23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TUROB PHİLOXNİA FUARI’NA KATILIYOR

TUROB, Selanik Turizm Fuarı'nda Yunanlıları, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a davet edecek

TUROB PHİLOXNİA FUARI’NA KATILIYOR

26 Ekim 2009 / 17:20

TURİZMİN SESİ


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), 29 Ekim ile 1 Kasım 2009 tarihleri arasında, Yunanistan'da düzenlenecek olan Selanik Philoxenia Turizm Fuarı'na katılıyor. Yunanistan'ın en önemli seyahat fuarı olan Philoxenia Selanik Turizm Fuarı'nda, İstanbul Destinasyonu'nu tanıtacak olan TUROB; standı ziyaret edenlere fuar katılımcısı olan otellerin yer aldığı broşürler ile İstanbul'u tanıtan Kitap, CD ve haritalar vererek, Yunan komşularımızı 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a davet edecek. Fuarda, özellikle 2010 yılında ülkemizde gerçekleştirilecek olan Formula-1 yarışları ile Dünya Basketbol Şampiyonası özel olarak tanıtılacak.

Yunanlılar Formula-1 aracında yarışıp Formula-1 bileti kazanacak,
Türkiye'ye en çok turist getiren, Yunan seyahat acentalarına teşekkür plaketi verilecek

İstanbul'da düzenlenen Formula-1 yarışlarına ilgiyi artırmak üzere, Selanik'teki fuar merkezine, 1 adet Formula-1 yarış arabası götürülecek. Aracın içerisinde yer alan İstanbul Park pisti simülatöründe, fuar katılımcıları ve ziyaretçileri yarışacak ve en hızlı olanlara Formula-1 bileti hediye edilecek. TUROB Standını ziyaret ederek, çekiliş kuponu dolduranlar ise, yapılacak çekilişin ardından TUROB üyesi otellerde konaklama kazanacak. Öte yandan, fuar alanında yer alan fotoğrafçı tarafından, ziyaretçilere ücretsiz fotoğraf hizmeti sağlanacak. Fuar sırasında yapılacak kokteylde, İstanbul'a en çok turist getiren Yunanistan seyahat acentalarına, 'teşekkür plaketi' verilecek. Ayrıca kokteyl katılımcıları arasında yapılacak çekiliş ile 2 şanslı çift THY ile Atina-İstanbul-Atina parkurunda uçak bileti kazanacak. TUROB'un düzenleyeceği kokteyle, çok sayıda ziyaretçinin katılmasının yanı sıra, basın kuruluşlarının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Komşu ülkelerden, daha fazla turisti çekmeyi hedefliyoruz

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, THY ve TUROB işbirliğiyle, komşu ülkelerden daha fazla turisti çekmeyi hedeflediklerini belirten TUROB Başkanı Timur Bayındır, komşu ülkelere yönelik başarılı projeler yaptıklarını kaydederek, Dünya Turizm Örgütü raporlarına göre de, komşu olan ülkeler arasındaki turizm hareketinin giderek artacağını söyledi.

İstanbullu turizmcilerin, komşumuz olan Yunanistan'a ayrı bir önem verdiğini anlatan Başkan Timur Bayındır, her yıl Yunanistan'dan gelen yaklaşık 500 bine yakın turistin, fuar ve workshop çalışmalarıyla, artmaya devam edeceğini söyledi.

Bu yılın ilk 9 ayında ülkemize gelen turist sayısının, bir önceki yıla oranla, % 1,4 artış ile 21,8 milyon kişi olduğunu ifade eden Timur Bayındır, ağırlıklı olarak İstanbul'a gelen Yunanlı turist sayısının ise, ilk 9 ayda, % 7,44 artış ile 466 bin 455 kişi olarak gerçekleştiğini belirtti.

Komşulara yapılan tanıtım faaliyetlerinden, hızlı dönüş alınıyor

Komşulara yapılan tanıtım faaliyetlerinden, hızlı dönüş alındığını ifade eden TUROB Fuarlar ve Tanıtım Komitesi Başkanı Müberra Eresin, şunları söyledi: “Uzun yıllardır, Selanik Philoxenia fuarına katılıyoruz. Yunanistan, bizim en yakın komşularımızdan ve yapılan tanıtım faaliyetlerinin geri dönüşünün sağlanacağı en kolay ülkelerden biridir. Dolayısıyla, her dönemde ihmal edilmemesi gereken pazarlarımızdandır. Dünyanın bugünkü ekonomik durumu göz önünde tutulursa, bu tip tanıtım faaliyetlerinin, her dönemden daha çok yapılması gerektiği inancını taşıyorum.

Yunanistan pazarının, İstanbul için çok önemli hale geleceğini düşünüyorum. Özellikle, gelecek yıl 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'da, daha fazla Yunan konuklarımızı misafir etmeyi hedefliyoruz. Bu arada, fuar hazırlıkları sırasında maddi ve manevi destek veren başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, İstanbul İl Özel İdaresi'ne, Türkiye Basketbol Federasyonu'na, THY'ye, İstanbul Circuit Park Yönetimine, Boyut Yayın Grubu'na, Çerez Pazarı'na, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'na, Ulusoy Turizm'e ve TUROB Üyesi otellere teşekkür ediyoruz”

Türkiye'ye en çok turist getirerek, 'Teşekkür Plaketi' olacak olan

Yunan Seyahat Acentaları
Alpino Tours, Athos Hellas Travel, Diesel Travel, Excellent Tours, Four Ways, Giotis Travel, Halkidi Tours, Intraco, Kanidis Travel, Kavala Tours, Khrakatsanis Travel, Kikon Tours, Konstantinidis Travel, Leon Travel, Marios Travel, Mistakidis Tours, Mudania Tours, Nasios Travel, Papadopoulos, Pirilidis Travel, Robin Travel, Rodopi Tours, Signature Travel, Silver Star Holidays, Sismanidis Travel, Sotiriou Travel, Thraki Travel, Tonias Travel, Valeria Travel, Velonis Travel, Vergina, Voya Travel, Zorpidis Travel,

Selanik Philoxenia Turizm Fuarı'na katılan TUROB üyesi oteller
Barcelo Saray Hotel, Eresin Crown Hotel, Barcelo Eresin Topkapı Hotel, Dedeman İstanbul Hotel, Mövenpıck Hotel İstanbul, Anzer Beach Hotel, Armada Hotel, Büyükşahinler Hotel, Crystal Hotels İstanbul & Bodrum, Elite World Prestıge Hotel, Golden Age Hotels İstanbul & Bodrum, Golden Park Hotel, Grand Öztanık Hotel, Grand Star Hotel, Güneş Hotel, Hilton Parksa, Hotel Yaşmak Sultan, İstanbul Royal Hotel, İstanbul Kervansaray Hotel, Larespark Hotel, Midtown Hotel, Novotel İstanbul, Richmond Hotel İstanbul, The Madison Hotel, The Peak Hotel, Erboy Hotel, Eyfel Hotel, İbis Hotel İstanbul, İkbal Deluxe Hotel İstanbul, İstanbulin Dinner & Traditional Show

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.