TÜRKİYE'NİN GİZLİ KALMIŞ CENNETLERİ
İngiliz The Times Gazetesi tarafından Türkiye'de gidilmesi gereken gizli kalmış bölgelere olarak gösterilen 6 yerden 5'i, Muğla il sınırları içinde yer alıyor.
15 Mart 2010 / 15:36
TURİZMİN SESİ
The Times Gazetesi'nin "Gizli Türkiye: 6 gizli tatil yeri" başlıklı haberinde Fethiye'deki Şövalye Adası, Fethiye Ölüdeniz'deki Faralya köyü, Marmaris'in Selimiye ve Söğüt, Ula'nın Akyaka köyü Bodrum'daki Ortakent ve Kaş'taki Bezirgan köyüne yer verildi. Bu tür haberlerin Marmaris'in değerini daha da artırdığını Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Söğüt ve Selimiye, doğal güzelliği ve bozulmamış doğası ile ön plana çıkmış yerler. Bu değerlerimizi çok hassas bir şekilde korumamız ve kullanmamız lazım. Doğal güzelliklerimizin korunması ve Marmaris'in değerini bir kat daha artırmak için üzerimize düşün her şeyi yapıyoruz" dedi.
Acar, Türkiye'ye tatile gelen insanların çarpık yapılaşma, betonlaşma ve kentlerin yoğun trafiğinden kaçtığına işaret ederek, "Turistler Marmaris'e sadece konaklamaya gelmiyor. Bu çevreyi geziyor dolaşıyor. Bölgemize çevre bilinci olan turistler geliyor. Turist tatil yaptığı yerde doğanın korunmasını istiyor" diye konuştu. Bodrum'un Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ise beldenin, Bodrum'un en bakir kalmış ve korunmuş bölgelerinden biri olduğunu söyledi.Beldenin yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda bir sahil şeridi ile çok temiz bir denize sahip olduğunu belirten Şahbaz, şöyle konuştu: "Beldede mandalina ve zeytin bahçelerinin yanı sıra köy yaşantısı da var. Bu nedenle hem tatil hem de yaşamak için ideal bir yer. Beldemizde yaklaşık 5 bin yatak kapasitesi var. Bunun yarısı yurt içi yarısı ise yurt dışı ağırlıklı çalışıyor. Yabancılar arasında en fazla İngiliz ve Fransız turistler yoğunlukta. Ortakent'in korunmuş halini ileri ki yıllarda da koruyarak ilginin artmasını sağlayacağız."
Beldeye gelen turistlerin doğa ile baş başa kalabilme imkanı bulduğunu anlatan Şahbaz, "Bu çok önemli bir özellik, belde binaya boğulmamış. Bu nedenle herkesin gelmek istediği bir yer. Beldeye yılda ikinci konutlar hariç, konaklama tesislerine yaklaşık 10 bin yerli, 10 bin kadar da yabancı turist geliyor. Beldemizi tanıtmak amacıyla broşür ve CD yaptırmak için çalışmalarımız var" diye konuştu. Belediye başkanı ve belde halkı olarak ne kadar farklı bir yerde yaş adıklarının farkında olduklarını belirten Şahbaz, amaçlarının, "beldenin güzelliklerini uzun yıllar korumak" olduğunu söyledi.
Ula'nın Akyaka Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Çalca ise Akyaka'nın "Sakin şehir" başvurusu yapmak için beldede 17 Nisan'da referandum yapacaklarını belirterek, "Akyaka kent konseyi tarafından belediye çalışanları ile birlikte vatandaşlarımıza, sakin kent olduğumuzda neler yapabileceğimizi anlatacağız" diye bildirdi. Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki Faralya Köyü'nün muhtarı Bilal Semerci de, Faralya'yı Türkiye'deki en sakin tatil köyü olarak gördüklerini anlatarak, "Buraya gelen turistler küçük pansiyonlarda kalabiliyor sabahları da köy kahvaltısı yapabiliyorlar. Burada her şey doğal.
Turistler Kelebekler Vadisi'ni de ziyaret edebiliyorlar. Kelebekler Vadisi'nin müthiş bir doğası var. Ayrıca burada kamp yerleri de var. Gelen misafirler kamp yapma imkanı da buluyor. Buraya bir kez gelen, memleketine döndüğü zaman eşini, dostunu tanıdığını buraya gönderiyor. Biz de buraya gelen misafirlerin memnun ayrılması için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz" diye konuştu. The Times gazetesinin haberinde, bu yerlerin az sayıda insan tarafından bilindiği, trafik gürültüsünden uzak olduğu, doğal güzellikleriyle öne çıktığı anlatılmıştı.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.