23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TUROB GELENEKSEL ÖĞLE YEMEĞİ

TUROB'un geleneksel öğle yemeği, İstanbul Sheraton Ataköy Otel'de gerçekleşti. Yemeğe konuk konuşmacı olarak THY Genel Müdürü Temel Kotil katıldı.

TUROB GELENEKSEL ÖĞLE YEMEĞİ

25 Haziran 2009 / 17:00

TURİZMİN SESİ-AYŞULA ÖZGEN/MURAT NİĞDELİOĞLU


TUROB'un geleneksel öğle yemeğin açılış konuşmasını yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır, kurum olarak yaptıkları mesleki eğitim çalışmaları hakkında turizmcileri bilgilendirdi. Bayındır; "Bakanlık, TUROB ve AKTOB ile mesleki yeterlilik kurumu arasında bir protokol imzaladık. Turizm sektöründe meslek standartlarının hazırlanması çalışmalarına başladı. 2010 Avrupa Kültür Projesi kapsamında, bakanlık ve birliğimiz işbirliğiyle, otellerimizdeki çeşitli departmanlara yönelik, ücretsiz işbaşı eğitimleri başlamıştır.

Eğitimler, ilk olarak üye tesislerimizden The Madison Hotel'de uygulanmış, eğitime katılan 40 personel başarı belgesi almaya hak kazanmıştır. Söz konusu ücretsiz işbaşı eğitimlerinden yararlanmak isteyen üyelerimiz, merkez ofisimiz ile irtibat kurabilir" diye konuştu.
Bayındır, konuşmasının sonunda TUROB'a ev sahipliği yapan Dati Holding yöneticilerine ve Otel Genel Müdürü Cem Gündeş'e teşekkürlerini iletti.


TUROB'un yemeğinde turizmcilere seslenen THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY filosuna 2011'e kadar 19 geniş gövdeli uçak katılacağını belirtirken Türkiye'ye daha çok turist getirme sözü verdi. Kotil, "Yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırımla, size çok ciddi bir turist getireceğiz. Size çok turist sözü veriyoruz" dedi.

TUROB'un yemeğinde turizmcilere seslenen THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY filosuna 2011'e kadar 19 geniş gövdeli uçak katılacağını belirtirken Türkiye'ye daha çok turist getirme sözü verdi. Kotil, "Yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırımla, size çok ciddi bir turist getireceğiz. Size çok turist sözü veriyoruz" dedi.

KOTİL: HEDEF, DAHA ÇOK ÜLKEYE UÇMAK
Bayındır'ın ardından bir konuşma yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin çalışmaları hakkında turizmcilere bilgiler verdi. Kriz döneminde olduklarını anımsatan Kotil, 800 yeni kabin personeli aldıklarına dikkat çekti. 2003'te yeniden yapılan THY'nin yolcu sayısının 2 kat daha arttığını belirtti. Yayılma politikasıyla başarı sağladıklarına dikkat çeken Kotil, hedeflerinin daha çok ülkeye uçmak olduğunu bildirdi.

İSTANBUL'DA GÜNDE 75 TRANSİT YOLCUYA TUR HİZMETİ
Temel Kotil, İstanbul'da 2008'den itibaren transit yolcuları için gezi programları düzenlediklerini bildirdi. Bu programların 8 saat sürdüğünü bildiren Kotil, "Günde iki frekans olan İstanbul turumuzun 3'e çıkarılması planlanmıştır. Programın başından beri, 1.314 yolcuya tur hizmeti sunuldu. Yeniden tasarlanan tur programıyla birlikte günde 75 transit yolcumuza tur hizmeti sunulması planlanıyor" diye konuştu.

5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Uçak sayılarının 132 olduğunu anımsatan Kotil, 19 geniş gövdeli uçak satın aldıkları müjdesini verdi. Bu uçakların 2011 yılından itibaren filoya katılmış olacaklarını belirten Kotil, "Yaklaşık liste fiyatıyla 5 milyar dolarlık yatırımla, size çok ciddi bir turist getireceğiz.. Size çok turist sözü veriyoruz" dedi. Geniş gövdeli uçakların THY tarihinde bir dönüm noktası olacağına dikkat çeken Kotil, konuşmasını şöyle sürdürdü...

KÜÇÜK ŞEHİRLERLE KAPASİTEMİZİ 2 KATINA ÇIKARACAĞIZ
"Amacımız, İstanbul'dan dünyanın her yerine gidebilmekti. Bunu büyük oranda sağladık. Yeni olan geniş gövdeli uçakların alınmasıdır. Geniş gövdeli uçaklarımızın sayısı, 2003 yılında 7 idi. Bu rakam arttı. 2011 yılında 38'e çıkıyorlar. Dolayısıyla bir balans meydana geliyor. Global oyuncularda dar gövde, geniş gövde olarak yüzde 70 yüzde 30 civarındadır. Bizde ise yüzde 85 yüzde 15 gibiydi. Bu yeni alımla Uzakdoğu, Güney Afrika, Kuzey ve Güney Amerika pazarını çok etkin hale geleceğiz. Dar gövdeyle buralara dağılım yaptığımız gibi bunların kılcal damarlarına da dağıtım yapmaya çalışacağız.

Bundan sonra olacak olan oranları koruyarak, daha çok büyümek olacak. İstanbul, bu uçaklarla bir merkez haline gelecek. Şu anda bir kırılma noktası yaşıyoruz. Örneğin Singapur'dayız ancak Filipinler'de değiliz. Amacımız daha küçük şehirlere de uçup, daha çok turist getirebilmek. Geniş gövde kapasitemizi de iki katına çıkarmış olacağız."

2009'DA YÜZDE 70 DOLULUK BEKLENİYOR
2009 yılı için yüzde 70 doluluk hedeflediklerini de belirten Kotil, "Tüm fokusumuz, 2011. Bu yıl, satışımızı çok çok iyi hale getireceğiz. Bize göre bu bir devrim olacak" bilgisini verdi. Dünyada business yolcu sürekli azalırken, THY'nin business yolcuyu artırdığını anlatan Kotil, "Diğer havayolları ekside dolaşırken, bu gösterge krizden çok da fazla etkilenmediğimiz anlamına geliyor" diye konuştu.

AĞAOĞLU HOTEL UŞAK'TAN AHMET ATEŞ PLAKETİNİ TUROB BAŞKANI TİMUR BAYINDIR'DAN ALDI

ASPEN HOTEL'DEN SERAP GÜLÇİN DOĞRUSÖZ PLAKETİNİ TUROB BAŞKANI TİMUR BAYINDIR'DAN ALDI

GRAND ÜNAL HOTEL'DEN HAKAN ŞENLİK PLAKETİNİ TUROB BAŞKANI TİMUR BAYINDIR'DAN ALDI

LES OTTOMANS HOTEL'DEN AHU AYSAL KERİMOĞLU PLAKETİNİ TUROB BAŞKANI TİMUR BAYINDIR'DAN ALDI

THE MADISON HOTEL'DE UYGULANAN EĞİTİME KATILAN 40 PERSONEL BAŞARI BELGESİNİ TİMUR BAYINDIR'DAN  ALDI

THE MEDİSON HOTEL ALİ İMDAT UÇAR VE MEDİSON PERSONELİ

TUROB'UN ÜÇ KUŞAK GENEL SEKRETERİ BİR ARADA

TUROB PERSONELİ BAŞKANLARINI YALNIZ BIRAKMADI

KEMAL ÖZYİĞİT,SEVDA YILGAZ VE TÜLİN ERSÖZ

SERHAT USLAN,ERHAN ÇAKAY VE LEVENT ERDOĞAN

SEVDA YILGAZ VE OTEL PERSONELİ

MİHAHİL LUKOV ,SEVDA YILGAZ,HAKAN BALCAN

FETHİ KAPLAN,DOĞAN BOZKUŞ,MEHMET ZERZELE

TAF BAŞKANI YALÇIN MANAV

SHERATON ATAKÖY PERSONELİ

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.