22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TUROB İFTAR YEMEĞİ BYOTELL’DE YAPILDI

TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Çevremizi korumaya yönelik alacağımız tedbirler çok önemli”

TUROB İFTAR YEMEĞİ BYOTELL’DE YAPILDI

18 Eylül 2009 / 10:34

TURİZMİN SESİ


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)'un, Eylül ayı iftar yemeği, 17 Eylül tarihinde, Byotell'de gerçekleşti. İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, Başkan Timur Bayındır, TUROB üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Konuşmasına son günlerde yaşanan sel felatinden duydukları üzüntü ile başlayan Başkan Timur Bayındır, “Son günlerde, büyük bir üzüntü ve kaygı içinde izlediğimiz sel felaketi nedeniyle, aramızdan ayrılan vatandaşlarımıza, Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, tüm turizmciler adına başsağlığı diliyoruz. 2000'li yıllarda, bu tür felaketler artık olmamalıdır. Maddi hasar gören vatandaşlarımıza, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Aynı zamanda bölgedeki otellerimiz de sel felaketinden etkilenmiştir” dedi.

50 bin atık pilin çevreyi kirletmesini önlendi
Küresel ısınmanın etkilerinin yaşandığı günümüzde çevreyi korumaya yönelik alınacak tedbirlerin önemine dikkat çeken Timur Bayındır, “2008 yılında, Taşınabilir Pil Üretici ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile çevremizi korumaya yönelik bir projeye imza atmıştık. Şu ana kadar, projeye katılan 20 üye otelimizden, toplanan 50 bin atık pilin çevreyi kirletmesi önlendi. Diğer üye tesislerimizin de, projeye katılmalarını diliyoruz ve yılda 400 bin adet atık pilin toplanmasını hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile ortak bir proje geliştirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor. Söz konusu proje ile TUROB üyesi işletmelerdeki ambalaj atıklarının yerinde ayrıştırılarak, ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Projeye katılarak, destek vermenizi diliyoruz” diye konuştu.

İstanbul, her türlü kongreyi alma imkanı kazandı
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nın, karşısında yapılan, İstanbul Kongre Merkezi'ne değinen Timur Bayındır, “Hakikaten çok gurur verici bir kongre merkezi olmuş. İstanbul artık; Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi gibi kongre merkezleri ile her türlü kongreyi alma imkanı kazanmıştır. İlk 8 ayda, kentimizde, % 3'lük bir artışla, 5 milyona yakın turisti ağırladık. Şimdi, önümüzde IMF Kongresi ve aynı tarihlerde toplantılar bulunuyor. Ekim ayının ilk haftalarında, kısa bir sürede olsa, kentimizde özlenen dolulukları yaşacağımızı ümit ediyorum. Bu yılın başında da söylediğimiz üzere, inşallah yılsonunda, gelen sayısı olarak, geçtiğimiz yılın rakamlarını yakalamayı ve az da olsa geçmeyi hedefliyoruz. Fakat, turist sayısındaki artışa rağmen, döviz girdisindeki düşüş maalesef devam ediyor. Ancak, her şeye rağmen, rakip ülkelere oranla, çok iyi bir performans sergiliyoruz. Eğer, sektör olarak, biraz destek görürsek, mucizeler yaratacağımız da ortadadır” dedi.

Otel yatırımlarını, yönünü Anadolu Yakası'na çevirdi
Son birkaç yıldır, İstanbul'daki otel yatırımlarının yönünü Anadolu Yakası'na çevirdiğini anlatan Timur Bayındır, konuşmasını söyle sürdürdü:
“Devam eden yatırımların yanı sıra, yeni otel projeleri de düşünülmektedir. Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali de, 31 Ekim'de açılıyor. Aynı zamanda, 9 Kasım'dan itibaren, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, Türk Hava Yolları (THY)'nin, yurtdışında 7 noktaya uçuşu gerçekleşecektir. Yurtiçinde ise, yeni bir hattın daha eklenmesiyle, 5 noktaya uçuş mevcuttur. Yurtdışında; Moskova, Londra, Köln, Stuttgart, Berlin, Amsterdam ve Hannover'e; Yurtiçinde; Ankara, Antalya, İzmir ve Dalaman uçuşları vardı, yeni olarak Adana ekleniyor. İşte, tüm bu gelişmeler, Anadolu Yakası'nın turizmdeki rolünü ve önemini arttırmaktadır ve otel yatırımlarını cezbetmektedir.

Bu arada, kentimizde hızla artan 'yatak arzı' konusuna da değinmenin önemli olacağını düşünüyorum. İstanbul'un, şu an, 105 bin 999 olan yatak kapasitesi; eklenecek 23 bin 078 yeni yatak ile yakın gelecekte 129 bin 77 yatağa ulaşacaktır. Yatak kapasitemizi arttırmanın yanı sıra, tanıtım ve pazarlama çalışmalarına, her zamankinden daha fazla önem vermemiz gerektiğine dikkat çekmek istiyorum”

Yurtdışı fuarların yanı sıra, workshoplar düzenliyoruz
Yurtdışı fuarların yanı sıra, workshoplar düzenlediklerini kaydeden Timur Bayındır, şunları şöyledi: “TUROB olarak, son 25 yıldır, her yıl, Almanya ITB, Rusya MITT, Yunanistan Philoxenia, İngiltere WTM'nin de aralarında bulunduğu 30'a yakın uluslararası turizm fuarına katılıyoruz. Bu yıl, yurtdışındaki fuar çalışmalarımıza, workshopları da ekledik. Suriye, Lübnan ve Suudi Arabistan'daki workshopların ardından; önümüzdeki günlerde, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, İşviçre gibi diğer yakın komşu ülkelerde de workshop düzenleyeceğiz. İstanbul'umuzu ve İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olduğunu anlatmaya devam edeceğiz”



Sponsorlara ve Byotell'e teşekkür
Sektöre büyük katkılar sağlayan sponsonlara teşekkürlerini ileten Timur Bayındır, “Metro, Efes Pilsen, Yurtiçi Kargo, Ecolab, Boyut Yayın Grubu, Net- Safe ve Doruk 2000'e huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum. Bizlere bu güzel ortamı hazırlayan, Byotell Yönetim Kurulu adına Sayın Mahmut Bayraktar ve Sayın Mehmet Bayraktar'a, Byotell Genel Müdürü Sayın Ahmet Seymen'e ve değerli ekibine en derin şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.

Başkan Timur Bayındır konuşmasını, “Şahsım ve Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarımız adına, hepinizin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum” diyerek tamamladı...

Konuşmanın ardından, Başkan Timur Bayındır, Byotell Genel Müdürü Ahmet Seymen'e teşekkür plaketi verdi...

 TUROB'un iftar yemeğine İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, Başkan Timur Bayındır, TUROB üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Ayşula ÖZGEN ve TUROB Başkanı Timur BAYINDIR

Çerez Gıda Dursun Yüksel,TUROB Ofis Direktörü İsmail Taşdemir, Erhan Çakay ve Titanic Otel Gen md Cem Lale

Titanic Otel Genel Müdürü Cem Lale ve Uslan Grup Otelleri Ceo'su Serhat USLAN

ByOtell"in Halkla İlişkiler Müdürü Gökçe Gönenç,Ajans Hotel Sahibi Jale KİBRİTÇİOĞLU ve Antik Otel Genel Müdürü Sevda YILGAZ 

TUROB Basın Danışmanı Gönül YILDIRIM,TUROB Başkanı Timur BAYINDIR VE Antik Otel Genel Müdürü Sevda YILGAZ

Destination Wedding & Honeymoon Turkey 2009 Fuarı işgeliştirme Direktörü Nurşen SARIGÜL ve TUROB Başkanı Timur BAYINDIR

Turizmin Sesi Sahibi Bora ÖZGEN,W Magazin Turkey sahibi Sedat KARAGÖZ ve POİNT Otel Genel Müdürü Nuri KALYONCU

Antik Otel Sevda YILGAZ Airport tv canlı yayınında....

Turizm Basını Turizmciler ile birlikte

 

Antik Otel Genel Müdürü Sevda YILGAZ ,Ayşula ÖZGEN VE TUROB çalışanları

Skal Marmara'nın BYOTELL'deki  İftar sonrası maç keyfi

Byotell iftar müzik grubu

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.