22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRK YUNAN BULUŞMASI KOS'TA GERÇEKLEŞTİ

Türk ve Yunanlı dansçılar gece boyunca zeybekten zeybetikoya, Ankara oyun havalarından Sirtaki Hasapiko’ya kadar her iki ülkenin dansları eşliğinde dans ettiler

TÜRK YUNAN BULUŞMASI KOS'TA GERÇEKLEŞTİ

24 Nisan 2013 / 10:09

TURİZMİN SESİ


Haber Merkezi
Kos (Anayurt)- Haber Fatih Özvezneci - Fotoğraf Ali Ayyıldız - Bodrum Dans Kulübü tarafından düzenlenen IV. Türk Yunan Kültür Buluşması  önceki gün kalabalık bir katılım ile Bodrum'un bir nefes ötesindeki Yunanistan'ın Kos adasında yapıldı.Bodrum Dans Kulübü bünyesinde kış aylarında verilen Sirtaki derslerinin sonunda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türk-Yunan Kültür Buluşması, 20-21 Nisan 2013 tarihleri arasında Yunanistan'ın Kos adasında 500 kişinin katılımı ile gerçekleşti.Kos şehir merkezindeki 3 yıldızlı Maritina, Triton ve City Otelleri, Bodrum’dan giden misafirler ile tamamen doldu, Kos esnafı Bodrum’dan gelen misafirlerin yaptıkları alışverişlerden çok memnun olduklarını, içinde bulundukları ekonomik krizde Bodrum halkından büyük destek gördüklerini söylediler.Zia Köyündeki Fantasia Restaurant’ta gerçekleşen Kültür buluşmasına Bodrum Dans Kulübü Halk Oyunları, Sirtaki ve Latin Dansları bölümü derslerine katılan Bodrum’lular, yakınları, Kos adasında bulunan Türk dernekleri, dans okulları ve ada halkı katıldılar.
 
bodrum-dans-kulubu,-iv.-turk-yunan-kultur-bulusmasi,maritina,-triton-,-city-otelleri22.jpg
 
Sunuculuğunu Şahin Selimoğlu ve Cavide Pehlivan’ın yaptığı kültür buluşmasında Bodrum Dans Kulübü Latin Dansları Bölümü, Halk Oyunları Bölümü ve Sirtaki bölümü dansçıları muhteşem gösteriler sergilediler. Türk ve Yunanlı dansçılar gece boyunca zeybekten zeybetikoya, Ankara oyun havalarından Sirtaki Hasapiko’ya kadar her iki ülkenin dansları eşliğinde gönüllerince dans ettiler.Türk oyun havaları ve yöresel oyunlarında Yunanlı misafirler Türklere eşlik ederken, Yunan danslarında da Yunanlılar Türklere kendi kültürlerini öğrettiler.Kültür Buluşmasına destek olan kişi kurum ve kuruluşlara Bodrum Dans Kulübü yönetimi tarafından çeşitli hediyeler ve plaketler sunuldu. Organizasyonun Bodrum tarafındaki çalışmalara destek olan Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Ferry Boat İşletmesi ve Anvil Tour’a, Kos tarafındaki çalışmalara destek olan Maritina Hotel işletmesi, Mazlum Payzanoğlu ve Giannis Mastoros’a (okunuşu: Yannis Mastoros) Bodrum Dans Kulübü yönetim kurulu ve eğitmenleri tarafından plaket taktim edildi. Gümüşlük Belediye başkanı Mehmet Tire ve Mazlum Payzanoğlu tarafından da organizasyonu gerçekleştiren Bodrum Dans Kulübü’ne ve destek olanlara plaketler sunuldu. Plaket töreninde konuşma yapan Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire; Bodrum Dans Kulübünü ve destek olan kurum ve kuruluşları, gerçekleştirdikleri bu güzel organizasyondan dolayı kutladı.
 
bodrum-dans-kulubu,-iv.-turk-yunan-kultur-bulusmasi,maritina,-triton-,-city-otelleri2.jpg
 
Bodrum Dans Kulübü başkanı Fatih Özvezneci’nin doğum günü ile aynı tarihe rastlayan Kültür Buluşmasında kulüp başkanının doğum günü de sahnede kutlandı. Plaket töreninde konuşma yapan Bodrum Dans Kulübü başkanı Fatih Özvezneci,  şunları söyledi:4 yıl önce ilk kültür buluşmasını düzenlediğimizde 60 kişiydik, bu akşam 700 kişiye ulaştık. Emeği geçen herkese kulübüm ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Gelecek sene bu sayının bini geçmesini ümit ediyorum ve herkesi Kültür Buluşmasının Bodrum’da yapılacak olan ikinci ayağına davet ediyorum. Gelecek sene Mayıs ayında Bodrum’da ve Kos adasında gerçekleşecek beşinci Kültür Buluşmasında buluşmak dileği ile hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Dedi.4'üncü Türk Yunan Kültür Buluşması, plaket töreninden sonra her iki ülkenin yöresel oyunları eşliğinde gece geç saatlere kadar devam etti.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.