22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTELERİ BİRLİĞİ (TÜRSAB) BAŞKAN YARDIMCISI HASAN ERDEM, CELAL UZUNKAYA’YI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Celal Uzunkaya’yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, Celal Uzunkaya’yı makamında ziyaret etti

12 Eylül 2018 Çarşamba 14:23

TURİZMİN SESİ


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Hasan Erdem’in , Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Celal Uzunkaya ziyaretinde , TÜRSAB’a bağlı acentelerin sorunlarını masaya yatırdı. TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, yaklaşık 1,5 ay önce Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Celal Uzunkaya’yı Ankara’da ziyaret etti. Uzunkaya ile makamında bir araya gelen ve yeni görevinde başarılar dileyen Erdem, TÜRSAB’a bağlı tüm acentelerin yurt genelinde yaşadıkları sorunları da Uzunkaya ile paylaştı. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen görüşmede Acente işletmecilerinin yüzünü güldürecek konular konuşuldu. 

ACENTALARA YÖNELİK HAKSIZ UYGULAMALAR
TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, gerçekleşen bu önemli görüşmede, 1618 sayılı yasanın TÜRSAB’a bağlı olan acentalara tanıdığı  hakları ve faaliyetleri dile getirdi. Erdem, “Birliğimize bağlı acentalarımız, Türkiye’nin her bölgesinde, 4925 sayılı kanunun zorunlu kıldığı ve D2 belgesine tanımlı araçlarla arizi tur ve transfer yapma hakkına sahiptirler” dedi. Sayın Emniyet Genel Müdürümüz Uzunkaya ile bu konuda zaman zaman yaşanan sıkıntıları konuştuklarını” beyan etti. 

ACENTALARIMIZ UBER İLE KARIŞTIRILIYOR
TÜRSAB  belgeli ve D2 belge tanımlı araçların Uber araçlarıyla karıştırılması sonucu söz konusu araçların zaman zaman cezalara maruz kaldığı ve trafikten men edildiğini yerli ve yabancı turistlerin mağdur olduğunu dile getiren Erdem, “Bizim Uber sistemi ile hiçbir ilgimiz olmamasına rağmen çok sık olmasa da ceza kesilen araçlarla karşılaşıyoruz. Bu konuda sayın Emniyet Genel Müdürümüz Celal Uzunkaya’nın da  son derece hassas olduğunu ülkeye gelen turistlerin mağdur edilmeyeceğini ve önümüzdeki günlerde bu konuda ortak  bir çalışma yapılacağını dile getirdi ‘ dedi. 

“TÜRKİYE’NİN VİTRİNİYİZ”
Zor şartlarda ülkeye turist getiren acentelerin ve turistlerin mağdur edilmemesi konusunda EGM Müdürü Uzunkaya ile hem fikir olduklarını belirten Hasan Erdem, “Bizler yaptığımız iş gereği bir anlamda ülkemizin vitrinini oluşturuyoruz. Bu konuda TÜRSAB’a bağlı tüm acentelerimizin yanında olmaya devam edecek ve yaşanan sıkıntıların giderilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Acentelerin güçlenmesi Türkiye’nin güçlenmesi demektir” dedi. EGM’de gerçekleşen bu görüşmenin sonunda TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Erdem Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’ya bir plaket takdim etti.        

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.