22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRK TURİZMCİLER, GÜNEY KORELİ TURİZMCİLERLE BULUŞTU

Güney Kore ile Türkiye arasındaki turizm ilişkilerini geliştirmek üzere İstanbul'da önemli bir toplantı yapıldı

Türk Turizmciler, Güney Koreli Turizmcilerle Buluştu

27 Mayıs 2016 / 15:34

TURİZMİN SESİ

Toplantıya Güney Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Han Dong-man, Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Cha Youngcheol, İstanbul Vali Yardımcısı Ismail Gültekin, TÜROB adına Başkan Timur Bayındır, Genel Müdür Ismail Taşdemir, TÜRSAB adına Başkan Başaran Ulusoy, Genel Sekreter Çetin Gürcün, Dış İlişkiler Sorumlusu Ela Atakan ile Dorak  Holding adına Esra Değirmenci katıldı.

guney-kore,han-dong-man,cha-youngcheol,ismail-gultekin,--timur-bayindir,--ismail-tasdemir,basaran-ulusoy,-cetin-gurcun,--esra-degirmenci.jpg
 
1950 yılındaki Kore Savaşı'nın ardından Kore şehitlerimiz nedeniyle Türk halkını 'kardeş ülke' olarak gören Kore, turizmde Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istiyor.Güney Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Han Dong-man, Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Cha Youngcheol, Türk turizmciler ile bir araya geldi. Nüfusu 50 milyonun üzerinde olan Güney Kore'de 12 milyon kişi gezi amaçlı yurtdışına çıkıyor. Güney Korelilerin tercih ettikleri ülke destinasyonun başında Çin geliyor. Çin’i sırasıyla Japonya, Tayland, Amerika, Hong Kong, Filipinler ve Macao takip ediyor. Türkiye'ye Kore'den  150 bin turist geliyor. Türkiye'den bu ülkeye gidenlerin sayısı sadece 15-20 bin civarında. 
 
Güney Kore Hakkında Bilgi
Güney Kore oldukça sanayileşmiş, büyük bir ekonomiye sahip, standartları epey yüksek bir ülke. Ülkenin ekonomisi ihracata dayalı, özellikle elektronik, otomotiv, gemi inşası, makina, petrokimya ve robotik endüstrilerinde güçlü. Ülkenin en büyük sorunu 1948 yılından bu yana Kuzey Kore ile yaşadığı bölünmüşlük ve gerginlik. Türkiye için de önemi olan Kore Savaşı, Kore tarihi açısından en önemli olaylardan biri. 100 binden biraz az kilometrekarelik yüzölçümüne rağmen 50 milyon nüfusuyla kalabalık bir ülke. Ülkenin güney ve batı kıyıları çok girintili ve çıkıntılı, bir çok yarımada ve küçük adalarla çevrili. Doğu bölümü dağlık olmasına rağmen, batı bölümü geniş alanlar, ovalar ve tepelerle kaplı. Genç ve orta yaşlıların büyük çoğunluğu İngilizce biliyor. .
 
Güney Kore’ye Nasıl Gidilir?
Türkiye’den Güney Kore’ye direkt uçuşu olan üç havayolu şirketi var: Türk Havayolları, Kore Havayolları, Asiana Havayolları. Aktarmalı olarak gidebileceğiniz diğer havayolları ise Malezya Havayolları, China Southern, Emirates, Singapur Havayolları, Özbek Havayolları, Katar Havayolları, KLM ve AIR France siz hangisini tercih ederseniz.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.