22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TURİZMİN ARADIĞI TAZE KAN ETKİNLİK SEKTÖRÜNDE!

Dünya etkinlik sektörü derneği ISES (International Special Event Society) Türkiye etkinlik turizmi ile Türkiye'nin kayıp 1.2 milyar dolarını geri kazandırmayı hedefliyor

Turizmin aradığı taze kan etkinlik sektöründe!

06 Ağustos 2015 / 17:11

TURİZMİN SESİ

Dünyada 49 ülkede temsilciliği bulunan ünlü uluslararası etkinlik kuruluşu ISES (International Special Event Society), ISES Türkiye'nin (ISES Turkey Chapter) kuruluşu sebebiyle İstanbul’daydı! Kısa bir süre önce ISES Türkiye'nin kuruluşunu kutlamak amacıyla Reina’da düzenlenen özel davete etkinlik sektörünün önde gelen isimleri katıldı. Reina'da gerçekleşen geceye ISES Dünya Başkanı Kevin White ve ISES EMEA (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) Direktörü James Morgan'ın yanı sıra ISES Türkiye Yönetim Kurulu evsahipliği yaptı. 

Dünya etkinlik sektörü derneği 'ISES Türkiye’de!
TÜİK verilerine göre turizm gelirlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13.8 azalarak, 8 milyar 975 milyon 976 bin dolardan, 7 milyar 733 milyon 677 bin dolara düştüğü açıklandı. Ises Türkiye Yönetim Kurulu Türkiye'de turizme taze kan getirecek bir oluşum olduklarını ve dünyada ISES üyelerinin sadece 2014’te etkinliklere 22 milyar dolardan fazla harcadığını vurgulayarak, Türkiye etkinlik sektörünün geleceğinin parlak olduğunu söyledi...
 
ISES büyüyor!
7 binden fazla üyesi ile dünyanın en etkili ve en büyük etkinlik kurumlarının başında gelen ISES, ISES Türkiye'nin kuruluşu için Türkiye’nin sayılı etkinlik derneklerinden YEPUD (Yaratıcı Etkinlikler Planlama ve Uygulama Derneği) ile bir süredir çeşitli çalışmalar yürütüyordu. YEPUD ve  Mirey Karaso’nun öncülüğünde gerçekleştirilen bu çalışmalar sonucunda ISES Türkiye'nin kurulmasına karar verilmiştir. 
Dünyanın en büyük etkinliklerine ev sahipliği yapan ve uluslararası düzeyde başarılı işlere imza atan Amerika’nın en büyük etkinlik kuruluşu ISES, YEPUD işbirliği ile Türkiye’de bölüm açma kararı alarak, Türkiye’deki etkinlik sektörü firmalarına uluslararası bir platform oluşturmanın yanı sıra, uluslararası alanda birçok iş bağlantısı kurabilme imkânını da beraberinde getirerek Türkiye’nin dünya üzerinde açılımını sağlayacak. Aynı zamanda ISES’in sağladığı iletişim ağı, Türkiye’deki sektörün uluslararası standartlara erişmesine, eğitim seviyesinin arttırılmasına ve ticari açıdan gelişmesine katkıda bulunacak. Etkinlik sektörü profestonellerine sunduğu avantajlı üyelik paketlerinin yanı sıra öğretim görevlilerine ve öğrencilere özel belirlenen üyelik paketleri ile de sektörün tüm bileşenlerini bir araya getirecek.ISES Türkiye, Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Kıbrıs, Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetler’i de kapsayarak bölgenin etkinlik sektörünün en kapsamlı derneği olma yolunda ilerleyecek. ISES Türkiye ile ilgili detaylı bilgi için ayrıca www.isesturkey.org adresi ziyaret edilebilir. 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.