WWC Genel Müdürü Melba Biçer, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Yasemin Arbak ve Genç Turizmciler Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Bağcı katıldı.


Kriz dönemlerinde şirketlerin ve kurumların acil eylem planları olması gerektiğini vurgulayan İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, planları hazır olan kurumların ve şirketlerin krizi en hafif şekilde alattıklarına değindi. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdül Aziz Ediz, birçok sektörü bünyesinde barındıran turizm sektörünün kriz döneminde ekonominin canlanmasına katkı saglayan en büyük ekonomik hareket olduğunu ifade etti.

Mardan Palace Genel Müdürü Cumhur Özen, Mardan Palace'ın kriz planlarından ve Küresel Ekonomik Krizi üzerine hazırladıkları raporları katılımcılar ile paylaştı. Ekonomik krizin ötesinde şirketlerin "Doğal Afet" kriz planlarının olması gerektiğinin üzerini çizen Cumhur Özen, İzlanda'da meydana gelen volkan patlamasının turizm üzerine olan etkileri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Bunların yanı sıra, genç yaşta 1.5 milyar dolarlık bir işletmeyi yönetmenin inceliklerini ve yönetime gelene kadar tırmandığıı kariyer basamaklarını gençler ile paylaştı.

WWC Genel Müdürü Melba Biçer, turizmde kriz dönemlerinden etkilenenlerin en çok gençler olduğuna değindi. Şirketlerin işe alımlara ara verdiği ve kriz dönemlerinde işten çıkarmaların yaşandığına değinen Biçer, gençlerimizin kalifiye iş gücü olarak sektörde istihdam olmalarının, farklı kültürleri tanıyarak olabileceğini ifade etti.

Turizm sektörünün, ekonomik ve doğal krizlerden en çabuk etkilenen ve krizleri diğer sektörlere göre daha kolay atlatan bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Bulut Bağcı, online tanıtım ve sosyal medya konusunda Türkiye'nin rakiplerini geriden takip ettiğini ifade etti. Özellikle, günümüz internet çağında kurumların neden sosya medyaya önem vermediğini ve Türkiye tanıtımlarının hala neden kataloglar ve basılı görseller ile yürütüldüğünü sorguladı. Bagcı, Google ve Nielsen gibi kurumların online alışveriş üzerine yaptıkları Türkiye raporlarını katılımcılar ile paylaştı.

Panelin sonunda Genç Turizmciler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Emre Lafiş, üzerinde çalışmaları süren insan kaynakları ve istihda projesinin detaylarını katılımcılar ile paylaştı. Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim görevlilerinin ve çalıştay yöneticilerinin plaket takdimi ile çalıştay sona erdi. Çalıştaya katılamayan, T.C Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, program üzene iyi dileklerini paylaştılar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.