22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TUROB, 40.YAŞINI KUTLADI

Turistik Otelciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yaz Gecesi Buluşması'nda bu sene 40'ıncı yaşını kutladı

TUROB, 40.YAŞINI KUTLADI

28 Temmuz 2011 / 10:24

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Turistik Otelciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Geleneksel Yaz Gecesi Buluşması'nı İstanbul Yeşilköy'deki Çınar Hotel'de gerçekleştirdi. Geceye TUROB üyelerinin yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan,TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, TAF Başkanı Yalçın Manav,İstanbul Turizm Atölyesi Koordinatörü Tülin Ersöz ve sektör temsilcileri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır,"Bu gece TUROB'un 40'ıncı yaşını kutlayacağız. TUROB'u 40 yıl önce kuran ve bugünlere getiren herkesi yürekten kutluyor derin şükranlarımı sunuyorum. 40 yıl öncesine kısa bir yolculuk yapalım. Turist sayısı ve döviz girdisi olarak baktığımızda 1971 yılında ülkemize gelen turist sayısı 926 bin iken turizm geliri 62.8 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2010 yılında ise ülkemize gelen turist sayısı 28.5 milyon olurken turizm geliri 15.5 milyar doları geçti. Aynı zamanda yaklaşık 40 yılı tesis ve oda sayısı olarak değerlendirdiğimizde 1971 yılında ülkemiz genelinde işletme ve yatırım belgeli 596 tesiste 57 bin 733 yatak mevcuttur. 2010 yılında ise işletme ve yatırım belgeli 3 bin 565 tesiste 893 bin 766 bulunuyor. Özetle rakamlara baktığımızda 1971 ile 2010 yılları arasındaki yaklaşık 40 yılda gelen turist sayısının ortalama yüzde 3 bin arttığını ve turizm gelirlerinin yüzde 25 bin arttığını ve yatak sayısının da ortalama yüzde 1500 artış yaşadığını gözlemliyoruz.

Bu yıl da turizmde başarılı bir yıl geçiriyoruz. Sektörümüzde gelen turist sayısı ve döviz girdisindeki artışın yanı sıra turizm yatırımları da tüm hızıyla sürüyor. Bu arada dünyta turizm endüstrisi de 'Türk turizminin' 40 yılda elde ettiği başarıyı yakından takip ediyor. Birçok ülke Türk turizmini örnek almaya devam ediyor. Her zaman söylediğimiz gibi Türkiye'nin dünyada parlayan yıldızı turizmdir. Turizmin yıldızları da sizlersiniz, bizleriz, hepimiziz..."

Başkan Bayındır, konuşmasının sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a Bakanlığın verdiği destekten ötürü teşekkür etti .

Başkan Bayındır, konuşmasının sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a plaket verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş plaket takdim etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya plaket taktim edildi.

Çınar Hotel'e misafirperverliği ve deteğinden dolayı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.