22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRK PAVYONUNA ZİYARETÇİ AKINI

Mutluluk kitabının imzası için Çin'de bulunan ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, Shanghai EXPO 2010'da yer alan Türkiye Pavyonu'nu gezdi

TÜRK PAVYONUNA ZİYARETÇİ AKINI

14 Haziran 2010 / 16:12

TURİZMİN SESİ


Zülfü Livaneli,Eşi ile birlikte gezdiği ve oldukça etkilendiği Türkiye Pavyonu'nu için “göğsümüzü kabartan” ifadesini kullanan Livaneli, 360 Derece İstanbul filminin ise mutlaka farklı platformlarda da kullanılması gerektiğini belirtti. Uluslararası üne sahip Müzik, Siyaset, Edebiyat ve Sinema adamı Zülfü Livaneli, Mutluluk kitabının imza törenleri için gittiği Çin'de, yüzyıla damgasını vuran Shanghai EXPO 2010'daki Türkiye Pavyonu'nu da gezdi.

Eşi Ülkü Livaneli ile birlikte Türkiye Pavyonu'nu ziyaret eden Zülfü Livaneli'ye, Türkiye'nin Şanghay Başkonsolosu Murat Ülkü ve Türkiye Pavyonu Yüksek Komiseri Büyükelçi Sencar Özsoy eşlik etti. 13 Haziran'da gerçekleşen ziyaret sırasında her bölümde beğenilerini sık sık dile getiren Livaneli çifti, ileri teknoloji ile çekilen ve dairesel kesintisiz ekranda oynatılan 360 Derece İstanbul filmini ise çok etkileyici buldular.
“360 Derece İstanbul çok başarılı” Daha önce Sevilla EXPO'su ziyareti tecrübesinin de bulunduğunu belirten Livaneli, Şanghay'daki Türkiye Pavyonu'nu birçok yönden çok etkileyici bulduğunu söyledi. Ziyareti sırasında 360 Derece İstanbul filmini de çok başarılı bulan Zülfü Livaneli, bu filmin mutlak suretle başka yerlerde de gösterilmeye devam edilmesi gerektiğini belirtti.

“Türkiye Pavyonu göğsümüzü kabartıyor”
Ebru atölyesinde yapımını seyrettiği kuğu figürlü resim hediye edilen Zülfü Livaneli, beğenisini ise Türkiye Pavyonu Anı Defteri'ne şu satırlarla yansıttı: “Dünya çapında büyük bir olay haline gelen Shanghai EXPO'daki Türkiye Pavyonu, göğsümüzü kabartan bir özen ve dikkatle hazırlanmış. Kültürlerin beşiği olan ülkemizin çeşitliliğini gösteren bu son derece başarılı çalışmayı, yürekten kutluyorum.” Daha sonra Türkiye Pavyonu ekibi ile Türk kahvesi içerek yorgunluk atan Zülfü Livaneli, “Birçok değerimizin yanı sıra; iskender döner, baklava, dondurma ve kahve gibi Türk tatlarının dahi, binlerce kilometre ötede bu kadar başarıyla sergileniyor olmasından etkilendiğini” de belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.