22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TUROB ÜYESİ OTELLERDE MOBİL PAZARLAMA

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) ve adinteractive işbirliğiyle, 'mobil iletişim kanalı oluşturulması' projesi hayata geçiriyor

TUROB ÜYESİ OTELLERDE MOBİL PAZARLAMA

12 Mayıs 2011 / 21:31

TURİZMİN SESİ


TUROB üyesi oteller, yurtdışında hedeflediği kitlelere, smartphone tabir edilen cihazlardan (iPhone, iPod, Blackberry gibi işletim sistemi kullanan) ulaşabilecek. Uygulama ile iPhone, iPod vs kullanıcıları; üye otellere ait, resim, içerik, fiyat, lokasyon, rezervasyon kanalları bilgilerine ulaşırken, aynı zamanda İstanbul ile ilgili güncel içeriklere de erişebilecek.
İlk etapta Türkçe ve İngilizce lisanlarında uygulanacak projede, çoklu dil seçeneği bulunuyor. Projenin Haziran ayı sonunda hayata geçmesi planlanıyor.

İki kurum arasında yapılan işbirliğine yönelik bilgilendirme toplantısı, 10 Mayıs tarihinde, Konak Hotel İstanbul'da gerçekleşti. TUROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, adinteractive Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Canan Erdoğan, adinteractive İş Geliştirme Direktörü Murat Arslanoğlu ile TUROB üyeleri katıldı. Dünyadaki iPhone ve iPod touch kullanıcılarına ulaşacağız. TUROB üyesi otelleri, mobil mecrada etkili bir şekilde tanıtmayı hedeflediklerini kaydeden TUROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, şunları söyledi: “İnternet, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de iş süreçlerini ve iş yapış şekillerini kökten değiştiriyor. Buna ek olarak, son yıllarda yaygınlaşan mobil internette, doğrudan tüketiciye ulaşılmasına imkan sunuyor. Hayata geçireceğimiz projemiz kapsamında, TUROB üyesi otelleri, iPhone uygulamasının App Store vasıtasıyla tüm dünyadaki iPhone ve iPod touch sahiplerine ücretsiz ulaştıracağız. Böylece işletmelerimiz, mobil pazarlama ile yeni bir dağıtım ve tanıtım kanalına daha sahip olacak” diye konuştu. Başkanlığını yürüttüğü TUROB Tanıtım&Fuarlar Komitesinin birçok proje üzerinde çalıştığını anlatan Müberra Eresin, mobil iletişim kanalı oluşturma projesinin Haziran ayında hayata geçirilmesinin planlandığını belirtti.

İstanbul'a ve otellere mobil tanıtım
İstanbul ile TUROB üyesi otellerin tanıtımı açısından önemli bir projeye imza atacaklarını ifade eden Adinteractive Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Canan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mobil üzerinden erişilebilir bu özel uygulama; İstanbul ve TUROB üyesi olan otellerinin tanıtımı açısından çok önemlidir. Zira, değişen ve gelişen bilgi teknolojileri dünyasını yakalamak ve bu platformlarda etkin bir şekilde yer alırken, trendleri de takip etmek artık kaçınılmaz olmuştur. Hazırlanacak proje kapsamında, TUROB'un üyesi olan otellere ait; resim, içerik, fiyat, lokasyon, ulaşım ve rezervasyon kanalları bilgilerine ulaşabilecektir. Aynı zamanda, İstanbul ile ilgili tamamı İstanbul.com editörleri tarafından hazırlanacak güncel içerikler ve rehberlik bilgileri de yer alacak” şeklinde konuştu.

Dünya, sosyal ağlar ile mobilin buluşma noktası olacak
Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişim ve değişim paralelinde mobil hayatın başladığını anlatan adinteractive İş Geliştirme Direktörü Murat Arslanoğlu, “Bu dünya, sosyal ağlar ile mobilin buluşma noktası olacaktır” dedi. Seyahat endüstrisinin dünya e-ticaret hacminde ciddi bir pay aldığını, internet üzerinden seyahat edenlerin %55'inin smartphone kullandığını kaydeden Murat Arslanoğlu, bireylerin sürekli yanlarında taşıdıkları mobil telefonlarından, yoğun olarak online otel ve uçak rezervasyonu yaptırmalarının yanı sıra, mobil telefonun kamerasını çevredeki mağazalara gezdirdiklerinde hangi mağazada nasıl bir fırsat olduğu veya bir tarihi eser üzerindeki iken tarihçesi nedir gibi birçok bilgiye de ulaşabildiklerini belirtti.

TUROB ile yaptıkları işbirliğiyle hayata geçirilecek olan projenin hem üye oteller, hem İstanbul'un dünyaya tanıtılıp, pazarlanması konusunda ciddi bir fırsat olduğuna işaret eden Murat Arslanoğlu, şunları söyledi:
“Proje ile TUROB üyesi oteller mobil platformda olacağı gibi, tıpkı web sitelerinde olduğu gibi kendilerini mobil dünyada da anlatma fırsatını yakalayacaklar. Sayıları 160 milyonu geçen iPhone ve iPod touch kullanıcısı, App Store üzerinden, 10 milyarın üzerinde uygulamayı cihazlarına indirmiştir. Nitekim, bir yandan iPhone ve iPod touch kullanıcı sayısı ciddi bir yükseliş grafiği sergilerken, diğer yandan cihazlar üzerinde kullanılmakta olan uygulamalar da artmaktadır. Ayrıca, sosyal medya sürecine baktığımızda; ülkemizdeki 35 milyon internet kullanıcısının 25 milyonu Facebook kullanmaktadır. Zira, mobil aplikasyonların ardından, sosyal medyada da etkin bir tanıtım-pazarlama sürecinin başlaması lazımdır” diye konuştu.'iPhone push mesaj teknolojisi' ile uygulamayı cihaza yükleyen kullanıcılara, özellikle 3 medeniyete başkentlik yapan, iki kıtayı birleştiren, 24 saat yaşayan görkemli şehir İstanbul'da tatil yapmanın özendirileceğini de belirten Murat Arslanoğlu, kentteki shopping fest gibi festivallerin, kültürel ve sanatsal etkinliklerin de sürekli anlatılacağını sözlerine ekledi. .

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.