05 Temmuz 2024
  • İzmir38°C
  • İstanbul33°C
  • Antalya31°C
  • Ankara33°C

TÜROB GELENEKSEL ÖĞLE YEMEĞİ GASTRONOMETRO’DA GERÇEKLEŞTİ

TÜROB Başkanı Timur Bayındır; “Bize göre çok önemli bir projeyi 2. defa gerçekleştirmiş oluyoruz

TÜROB Geleneksel Öğle Yemeği GastronoMetro’da gerçekleşti

28 Şubat 2019 Perşembe 22:51

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, TÜROB, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gastronometro işbirliği ile bu yıl ikinci kez ''Sektör Yetenek Avında'' yemek yarışmasının ödül törenini gerçekleştirdi. TÜROB’un Milli Eğitim Bakanlığı ve Gastronometro işbirliğiyle ve ‘Sektör Yetenek Avında’ sloganıyla düzenlediği 2. Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu Bayındır; “Bugün burada bize göre çok önemli bir projeyi 2. defa gerçekleştirmiş oluyoruz. MEB ve Gastronometro işbirliği ile Turizm Otelcilik sektörü ve Meslek Liseleri arasında bir köprü olarak gerçekleşti. 18 Nisan 2018 tarihinde ilkini gerçekleştirmiştik. Gastronomi dünyanın en önemli noktası. Ülkemiz geç keşfetti ama geç asla olmamasından daha iyidir. Bu mekan bunun en güzel örneklerinden biri biraz geç keşfettik ama içerisinden çıkmadık. Ülkede gastronomi potansiyeli çok yüksek fakat bunu nitelikli olarak tanıtmak çok mühim. Bugün en iyi mutfağı sorsak İtalyan Mutfağı derler çünkü tanıtımı iyi yapılmış.

sektor-yetenek-avinda-yarismasi-odul-toreni,-turob-geleneksel-ogle-yemegi,-gastronometro,turob-baskani-timur-bayindir,muberra-eresin.jpg

Bizim amacımız talebelere yol açarak, müesseselerimize istihdamlarını sağlamak. Konunun diğer ana kolu sektörümüzde nitelikli personel sıkıntısı baş gösteriyor. Bunu kalifiye, nitelikli servis ile çözmemiz lazım. Otelcilikte sadece mutfak yok. Kat hizmetleri ve diğer departmanlarda da sıkıntı yaşıyoruz. Bu yarışma mutfak ile başladı ama biz turizm sektörünün her branşına götürme arzusundayız. Burada sektör paydaşlarının sinerjisi çok mühim. Gastronometro en önemli iş ortaklarımızdan birisi. Bizim için hayat kurtaran güzel bir organizasyon, güzel bir yarışma onların sayesinde gerçekleşti. Vedat Başaran da olmasa bu işi başaramazdık. Onlar işi güzelce yaptı, biz de destekledik. Bu liselerden çıkan öğrenci kardeşlerimize bizim sahip çıkıp, onları desteklemek ve gelişimlerine katkı sağlamak görevimiz olmalı. Sektördeki açığımızı bu talebelerimiz kapatacak. Başarılı işletmelerin başarısı iyi elemanları ve hizmet kalitesidir. Bütün öğrencilerimizin büyük heyecanına ortak olacağız. Bu öğrencilerimiz bizim turizm elçilerimiz olarak bizim tanıtımlarımızı yapacaklar. Burada gösterdikleri çaba ve emeklerden dolayı hepsini kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bu projeye başından beri inanarak desteklerini esirgemeyen MEB, Gastronometro, Vedat Başaran, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ecolab, Metro Türkiye, Özyeğin Üniversitesi ve White Üniforma’ya şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Timur Bayındır tarafından sponsorlara plaketleri takdim edildi.

sektor-yetenek-avinda-yarismasi-odul-toreni,-turob-geleneksel-ogle-yemegi,-gastronometro,turob-baskani-timur-bayindir,muberra-eresin-001.jpgVedat Başaran’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Plaketleri Kütahya Meslek Lisesi’nde okuyan öğrenciler yaptı ve onların emekleri takdim edildi.

metro-toptanci-market-turkiye-satin-alma-direktoru-deniz-alkac.jpg

Metro Toptancı Market Türkiye Satın Alma Direktörü Deniz Alkaç;
“‘Sektör Yetenek Avında’ yarışmasını Gastronometro’da düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Burada genç arkadaşlarımızla olduğunuz için teşekkür ediyorum. Türkiye köklü bir mutfak kültürünün mirasçısı konumunda. Gastronometro olarak hedefimiz kültürel değerleri korumak ve unutulmaya yüz tutmuş değerlere sahip çıkmak. Anadolu’dan Coğrafi işaretli ürünlerimiz Modern Türk Mutfağı’nın en kıymetli parçası olacaklar. Yarışmaya katılan arkadaşları tebrik ediyorum, ileride sektörün farklı alanlarında kendileriyle çalışma imkanı bulacağım için çok mutluyum. Bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

juri-baskani-vedat-basaran;.jpg

Jüri Başkanı Vedat Başaran;
“İkincisini yaptığımız bu yarışma çok keyifli bir şekilde sonuçlandı. 12 okul, 66 yemek tadımı demek. Sabah saat 06:00’da herkes buradaydı. Jüri üyelerimiz koşarak gönülleriyle geldiler. Bizleri artık besleyecek olan sektör aşçılar. Geleceğin aşçılarına yön verecek bu gibi çalışmalar olmalı. Sayın Başkanımız Bayındır’a teşekkür ediyoruz. TÜROB Yönetim Kurulu ve emek sarf eden herkese çok teşekkür ediyoruz. Zamanlara değer katıyoruz. Zaman yönetimi, hijyen, planlama, doğru teknik çok önemli” dedi.

gokmen-sozen,-tolga-ozkaya,-hilton-grubu-hasan-sabuncu,--doc.-dr.-ozge-samanci,-executive-chef-ali-ronay,--executive-chef-sezai-erdogan,-gastronometro-direktoru-maximillian-j.w.-thomas-,-ecolab-turkiye-egitim-muduru-mustafa-emirli.jpg

Jüri üyeleri; Food&Life Gökmen Sözen, The Marmara Taksim Executive Şef Tolga Özkaya, Hilton Grubu Hasan Sabuncu, Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı, Swiss otel the Bosphorus Executive Chef Ali Ronay, Çırağan Palace Kempinski Executive Chef Sezai Erdoğan, Gastronometro Direktörü Maximillian J.W. Thomas ve Ecolab Türkiye Eğitim Müdürü Mustafa Emirli.

Ödül alan okullara ödülleri takdim edildi.

Ödüller:

Ecolab tüm okullara 3.500TL ödül verdi.

Ecolab’ın Hijyen Ödülünü Selahaddin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandı. Ecolab tarafından kat arabası hediye edildi.

kadikoy-mualla-selcanoglu-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi.jpg3.lük ödülü olan, TÜROB tarafından verilen 4.000TL ödülü Kadiköy Mualla Selcanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandı.

selimpasa-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi.jpg

2.lik ödülü olan, TÜROB tarafından verilen 6.000TL ödülü Selimpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandı.

imkb-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-.jpg1.lik ödülü olan, TÜROB tarafından verilen 10.000TL ödülü Küçükçekmece İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandı.

ozyegin-universitesi-1.-olan-okulun-ogrencilerine-yaz-okulu-tam-burs-hediye-etti..jpgÖzyeğin Üniversitesi 1. olan okulun öğrencilerine yaz okulu tam burs hediye etti.

Her öğrenciye de Gastronometro’dan Şef bıçakları hediye edildi.

Öğrenciler Tarafından Hazırlanan Menüde ise aşağıda yer alan lezzetler bulunuyordu.

Balık ve Deniz Ürünleri Meze Tabağı

deniz-urunleri.jpg

Anason ile lezzetlendirilmiş füme somona sarılı isotla yaprak sarma, Deniz ürünleri topik, Çingene palamutu lakerda tartar, kırmızı soğan ve çubuk turşusu ile Bayramiç elmalı Çerkez Cunda ahtapotu, Siyah havuçla kaplanmış tarama terin, Bodrum mandalinalı uskumru taşı

Beyaz üzümlü gazlı içecek

agir-ateste-pisirilmis,-fum.jpgAğır Ateşte pişirilmiş, Füme Balıkesir Kıvırcık Kuzu TandırTaze baharat aromalı, tahinli patlıcan, fondan Ödemiş patatesi, ayva-zencefil çaylı sos eşliğinde, Fümelenmiş sodalı ayran

Finike Portakal Galaksisi

giresun-findikli-sunger-kek-uzerinde-beyaz-cikolatali,-finike-portakalli-kure,-safranbolu-lokumlu-dondurma.jpgGiresun fındıklı sünger kek üzerinde beyaz çikolatalı, Finike Portakallı küre, Safranbolu lokumlu dondurma eşliğinde Rioba Portakal Kabuğu ve Vanilya Rooibos Çayı

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.