28 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

TÜRKİYE'DE YENİ TURİZM ROTASI

Türkiye, yeni tip koronavirüs nedeniyle tatilcilerin sağlığının ön planda tutulduğu antik kentler bisiklet rotası turizmi projesi için kolları sıvadı

Türkiye'de yeni turizm rotası

17 Temmuz 2020 Cuma 18:30

TURİZMİN SESİ


Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, bu projenin tarihi dokusuyla dünyanın en uzun bisiklet antik kent rotası olacağını söyledi. Koronavirüs nedeniyle turizm taleplerinde farklılıklar oluşmaya başladı. İnsanlar tatil yaparken, bir yandan zinde kalmayı ve riskten uzak olmayı hedefliyor. Bu doğrultuda tüm dünyada bisiklet turizmine yönelik bir yoğunluk yaşanıyor. Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği, bu yoğunluğu farkederek yeni bir proje geliştirdiklerini söyledi. Antik Bisiklet Rotası projesiyle- Anadolu’daki antik şehirleri bisikletle birbirine bağlanacak.

huseyin-baranerantik-bisiklet-rotasi.jpg

Bisikletle 8 haftalık yolcuğu hedefleyen rota Çanakkale, Turuva Beyramkale, Asos, Edremit, Edremit Körfezi, Ayvalık, Bergama, Dikili, Çandarlı, İzmir, Çeşme, Seferihisar, Sığacık, Gümüldür, Kuşadası, Teos, Milet, Didim, Bodrum, Köyceğiz, Kalkan, Kaş, Demre, Finike, Çıralı, Olympos, Kemer, Antalya, Perge, Side, Alara, Alanya ve Gazipaşa'yı kapsayacak. Tura katılanlar 8 havalimanı, 8 uçak kullanacak. Her havalimanında tura katılanlar için özel bisiklet olacak. Uçaktan inip, direk bisikletlere binilecek. Valizleri ise kalacakları otele gönderilecek. İnsanlar yalnızca bisiklet çantalarını alıp, pedal basacak. Ev sahipliği yaptığı çok sayıda farklı medeniyet ve kültür sayesinde Türkiye’nin turistlere geniş bir destinasyon sunacağını ifade eden Baraner “Bu rota, insanları rüya gibi bir keşfe çıkaracak” dedi.

huseyin-baranerantik-bisiklet-rotasi-001.jpg

Özel aplikasyon

Rota için özel bir aplikasyon için çalışmaların da devam ettiğini belirten Baraner “Tura katılanlar aplikasyon sayesinde gittiği yerlerin tarihi özelliklerini 40 farklı dilde dinleyebilecek. Konaklama tesislerini görebilecek, tavsiyeler alabilecek hatta ödemelerinizi bile buradan gerçekleştirebilecek” dedi.

Pazar payı 2 Milyar Euro

Baraner, küresel bisiklet turizmi pazarının 2 Milyar Euro olduğuna işaret ederek, hedefin yılda 3 milyon kişinin bu rotayı kullanmak üzere Türkiye'ye getirmek olduğunu söyledi.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.