22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TUROB YAZA MERHABA DEDİ

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), kuruluşunun 41'inci yıldönümününde her yıl gerçekleştirdiği "Geleneksel Yaz Yemeği"nde turizm sektörünün temsilcilerini bir araya getirdi

TUROB YAZA MERHABA DEDİ

13 Temmuz 2012 / 09:11

TURİZMİN SESİ


İstanbul Çınar Otel'de düzenlenen "Geleneksel Yaz Yemeği"ne TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUREB Başkanı Şerif Yenen, TYD Başkanı Turgut Gür, TURYİD Başkanı Kaya Demirer, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile çok sayıda turizm profesyoneli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır, turizm sektörünün son 41 yıllık süreçte katettiği mesafeye değinerek, "41'inci yıl herkese kutlu olsun, biz aynı heyecanla çalışmaya devam ediyoruz" dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise 2012'nin Türkiye ve İstanbul turizmi için oldukça kritik bir yıl olduğunun altını çizerek konuşmasına başladı. İstanbul'un siluetini ve Türkiye'nin tarihsel dokusunu sıkıntıya sokan birtakım sorunlar olduğunu kaydeden Bakan Günay şunları söyledi: "İstanbul'a yeni konaklama merkezleri yapılıyor. Yeni konaklama merkezlerimizin daha devasa oteller olması yerine daha yaşadığımız yeri hissettiren, İstanbul'un dokusuna daha saygılı yatırımlar olmasını çok arzu ediyorum. Bununla ilgili Bakanlık olarak uğraşıyoruz ama zaman zaman başka birimlerle ilişkilerimizde gücümüzün sınırlarına geldiğimizi hissediyorum. Bu konuda turizm sektöründe çalışan bütün arkadaşlarımızın duyarlılığına ihtiyacımız olduğunun altını çizmek istiyorum." Geçen dönem Topkapı Sarayı'nın içerisindeki işgalleri kaldırmaya çalışmakla vakit geçirdik ve önemli mesafeler aldık. Şimdi Yıldız Sarayı'nda çalışıyoruz. İstanbul eğer bu hızla giderse birkaç yıl sonra Topkapı gibi yeni bir ziyaret alanına kavuşmuş olacak. Sultanahmet Meydanı'nı inşallah işgallerin, insanların gezemez hale getirmediği bir şekilde tutmayı da umuyorum ki başaracağız."

TUROB Başkanı Timur Bayındır, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a üzerinde Fetih Suresi yazılı ve İstanbul'un fethi sırasında kullanılan bir baltanın cam versiyonunu hediye etti. Günay, hediye ile ilgili olarak şunları söyledi: "İstanbul gerçekten de bir nazarı hak ediyor. Baltayı inşallah kullanmak gerekmez. Fatih Sultan Mehmet demiş ya "Ormanlarımdan bir dal kesenin başını vururum" diye. Ben de İstanbul'a zarar verenin bir şekilde tabii ki balta ile değil ama, bir daha başkaldırmasını engelleyecek bir yaptırım bulmak ihtiyacı içerisinde olduğumuzun altını üzülerek çizmek istiyorum. Gerçekten bu emsalsiz kente zaman zaman haksızlık yapıyoruz." "İstanbul bu yıl bütün sıkıntılara rağmen ilk 6 ayın sonunda şu anda yüzde 7 civarında bir artışla yoluna devam ediyor. Ben bunun daha da artacağını düşünüyorum. Turizmde bu yıl inşallah dünya ortalamasının üzerine kapatacağımızı umuyorum. Dünya Turizm Örgütü'nün yayın organı geçen ay Türkiye'ye özel bir paragraf ayırdı ve Türkiye'nin bu yıl gelenler sayısı itibarıyla 2011'de İngiltere'nin önüne geçtiğine işaret etti ve bununla ilgili Türkiye'nin başarısının altını çizdi."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.