23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TUROB ABAV TURİZM FUARI’NA KATILIYOR

TUROB, 'İstanbul Destinasyonu'nu deniz aşırı ülkelerde tanıtmaya devam ediyor

TUROB ABAV TURİZM FUARI’NA KATILIYOR

18 Ekim 2011 / 16:53

TURİZMİN SESİ
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), 19 ile 21 Ekim tarihleri arasında, Brezilya- Rio de Janeiro'da ABAV 2011 Turizm Fuarı'na katılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları (THY) ile işbirliği yapan TUROB, fuar sırasında, Portekizce İstanbul Guide ve CD'si ile 2 bin adet fuar katılımcılarının yer alacağı özel flyer dağıtacak. Son 26 yıldır, yılda 30'a yakın uluslararası turizm fuarına katılarak, 'İstanbul Destinasyonu' ve Türk turizminin tanıtımını yapan TUROB, mevcut pazarların yanı sıra, denizaşırı ülkelerde de tanıtım- pazarlama çalışmalarını arttırarak sürdürüyor.

Brezilya'dan, ilk 8 ayda gelen turist sayısı %35 arttı
THY'nin koyduğu hatlar ile Brezilya, Arjantin Portekiz gibi ülkelerden gelen turist sayısının arttığını belirten TUROB Başkan Yardımcısı ve Fuarlar-Tanıtım Komitesi Başkanı Müberra Eresin, şunları söyledi:
“Bu yılın ilk 8 ayında, Brezilya'dan ülkemize gelen turist sayısı, %35,26 artış ile 56 bin 11 kişi olarak gerçekleşti. Nitekim Brezilya, Arjantin, Portekiz gibi ülkelerden gelen turist sayılarının hızla yükselmesinde, THY'nin açtığı yeni hatlar büyük etken olmaktadır. THY'nin, Brezilya'ya direkt uçak koymasıyla, İstanbul'a ve Türkiye'ye gelen Brezilyalı turist sayısı da artarak devam etmektedir. TUROB olarak biz, geçen sene Brezilya'daki ABAV Fuarı'na ilk kez katılmaya karar verdik ve THY'den sponsorluk konusunda yardım istedik. Onlarda, hem Türkiye'ye, hem de THY uçuşlarına katkısı olacak düşüncesinde hemfikir olup, bize sponsor oldular. Geçtiğimiz yıl, yaklaşık 18 kişilik bir ekip ile gittiğimiz fuar sırasında Türkiye standına inanılmaz bir ilgi vardı ve katılan otelciler artan işten dolayı çok memnun kaldılar. Böylece, bu sene de, gitmeye karar verdiğimiz fuarlar listesine aldık. Yine THY ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu yıl, 19-21 Ekim tarihleri arasında, 17 otelci ile gidiyoruz. Kısaca, Brezilya, İstanbul için gerçekten önemli bir pazar haline geldi ve biz bu farkındalıkla hareket etmeye çalışıyoruz" dedi.

Brezilyalı turistler, kültür turizmine geliyor
Brezilyalı turistlerin kültür turizmi ağırlıklı seyahat ettiklerini ifade eden Müberra Eresin, konuşmasına şöyle devam etti:
“Brezilyalı turistler, öncelikle İstanbul'un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görmek için geliyorlar. İstanbul dışında, Kapadokya ve İzmir ilgilerini çekiyor. Bu pazarın gelişiminde de, Amerika pazarında olduğu gibi THY'nin direkt uçuşunun olması çok büyük bir fark yaratıyor. Onların açtığı her destinasyon, sektörümüz için yeni bir pazar oluşturmaktadır. THY ile beraber, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği tanıtım-reklam kampanyalarının büyük etkisi olmaktadır. Ardından, bizlerin de workshop'lar ve turizm fuarlarına katılımımız ile bir anda yeni destinasyonlarda Türkiye adına bir hareketlilik yaşanmaktadır. TUROB olarak bizler, bu çalışmaların devamını getirmek adına, elimizden gelen gayreti sarf etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

2010 Yılı, TUROB Sonuç Raporu
*Fuar süresince, Tur Operatörleri ve seyahat acentelerinin Türkiye'ye yoğun bir ilgisi olmuştur. Hali hazırda, birçoğu İstanbul ile çalışmakta olan operatörlerin temel ilgisi, üst sınıf kitleye hitap eden paketler düzenlemeye yöneliktir.
*THY sefer artışlarıyla, Brezilya Pazarında yaşanan canlılık, uzak destinasyonlara yönelik tanıtımlarda, en önemli desteğin ulaşım ayağının sağlam olması gerektiğine en önemli örnektir.
*Ana diline bağlı ve İngilizce kullanımının zayıf olduğu ülkede, tanıtım faaliyetlerinde ve basılı yayınlarda Portekizce kullanımı önem teşkil etmektedir.
*Brezilya halkı, TV programlarını ilgi ile takip etmektedir. Ülkemizde yayınlanan dizi filmlerin, özellikle İstanbul ve Kapadokya görselleri ile Ortadoğu ülkelerinde olduğu gibi, Brezilya'da da yayınlanması, tanıtım konusuna olumlu katkı yapacaktır.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.