27 Temmuz 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya30°C
  • Ankara28°C

TÜRSAB 25. OLAĞAN KURULU DİVAN SEÇİMİ YAPILDI

Divan görevine; Bahattin Yücel, Ünal Uluçay, Hakan Bayındır, Oya Ebru Küçükel ve Kıvanç Meriç oybirliği ile seçildi

TÜRSAB 25. Olağan Kurulu Divan Seçimi Yapıldı

26 Kasım 2022 Cumartesi 17:05

TURİZMİN SESİ


Başkanlık Divan Seçimi yapıldı. Divan görevine; Bahattin Yücel, Ünal Uluçay, Hakan Bayındır, Oya Ebru Küçükel ve Kıvanç Meriç oybirliği ile seçildi. 

FAALİYET RAPORU FİLMİ İZLENDİ

Faaliyet Raporu Filmi izlendi. 14 delege aleyte konuşma yapmak istedi. 

BİZE YAKIŞAN SEYAHAT ACENTALARININ GELECEĞİNİ KURTARACAK KONUŞARI KONUŞMAKTIR

Atilla Kılınç aleyte görüş bildirmek için kürsüye çıktı fakat tatsız bir gelişme oldu. Divan Kurulu Başkanı Bahattin Yücel; “Bize yakışan seyahat acentalarının geleceğini kurtaracak konuları konuşmaktır” dedi.

Ali Rıza Koç lehte görüş bildirmek için kürsüye çıktı. 

SEYAHAT ACENTALARIN ÇOK FAZLA ÖNEMSENDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM, BAKANIMIZ BURADA OLMALIYDI

ETT Eronç Turizm Sahibi Sibel Eronç görüş bildirdi. Eronç; “Bu sektör Türkiye’nin en önemli sektörü. Ben incoming Acentası sahibiyim. Erkek arkadaşlarımız sektörde daha fazla. Kelimelerimize dikkat edeceğiz. Firuz Bey’in TGA konusundaki çalışmalarını takdir ediyorum. Benim asıl derdim burada kimin kazanıp, kazanamayacağı değil. Asıl olay seyahat acentalarının artık önemsenmediği. Bakanımızın burada olması gerekirdi. Firuz Bey ile aralarında ne olursa olsun seyahat acentaları olarak burada olmalıydı. Pek fazla önemsendiğimizi düşünmüyorum. TGA’da toplanan paralar ile neler yapıldı bilmek en doğal hakkım” dedi.

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇIN

Emin Çakmak lehte ve aleyte bir konuşma yaparak mevcut yönetime teşekkürlerini sundu. Çakmak; “1618 sayılı kanun sihirli değnek gibi gösteriliyor. Bir koltukta Başkan olmaya gerek yok hizmet istiyorsanız TÜRSAB’ın başında olmadan da yapabiliyorsunuz. Sayın Başkan’dan bir isteğim var görev istediniz destekledik verdik lütfen gençlerin önünü açın listenizin başında Davut Günaydın olsun, liste başı aday olmayınız” dedi. 

KRONİK KOLTUK HASTALIĞINDAN BIKTIM

Tayfun Akdeniz; “Bizler turizmciyiz biz de şefkat, sevgi olmak zorunda. Bu ülke düşünce özgürlüğünden çok çekti, bırakın Acentacı arkadaşlarımız düşüncelerini beyan etsinler. Umarım mevcut Başkan benim köyüm TÜRSAB deyip geri dönmez demiştim, tekrar göreve talip oldunuz. Bırakın aramızda liyakat sahibi gençler var onlarda görev alsınlar. Kronik koltuk hastalığından bıktım. BTK Başkanları arasında hiç mi genç yok neden gençlerin önünü açın. Ben de BTK adayı olmuştum ama kendimi satıp kendime oy vermedim ben. Üstünlerin hukuk olmasını değil, hukuğun üstün olmasını istiyorum. Yarım koltuğu bize uygun gördüler. Benim ekmeğimle oynayamazsınız. Muhalefet olmazsa olmaz iktidar olmalı ama muhalefet mutlaka olmalı. Egonuza yenil düşmeyin. Ben olmazsam turizm kaybeder, TÜRSAB kaybeder demeyin” dedi. 

KÜSTÜM DEMEKLE OLMAZ YARDIMA İHTİYACIMIZ OLUNCA GİDİP ALMALIYIZ

Deniz Tüfekçi; “25 Genel kurulun 20’sine katılan bir meslektaşınızım. Buraya baktığım zaman 2000 kafa görmüyorum. Türkiye turizmini 1 milyon turistten 50 milyon turiste çıkartanları görüyorum. Türkiye’nin her yanına turist getiren ve bunu gelire çevirenleri görüyorum. 50 yıldır bunu yapanlar acentalardır. Saygı duyulacaksa o benim meslektaşlarıma duyulmalıdır. Bu pastadan en büyük payı meslektaşlarım almalıdır. Bu ülkeye turisti biz getirdik. Ciddi bir pandemi dönemi yaşadık. Devletten destek almadan ayakta durmaya çalışan tek örnek biziz. Küstüm demekle olmaz yardıma ihtiyacımız olduğunda gidip alınacak. Biz bunu yapamıyorsak bu işi yapmayalım” dedi. 

Bilal Korkmaz görüşlerini bildirdi. 

BOMBOŞ 3 YIL GEÇİRDİK

Nebil Çelebi; “Bomboş bir 3 yıl geçirdik” diyerek aleyte bir görüş belirtti.

BTK BAŞKANLARI BAĞIMSIZ OLMALIDIR

Timur Uzunoğlu; “Transfer konusunda İGA ile sıkıntı yaşadık. Birkaç arkadaş mahkemeye taşıdık. İGA haddini bildi, seyahat acentalarını karşına alamadı. Bizler birlik olmadan bazı şeyler değişmeyecek. Pandemi yaşadık. Başkan ile Bakan arasında kavga var, egolarını yenemediler. Bir araya gelip ne yapalım ne edelim demediler kişisel kavgalarını ve çıkarlarını bırakamadılar. BTK Başkanları bağımsız olmalıdır. Eğer demokrasi kuramazsak tek adam rejimleriyle bu işler olmaz. Yarın oy kullanacağız seçimden 2-3 hafta önce Başkan adaylarının kadrolarını açıklamalarını istiyorum” dedi. 

SİFTAHSIZ DÜKKAN KAPATAN ACENTALAR VAR

Muhammet Akkaya; “Siftahsız dükkan kapatan insanlar var. Uçak biletinin internet fiyatı acentalardan daha uyguna satılıyor. Havayolları ile bu sorun çözülmesi lazım” dedi. 

Lehte ve aleyte konuşmaların ardından Firuz Bağlıkaya cevaplamak üzere kürsüye çıktı. 

MUHALEFETTEN RAHATSIZ DEĞİLİZ 

Bağlıkaya; “Muhalefetten rahatsız değiliz. Divan’a da teşekkür ediyorum, söz isteyen herkese söz verdi. Listelere bakınca bunlar hep aynı adamlar dendi. Henüz liste çıkmadı, liste bu akşam çıkar.

MÜZE VE ÖRENYERLERİ DIŞINDA REHBER OLMASIN

Rehberler üzerinden popülizm yapıyor diye eleştirdiler. Bakanlık’a biz görüşümüzü 2 yıl önce verdik. Lütfen araştırmadan konuşmayın. Müze ve Örenyerleri dışında rehber olmasın ve anadilde rehber olsun diyoruz. Kendi mesleklerini korumak için az sınav yapıp, az rehber çıkarıyorlar. Rehbersiz bu işin düzgün yapılacağına inanmıyoruz, rehber bir gerekliliktir. Karar veren mercii Bakanlıktır, siz oraya laf edemeyip dönüp dönüp bize sağlıyorsunuz. 

SİBEL ERONÇ’A TEŞEKKÜR

Sibel Hanım’a teşekkür ediyorum, sektörle ilgili bir yorum yaptı, hepimizin adına konuştu. 

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇIN DİYORSUN PEKİ SEN NEDEN ADAYSIN?

Emin Bey bu sene gençlerin önünü açın diyor. 10 milyar dolar getirdim diyor. 10 milyar doları nereden getirdin bilmiyorum ama getirdiysen eline sağlık. Emin Bey gençlere yol açın diyor TGA adayı kim diyorum benim diyor. Ben senin buraya Başkan adayı olduğun zamanı hatırlıyorum kısa pantalonluydun hala adaysın. 

BAKAN NE ZAMAN ÇAĞIRSA ÇAĞIRDIĞI YERDE OLURUM

Bakanımızla çok görüştük, TGA ile aynı yerde toplantı yaptık. Bakan ne zaman çağırsa çağırdığı zaman çağırdığı yerde hazır olurum. Beni eleştirebilirsiniz ama haksız yere eleştirmeyin. Ben hiç bir zaman Bakanımız çağırdığında gitmemekmiş etmedim. Bizim aramız Bakan ile kötü olsa siz pandemide nasıl tur yaptınız? Nasıl özel izin çıkarttık?

BAKAN YASAYI HERKESLE TARTIŞTI, ÖZELLİKLE MUHALİF ARKADAŞLAR İLE TARTIŞTI

Yasa konusunu eleştiren arkadaşlar var. Sayın Bakan yasayı eline aldı herkesle teker teker tartıştı. Bunu eleştiren arkadaşlarda bu toplantılara katıldı. Muhalif kimler varsa onları da tek tek çağırdı. Yasa ile ilgisi olan herkes temel maddelerini biliyor. Bana muhalif olan arkadaşlar bile geldi çok güzel olmuş inşallah çıkar dedi. Sayın Bakan Ocak’ta yasayı çıkarıyorum dedi olmadı Haziran’da çıkarıyorum dedi olmadı sonra yasayı çıkarmıyorum dedi. Benim Bakanla kavga edecek gücüm yok. Koca Bakan. Ama ben Bakan’dan şunu beklerdim arkadaşlar yasanızı ben çıkardım. Biz Bakan ne zaman çağırsa gittik. Yasayı bahane ediyor diyorsunuz yasa ile çözülmüyorsa gelin çözün. Yasa önemli. Siz diyorsanız ben birini getireceğim o yasasız yapacak hukuksuz yapacak yolunuz açık olsun. 

KUŞADASI KONGRE MERKEZİNİ SAT DİYORLAR ALAN VARSA SATALIM

Sevgili Bilal Bey BTK Başkanlığını kaybedince kooperatif kurmuş. Batıranlar sizdiniz derken Bilal Bey’de BTK Başkanıydı. Bizler orada yoktuk. İnsaflı olalım. Kuşadası’nı sat diyorlar alan varsa satalım. Bilal Bey denetime takıktır. Bizimle çalışırken de denetimleri doğru bulmazdı. 

KUYRUK İÇİN BAKANLIK VE SİCPA İLE KONUŞTUK

Topkapı Sarayı ve Ayasofya’nın önünde kuyruk oluyor dediler. Bakanlık ve Sicpa’ya söyledik. Biz napalım değnekçi mi koyalım? Müze bilet fiyatları İle ilgili dava açtık. 

İGA’YA DA GİTTİK DAVA AÇTIK

İGA ile gittik görüştük, sorunumuzu çözemedik gittik ona da dava açtık. İnsanlar yolcularını karşılamalı dedik. Mahkeme kararı orası özel işletmedir dedi yani İGA’ya karşı dava kazanmak da kolay iş değil. 

UTANMADAN, SIKILMADAN…

Firuz Bağlıkaya; “Nebil Çelebi “Utanmadan sıkılmadan” kelimesini kullandı, bunu en çok kendisi hak ediyor dedikten sonra tatsız bir ortam yaşandı. 

1811 delege ile genel kurul devam ediyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.