22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRKİYE’DE TURİZM HAREKETLİLİĞİ NE ZAMAN BAŞLAR

Korona virüs salgını ile beraber hem ekonomik hem de sosyal olarak birçok değişikliği bir arada yaşıyoruz

Türkiye’de turizm hareketliliği ne zaman başlar

26 Nisan 2020 Pazar 14:50

TURİZMİN SESİ


 Görünen gerçekte en az altı ay daha bu virüsten izole olarak yaşayacak olmamız. En çok etkilenen sektörde Turizm işletmeleri. Bu sebep ile İşletmelerimizin en iyimser yıl sonunu, daha gerçekçi olarak da 2021 yılının ilk altı ayını en az hasarla tamamlamasını ümit ediyoruz. Ancak 2021 yılı başlarında aşı bulunduğu zaman belki de üç dört aylık bir süreçten sonra normal hayatımıza döneceğiz. Bu da bize turizm hareketliliği açısından 2021 ilkbaharının sonlarına doğru başlayacağını işaret edebiliyor.

Pandemi ile beraber pek çok alışkanlıklarımız değişeceği gibi yeni alışkanlıklarda edineceğiz. Bu bağlamda konaklama sektöründeki en büyük değişim kitle turizmi yerine bireysel turizmi ön plana çıkaracaktır. Belli bir dönem Seyahat edenler Karavan, çadır, yayla köy turizmi ve sakin deniz kıyıları  gibi alternatif tatil planları yapacağını düşünüyoruz. Daha az kalabalık daha fazla hijyen, steril ortam ve mekanları tercih edeceklerdir.

Konaklama sektöründe Küçük ve orta ölçekli işletmeler zaten geleceğin turizminde ön plana çıkmaya başlamıştı. Şimdi görüldü ki artık Küçük oteller bu süreçte çok avantajlı bir konuma gelmiştir. Küçük oteller; Bire bir Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet profili oluşturmakla beraber, eğitimli ve hale hazırda hijyene önem veren personelleri ile daha titiz çalışma prensiplerini de hayata geçirecektir.Bugüne gelene kadar Küçük otellerin işletme sahipleri ve yöneticileri tecrübelerini, öngörülerini, deneyimlerini ve yeni trendleri çok kısa zamanda uygulamaya geçirerek konuklarına hizmet etmeye devam edecektir.

En karanlık gece bile sona erer ve güneş tekrar doğar. Hayallerinizi ertelemeyin, çünkü hayat bizlere verilen en güzel hediyedir.


TÜRKİYE  KÜÇÜK OTELLER DERNEĞİ
             YÖNETİM KURULU

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.