23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRKİYE’DE 15 OTEL AÇACAK

Avrupa Genelinde Yapım Aşamasındaki Her Altı Otel Odasından Biri Hilton Worldwide İmzası Taşıyor

TÜRKİYE’DE 15 OTEL AÇACAK

04 Mart 2012 / 14:30

TURİZMİN SESİ
HABER MERKEZİ-Otelcilik sektörüne yönelik küresel araştırmanın verileri, Hilton Worldwide'ın rekor büyüme performasına ışık tutuyor. Şirket, bu büyüme performansıyla Türkiye ve Avrupa genelinde toplam 11,000 yeni iş fırsatının yaratılmasını hedefliyor. Hilton Worldwide'ın açıkladığı verilere göre, Avrupa'da inşa edilmekte olan her altı odadan biri Hilton Worldwide markasını taşıyor. Küresel araştırma şirketi STR Global, otelcilik sektörünün şu anda Avrupa'da 54.587 oda inşa etmekte olduğunu ve bunun yüzde 18,2'sinin Hilton Worldwide'a ait olduğunu açıkladı i.

Ocak ayında yapılan açıklamalara göre , Hilton Worldwide, oda sayısındaki artış hızına göre şu anda dünyanın en hızlı büyüme gösteren otelcilik şirketi konumunda bulunuyor ii. Avrupa'da şu anda 56 oteli ve 10.000'den fazla oda inşaatı devam eden Hilton Worldwide'ın 2014 sonunda 115 otel açması planlanıyor iii. STR Global'in son araştırması ayrıca şirketin, Avrupa'da inşa edilen odalar içindeki payını iki yıl içerisinde yüzde 6,9'dan yüzde 15'e yükselterek, iki katından fazla bir artış sağladığını ortaya koyuyor.

Hilton Worldwide Avrupa ve Afrika Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Fitzgibbon, “Avrupa'da yaklaşık 60 yıl içerisinde 226 otelden oluşan bir portföy geliştirdik. Bugün, üç yıldan daha kısa bir süre içerisinde 115 kadar daha otel açmayı planlıyoruz. Avrupa'da inşa edilmekte olan her altı odadan birinin Hilton Worldwide imzası taşıyor olması, sektörün lideri çalışanlarımızın ve markalarımızın gücünü arkasında hisseden, projelerimize finansman sağlayan yatırımcıların güveninin de bir göstergesi” dedi.

Şirketin sahip olduğu altı markanın Avrupa'daki büyüme süreci de stratejik açıdan büyümenin hedeflendiği piyasalarda açılacak otelleri de kapsıyor. Bu kapsamda Rusya'da 27, İngiltere'de 18, Türkiye'de 15 ve Polonya'da da 13 otelin açılması planlanıyor. Açılacak oteller arasında her segmentten oteller bulunuyor. Bunların dördü Waldorf Astoria Hotels & Resorts, biri Conrad Hotels and Resorts, 19'u Hilton Hotels & Resorts, 18'i DoubleTree by Hilton, 32'si Hilton Garden Inn ve 42'si Hampton by Hilton markasını taşıyacak.

Hilton Worldwide Avrupa Bölge Başkanı Simon Vincent, “Avrupa'daki rekor seviyede gerçekleşen büyümemiz nedeniyle şirket tarihinde ilk kez ABD dışında inşa edilmekte olan oda sayısı ABD içindekileri geçti. Önemli gelişme fırsatlarının bulunduğu pazarlara odaklanmak, marka portföyümüzü genişletmek ve güçlü performans avantajı sunmak, yatırımcı, sahip ve misafirlerin Hilton Worldwide'ı çekici bulmalarını sağlıyor” dedi.

Önümüzdeki 12 ay içerisinde açılacak olan başlıca oteller şöyle sıralanıyor: Almanya'da Waldorf Astoria Berlin, Rusya'da Hilton Garden Inn Krasnodar, Portekiz'de Conrad Algarve, Polonya'da DoubleTree by Hilton Lodz, Türkiye'de Hilton Bursa ve Hampton by Hilton Bursa ve İngiltere'de Hilton St George's Park, Burton on Trent ve Hampton by Hilton St George's Park, Burton on Trent.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.