22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

“TÜRKİYE FARKLILIKLAR CENNETİ”

AKTOB ( Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği ) Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Gül Ege, Türkiye’yi tercih eden bir turistin, her türlü tatil ihtiyacına cevap verebilecek ve yine bütçesine uyacak destinasyonu kolaylıkla bulabileceği bir yer olduğ

“TÜRKİYE FARKLILIKLAR CENNETİ”

15 Kasım 2012 / 07:53

TURİZMİN SESİ


Halil ÖNCÜ-KEMER-Türkiye’nin bu özelliğinin gelen konuklar için çok önemli bir tercih sebebi oluşturduğuna dikkat çeken Yeliz Gül Ege, “Türkiye farklılıklar cenneti” dir. Farklı kültürlerin mirasına sahip olan Türkiye aynı zamanda, farklı turizm çeşitlerini mükemmel coğrafyasında yine mükemmel ikliminde sunmaktadır. Anadolu’nun zengin kültürel mirasının sunduğu güzelliklerden tatma ve hediyeliklerinden satın alma imkanı yine bir diğer artıdır. Tüm bunların yanında bir yarımada oluşu ve sahip olduğu denizlerini Mavi Bayraklarla taçlandırmış oluşu ve aynı zamanda sahip olunan modern yapıda ve iyi konumdaki konaklama işletmeleri Türkiye destinasyonunu her zaman tercih sebebi yapacaktır. Vize kolaylığı ve bunun yanında tarifeli seferlerin hızla artıyor oluşu da Türkiye’yi tercih sebebidir, yabancı turistin” dedi.


Yatak arzını planlamamızın gerekliliği gün gibi ortadadır”
Önümüzdeki 2013 turizm sezonunun nasıl geçeceğini de değerlendiren Yeliz Gül Ege, 2013 yılının öncelikle; mevcut pazar paylarının iyi korunması ve gözetilmesi gereken bir yıl olacağını söyledi.  Komşularda oluşmuş olan ve daha da artabilecek siyasi kriz ve iç savaşların olumsuzluklarını sektöre yansıtmamak adına ülkemizin dış ilişkilerinin elinden geleni yapması gerektiğini de söyleyen Yeliz Gül Ege değerlendirmesine şöyle devam etti:


 “ Tüm bunların yanı sıra verilecek iyi hizmet ve fiyat-hizmet dengesi, ikinci konudur. İyi verilmiş fiyatlar, erken rezervasyon ve misafirin tercihlerini oluşturmasında kararsızlığı ortadan kaldıracaktır. Mevcut talebin olduğu pazarların mevcut durumu muhafaza edilip artıya geçişi için gerekli tanıtım çalışmaları her zaman devam etmelidir. Geçmiş yıllarda iyi gelişlerin olduğu fakat bu yıl itibarıyla gerilemiş olan pazarlar yerine alternatif niş pazarlar için tanıtım faaliyetleri çok önemlidir. Farklı turizm çeşitlerini, özellikle kültür ve doğa sporlarını ön plana çıkaran bir tanıtım sürdürülmelidir ve Bakanlığımızın bu yönde çalışmaları şu an olduğu gibi desteklemeye hızla devam etmesi gerekmektedir. UNWTO (Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü), 2030 turizm öngörülerine bakıldığında; her yıl 40 milyonun üzerinde bir artışla, dünya turizm hareketinin,2030 yılına kadar her yıl %3,3’lük bir artış sergileyeceği öne sürülmüştür. Bu, istatistiklere uygun olarak yatak arzını planlamamızın gerekliliği gün gibi ortadadır. Potansiyel turistin, talebinin çeşitliliği yatırımlarda mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır” diye konuştu.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.