27 Temmuz 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya30°C
  • Ankara28°C

TÜRSAB 25. OLAĞAN KURULUNDA ALİ BİLİR KONUŞTU

TÜRSAB Başkan Adayı Bilir Turizmin Sahibi Ali Bilir; Genel Kurulun Birliğimize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum diyerek sözlerine başladı

TÜRSAB 25. Olağan Kurulunda Ali Bilir  konuştu

26 Kasım 2022 Cumartesi 20:30

TURİZMİN SESİ


TÜRSAB Başkan Adayı Bilir Turizmin Sahibi Ali Bilir; “Alkışlarınız için çok teşekkür ederim. Biz hepimiz bir aileyiz. Her ne kadar seçim atmosferi olsa da bir bayrak yarışı. Bundan önce heyecanına yenilip, hataya düşen insanlar oldu, hatalar insanlara mahsustur. Kim yaparsa yapsın bir defa affedilme hakkı vardır diye düşünüyorum. Sektörümüzün çok değerli başkanları, TÜRSAB ailesinin kıymetleri acentaları meslektaşlarım hepiniz hoşgeldiniz. Genel Kurulun Birliğimize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçim bir koltuk seçimi değil, bir bayrak yarışı, bir hizmet yarışı, TÜRSAB’ın itibarını yukarıya taşıma yarışı. Bu seçimin kazananı TÜRSAB olacaktır. Bugün vereceğimiz oylarla sadece TÜRSAB’ın değil turizmin geleceği için bir yol çizeceksiniz. Önce ben mi önce biz mi? Benim adaylığım tam bu aşamada başladı. Bugün birlik olma günümüz, hesap verme günümüz. Bir meslektaşınız yol arkadaşınız olarak TÜRSAB’ın her kademesinde görev yaptım. Özetle asıl işim olan seyahat acentacılığı mesleğimizin her alanında görev yaptım. Bugüne kadar asla taviz vermedim. Firuz Başkanımızla 5 yıl önce birlikte yola çıkıp, sizlere sözler vermiştik. İlkelerimiz doğrultusunda sorunları çözmeye adaya olup, göreve gelmiştik. Firuz Bey için hiç bir ilkenin öneminin kalmadığını gördük. O idealist yapıcı duruşlar gitmiş yerine bambaşka bir anlayış gelmişti. Herşey yine tek adam zihniyetiyle yönetilir hale gelmişti. Verilen sözleri unuttu. Verilen sözler yerine gelmeyince çeşitli bahaneler üretilince ümitler uçup gidiyor, güvensiz bir ortam ortaya çıkıyor. Meslektaşlarıma verdiğim sözlerden uzak duramazdım. Önümde iki seçenek vardı. Ya kabuğuma çekilecek ya da sizlere gelecektim. Sizlere geldim” dedi. 

BAŞKAN BİZLERİ BESLEME OLARAK GÖRÜYOR

Bilir; “Adım adım bütün her yeri dolaşarak anlatmaya çalıştım. Mücadeleye devam kararı kıldık. Şahsıma teveccüh gösteren meslektaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Dünya şehri İstanbul’dan başlayan yolculuğumuz binlerce meslektaşlarımızla buluşarak devam etti. Misafirperverliğinizle güç verdiniz. Bizler istediğimiz zaman irademizi ortaya koyar yeni bir sayfa açabiliriz. Bugün burası hesap verme ve hesap sorma günüdür. Firuz Bey yükselen itirazları duymazdan geldi. Sayın Başkan bizleri besleme olarak görüyor. TÜRSAB Başkanımız olan biri bu şekilde düşünmemesi, konuşmaması gerekiyor. Başkan yeri geldiği zaman öyle sözler sarfediyor ki bir çoğumuz maalesef turizmci değiliz. Havayolu işi yapanı biletçi sayıyor. Turizmci görmediğiniz kişileri neden Acentacı yaptınız ve oylarına talipsiniz. Başkan eleştiriye tahammül edemiyor. Firuz Bey geçmişten gelen hesaplaşmalarına bizi alet etti. Biz acentalarımızdan yanayız. Sayın Başkan gittiğiniz her yerde acentaları azarlamaktan vazgeçin. Nereye gittiysek sizin açtığınız tahribattan biz utandık. İktidarda olmanın gücüyle insanları baskı altına altınız. Hangi hakla TÜRSAB Başkanlık makamını tek adamlık hakkına layık görüyorsunuz. İnsanlara mobbingler uygulayıp, aba altından sopa gösteriyorsunuz. Sayın Başkanım sizden artık kimse korkmuyor. Unuttuğunuz birşey varki o da şudur siz Acentacı arkadaşlarımızın sahibi değilsiniz bizlerin işini aşını siz vermiyorsunuz. Oyun içinde oyunlar planlayın, bunlar sizin için son çırpınışlar.”

BTK SEÇİMLERİNDE TARAF OLDUNUZ

Bilir; “BTK seçimlerinde taraf tuttuk ama taraf olmadık diyorsunuz. Siz adeta taraf oldunuz. Değerli meslektaşlarım size söz verdiğim gibi herşeyin hesabını soracağım. Sormazsam vicdanım kurusun. Sevgili dostlar biliyorsunuz bizden önce genç bir arkadaşımız aday olmuştu hukuksuzluktan dolayı adaylığını çekmişti.”

NELER YAPACAĞIZ?

Bilir; “Biz yarın akşam sizlerin destekleriyle göreve geliyoruz. Biz sizleri genel kurula getirip 5.000TL’ye kadar ödeyeceğiz. Uçak bileti sorunlarını çözeceğiz. Pandemi döneminde sırça köşklerde gününü gün edenler son 3 ayda bizi hatırlar oldu. Sorunlarımızın büyük bir kısmını yasa olmadan çözeceğiz. Sorunlarımızın çözümü artık çok yakın. Göreve gelince bir çoğu gündemimizden çıkmış olacak çok hızlı aksiyon alacağız. Umutsuzluğa yer yok. El birliğiyle yeni umutlar yeşerteceğiz. Faaliyet alanımız ne olursa olsun ortak sorunlarımız var. Paylaşımlı ofis kullanımını sağlayacağız. Rehberlere erişimi sağlayacağız. Acenta aidatlarının yarısı Bölge Temsil Kurullarına aktarılacak. 7/24 mesai olacak ulaşılabilir olacak. TÜRSAB Akademi’yi aktif hale getireceğiz. Personel istihdam alanı yaratacağız. Acentalarımız müze örenyerlerinde ayrıcalıklar sunacağız. Acentalarımıza Yeşil pasaport İle vize kolaylığı sağlayacağız. Dertlerimiz de çözümlerimiz de ortak. TÜRSAB’da dijital plaka dönemine geçeceğiz. Yeşil bir dünya içinde OEDS Sistemine geçiş yapacağız. Şimdiden hepinize hepimize hayırlı olsun. Başkan kim olursa olsun 2 dönemden fazla aday olmasın. Ben dahi olsam 2 dönemden fazla olmasın. Bizi güzel günler bekliyor beyaz sayfayı beyaz liste ile açacağız. Acentalar Kazanacak arkadaşlar” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.