22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TUROB’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından düzenlenen 'IV. Küresel Isınma Kurultayı', 22 Kasım 2011 tarihinde, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Salonu'nda gerçekleşti

TUROB’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

23 Kasım 2011 / 10:04

TURİZMİN SESİ


Kurultay sırasında; Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)'a 'Yeşillenen Oteller-Greening Hotels' projesindeki başarısı nedeniyle Teşekkür Plaketi verildi. Teşekkür plaketini alan TUROB Genel Sekreteri ve Greening Hotels Proje Koordinatörü Levent Erdoğan, proje hedefinin tesislerin hizmet kalitesinden ödün vermeden çevreye verebileceği zararları minimuma indirebilmek olduğunu söyledi. TUROB'a üye 50'ye yakın otelin 'Yeşillenen Oteller-Greening Hotels' sertifikası aldığını anlatan Levent Erdoğan, projeye yoğun ilginin devam ettiğini belirtti.

Türkiye otellerinde, 40 milyon TL işletme giderleri tasarrufu sağlanabilir
Gelecek kuşaklara 'yaşanabilir bir dünya' bırakabilmek için çevre adına yapılacak küçük bir çalışmanın bile çok değerli olduğunu ifade ede TUROB Başkan Yardımcısı ve Greening Hotels Proje Koordinatörü Levent Erdoğan, şunları söyledi:
“Örneğin, 100 odalı bir tesiste alınacak tedbirler ile bir yılda; 12 bin TL para tasarrufu, bin adet pilin doğayı kirletmesinin önlenmesi ve 50 bin adet ambalajın geri dönüşüm tesislerine kazanımı sağlanabiliyor. Bu projeyi Türkiye genelindeki oteller olarak düşündüğümüzde, yılda 40 milyon TL işletme giderlerinden tasarruf, 3 milyon pil toplanması, 150 milyon adet ambalaj atığının geri kazandırılması anlamına gelecektir. Sadece, otellerdeki gazeteleri geri dönüşüme kazandırabilsek, en az 3 bin 600 ton kağıt toplanabilir. Özetle, 'TUROB Greening Hotels-Yeşillenen Oteller' projesi ile hem doğa, hem işletme birlikte kazanmaktadır. Projeye ilişkin daha geniş bilgiye, www.greeninghotels-turkey.org sitesinden ulaşılabilir” diye konuştu.

EGD, 'küresel ısınma ve iklim değişikliğini' masaya yatırdı
Dünyayı tehdit eden küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekmeyi hedefleyen EGD, her yıl sosyal sorumluluk projesi olarak konuyu, uzmanların katılımıyla masaya yatırmaktadır. TAV'ın ana sponsor olduğu, Tesco Kipa'nın yan sponsor olarak desteklediği Küresel Isınma Kurultayı “Yaşamına Sahip Çık” sloganı ile yola çıkmıştır. Kurultay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük'ün aralarında bulunduğu kamu, yerel yönetimler, iş dünyası ve basın mensupları katıldı.

Kurultay'ın ilk bölümünde, “Ekonomi Basını İklim Değişikliğine Nasıl Bakıyor?” konulu panelde, basının önde gelen isimleri söz aldı. Ardından, iş dünyasının önde gelen isimleri de düşüncelerini açıkladı. Kamu, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, iş dünyası, medya mensupları ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Kurultay'ın forum bölümünde, konuyla ilgili sivil toplum örgütlerinin temsilcileri görüşlerini açıkladı ve son bölümde iklim değişikliğine duyarlılık gösteren gazetecilere ve sivil toplum önderlerine teşekkür plaketi verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.