22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ KUVVETLİ

AB ile Türkiye arasındaki (ilişkinin) temelleri çok kuvvetli ve Türkiye, AB'nin en büyük yedinci ticaret ortağı “AB Türkiye'deki potansiyelin farkındayız

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ KUVVETLİ

20 Kasım 2011 / 15:42

TURİZMİN SESİ- HANDE KURT- EGEM KURT


İSTANBUL- Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu Üyesi Štefan Füle ile Ticaretten sorumlu Üye Karel De Gucht'ün 17 - 18 Kasım 2011 tarihlerinde İstanbul'a yaptıkları ortak ziyaretin ana konusu, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yenilenen pozitif gündemdi.

Ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada Füle şunları söylemişti: "Toplantılarımız AB ile Türkiye arasındaki pek çok ortak konu üzerinde yoğunlaşacak. O kadar çok alanda işbirliği yapıyoruz ve aramızda öylesi yoğun bağlar var ki, AB ile Türkiye arasındaki (ilişkinin) temelleri işte bu nedenle çok kuvvetli. Bununla birlikte genel olarak ilişkilerimize ve özel olarak da katılım sürecine yeni bir soluk katmaya odaklanan yenilenmiş bir yeni bir gündeme ihtiyacımız var. “

Diğer taraftan Komisyon Üyesi De Gucht de şunları ifade etti: "AB ile Türkiye arasında her geçen gün artan bir ticaret akışına tanık oluyoruz – hiç şüphe yok ki, bunun arkasındaki nedenlerden birisi de AB-Türkiye Gümrük Birliğidir. Şu anda Türkiye, AB'nin en büyük yedinci ticaret ortağıdır ve inanıyorum ki henüz ele almadığımız büyük bir potansiyel bulunuyor. Bu nedenle, bu denli önemli bir ticaret ilişkisini daha da geliştirebilmek ve daha etkin kılabilmek için Türk ortaklarımla birlikte çalışmayı heyecanla bekliyorum."

Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu Üyesi Štefan Füle ile Ticaretten sorumlu Üye Karel De Gucht, Conrad Hotel'deki 18 Kasım tarihli basın toplantısında ise gerek yerli gerekse yabancı basın mensuplarının Türkiye'nin AB üyeliği, Kıbrıs,enerji ve terör konusundaki sorularını yanıtladılar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.