22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRKİYE TURİZM PLANLAMASINDA ROL MODEL OLUYOR

Zambiya’nın başkenti Lusaka’da düzenlenen bir programda Müfettişlerine ve turizmle ilgili kurumların üst düzey yetkililerine turizm işletmelerinin sınıflandırılması konusunda iki hafta süreyle eğitim verildi

Türkiye Turizm Planlamasında Rol Model Oluyor

08 Aralık 2015 / 11:00

TURİZMİN SESİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından desteklenen proje çerçevesinde, Zambiya’nın başkenti Lusaka’da 23 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında düzenlenen bir programda Zambiya Turizm Bakanlığı Müfettişlerine ve turizmle ilgili kurumların üst düzey yetkililerine turizm işletmelerinin sınıflandırılması konusunda iki hafta süreyle eğitim verildi.Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanlarından Mehmet Turan Taşlıçay’ın eğitimci olarak katıldığı programda iki hafta boyunca Zambiya Turizm Bakanlığı, Zambiya Turizm Kurulu, Konaklama Sektörü Enstitüsü yetkilileri ile özel sektör temsilcilerine, turizm işletmeleri ile ilgili Türkiye’de uygulanan sınıflandırma ve yıldızlama sistemi anlatıldı. Oteller için uygulanan sınıflandırma formunun ayrıntılı şekilde katılımcılara anlatıldığı eğitim programı boyunca Türkiye’nin turizm alanında edindiği tecrübeler de Zambiyalı katılımcılarla paylaşıldı.

kultur-ve-turizm-bakanligi,turk-isbirligi-ve-koordinasyon-ajansi-(tika),zambiya-turizm-bakanligi-2.jpg
 
Lusaka Türk Büyükelçiliğinde eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara Büyükelçi Ahmet Arda ve Zambiya Turizm Bakanlığı Müsteşarı Stephen Mwansa tarafından sertifikaları verildi. Büyükelçi Arda Türkiye’nin teknik ve planlama alanında da Zambiya turizm sektörüne her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğunu, Türk yatırımcıların da uygun koşullar sağlanması halinde Zambiya’da uzun soluklu turizm yatırımları yapabileceklerini belirtti. Stephen Mwansa bu programın düzenlenmiş olmasından dolayı Türk makamlarına teşekkür etti ve turizm konusunda dünyanın en iyileri arasındaki Türkiye’den öğrenecek çok şeyleri olduğunu söyledi. Ayrıca Stephen Mwansa Zambiya’nın turizm master planını yapma konusunda Türkiye’nin desteğini beklediklerini belirtti.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.