22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRK MUTFAĞININ DÜNYAYA SESLENİŞİ

Osmanlı'dan bugüne Anadolu'nun bereketli topraklarında gelişen, yoğrulan,  yetenekli ellerle  kimliğini özgünleştiren Türk Mutfağı Michelin Rehberinin İstanbul ilk seçkisiyle tüm dünyaya seslendi Ben de varım

Türk Mutfağının Dünyaya Seslenişi

20 Ekim 2022 Perşembe 19:19

TURİZMİN SESİ


Turizm Geliştirme Ajansının  girişimleri ve katkılarıyla hayata geçirilen bu proje Türk Mutfağının ve şeflerinin dünya mutfakları yeri arasında önemli bir keşif çağrısı. 53 restoranımızın yer aldığı seçkide, 5 restoranımız Michelin Yıldızı alırken, 10 restoran uygun fiyatlarla harika yemekler sunan Bib Gourmand kategorisinde, 38 restoran da Michelin Tavsiye Edilen Restoranlar listesine girdi.  Türk Mutfağına özgüven kazandıran bu derecelendirme İstanbul'un imajına da büyük bir yıldız ekledi. Gezginlerin destinasyon seçimlerinde çok önemli bir yer tutan mutfak merakı , bu seçkiyle akla gelen tüm sorulara hızlı ve detaylı bir cevap veriyor. Neden Türkiye'de Michelin yıldızlı restoran yok sorgusu da Turizm Geliştirme Ajansının neden olmasın motivasyonuyla yeni bir ivmeye kavuşuyor.

İki kıtanın buluştuğu imparatorlukların başkenti İstanbul, dünya mutfağının başkenti olmak için adaylığını da bu başarı ile ilan etmiş oldu.

Bu sadece bir başlangıç...

Anadolu'nun her köşesinde bir lezzet durağı bulmak mümkün. İstanbul'dan başlayan bir yolculuk adım adım her noktaya uzanacak. Emeğin , yeteneğin, hizmetin, eşsiz misafirperverliğin karşılıksız kalmaması Türk Mutfağını dünya açılımında yeni bir boyut ve hız kazandırıyor. Turizm Geliştirme Ajansı  kurulduğu günden itibaren, Türk Mutfağının gelişimi ve tanıtılması için dünyanın her tarafında etkinlikler düzenliyor. Gastronomi dünyasının önemli isimleriyle fikir alışverişinde bulunuyor, projeler  üretiyor. Bu önemli birliktelik ilk meyvelerini vermeye başladı.

Medeniyetlerin, tarihin, yaratıcılığın ve Anadolu'nun gizemli keşiflerini ve lezzetlerinin yuvası Türk Mutfağı tüm dünyanın hayatına renk katıyor, lezzet katıyor. Gurur tablomuzun değerli şefleri geleneksel ve yenilikçi yaklaşımlarını mükemmel bir uyum içinde sunarak dünya mutfak sanatında kalıcı  izler bırakıyor. Dünyanın her köşesinden misafir ağırlayan ülkemiz, sıradışı ve özgün mutfağıyla misafirlere inanılmaz anlar yaşatıyor. 

Bu gurur hepimizin. 81 ilimizin , üreticimizin, çiftçimizin, emekçinin başarısı.  Teşekkürler Türkiye.

Daha alınacak çok yolumuz , başarılacak çok işimiz var. Ortak akıl ve ortak çalışmanın buluştuğu Turizm Geliştirme Ajansı bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Mutfak konusunda tek rakibimiz kendimiz. Bu rekabette çıtayı daha yukarılara çektik. Tek amacımız var, sürdürülebilir, çevreye saygılı , geçmişine değer veren ve geleceğe taşıyan örnek bir yaklaşım sergilemek. Her anı yaşayan ve yaşatan dünya mirası Türk Mutfağı , geçmişin, bugünün ve geleceğin tüm tatlarını bir lezzet yolculuğuyla tüm dünyaya TGA aracılığıyla ulaştırmaya devam edecek. Bu uzun yolculukta Anadolu'nun eşsiz mutfak sanatçılarının  keşiflerini  aramızda görmekten ve tanıtmaktan  gurur duyuyoruz. 

Turizm Geliştirme Ajansı olarak üzerimizdeki ağır sorumluluğun bilincinde olarak yolumuza devam ederek  ülkemizin sahip olduğu tüm güzellikleri dünyayla paylaşmanın mutluluğunu halkımıza yaşatacağız. Turizm Geliştirme Ajansı olarak, başımız dik, gururla bayrağımızı hep birlikte taşımaya devam edeceğiz. 

Bize bu sevinci yaşatan; Başta Kültür ve TURİZM Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a ve emeği geçen herkese teşekkür ve minnetlerimizi sunuyoruz. 

TGA Yönetim Kurulu üyesi

 İbrahim Halil Kalay

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.