22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRK MUTFAĞININ KALBİ ALANYADA ATTI

1.Alanya Altınkepçe Uluslar arası Yemek Yarışması,şelale iskele meydanında gerçekleşti

TÜRK MUTFAĞININ KALBİ ALANYADA ATTI

18 Ekim 2011 / 18:51

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


İSTANBUL- (WACS)Dünya aşçılar birliğinin kurallarına göre yapılan ve( TAF)Tüm aşçılar federasyonu başkanı SAYIN Y.YALÇIN MANAV gözetiminde yapılan 2 gün devam eden yarışmada 400 den fazla aşçı yarıştı.

14 kategoride gerçekleşen yarışmaya TAF,a bağlı 15 aşçı derneği,de destek verdi. Jüri başkanlığını Aşçılar milli takımı kaptanı ÜMİT YÜKSEL yaptı

Alanya Belediyesi ve Altınkepçe Turizm ve Aşçılar Derneği'nin ortak organize ettiği 1.Alanya Altınkepçe Ulusal Yemek Yarışması tamamlandı. Yarışma 15 -16 Ekim Cumartesi ve Pazar günleri 14 kategoride yapıldı. Dünya Aşçılar Birliği(WACS)nin kurallarına göre yapılan yarışmada Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) ve ona bağlı 15 dernek başkanı da hazır bulundu. Yıldız aşçıların geniş katılımı olan yarışmada Türkiye Aşçılar Milli Takımı'ndan pek çok ahçı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi, Çankaya İMKM Otelcilik Meslek Lisesi, Zeytinburnu İhsan Mermerci Turizm Lisesi, Gaziantep Turizm Otelcilik Lisesi, Kocaeli Meslek Lisesi Öğrencileri de Alanya'ya geldi.

Yarışmanın galası Alaiye Resort otelde çok şık bir organizasyonla yapıldı.Yarışmaya yaptığı katkılarından dolayı Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'na ahçı kıyafeti hediye eden Altınkepçe Ahçılar Derneği Başkanı Nail Özden ve TAF başkanı tarafından madalya takıldı. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya'nın tanıtımında güzel bir organizasyon olan 1.Ulusal Yemek Yarışması'nda emeği geçen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanlarına ve Altınkepçe Aşçılar Derneği'ne teşekkür etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.