TÜRSAB BAŞKANI BAĞLIKAYA “İÇ TURİZM OLMADAN DIŞ TURİZM OLMAZ” DEDİ
Pandemi dönemiyle beraber değişen turizm sektörü dinamikleri hakkında da yorum yapan Firuz B. Bağlıkaya, “Yavaş yavaş insanlar doğa turizmine, karavan turizmine, macera turizmine eğilim göstermeye başladılar
06 Kasım 2020 Cuma 09:11
TURİZMİN SESİ
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Otel ve Turistik Tesis İşletmecileri Derneği’nin (KODİT) ortaklığında 3-4-5 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenen Turizm Sektör Buluşması programının son günü Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak’ın konuşmalarıyla katıldığı TÜRSAB Doğu Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Aytekin Şahinbaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda; Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanları ve info turu kapsamında bölgeye gelen 100’ün üzerinde seyahat acentası temsilcisi de yer aldı.
TÜRSAB BAŞKANI FİRUZ BAĞLIKAYA:
“ÜLKEMİZ 2020 YILINDA TURİZM SEKTÖRÜ GELİRLERİNDEN YOKSUN KALDI”
Sektör buluşmasının açılış konuşmasında kürsüye çıkan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Dünyanın her yerinde olduğu gibi en çok zarar gören sektör maalesef turizm oldu. Çok önemli bir ekonomik değerden yoksun kaldı ülkemiz” ifadelerini kullandı. Bu süreci seyahat acentalarının çok sert biçimde geçirdiğinin altını çizen Bağlıkaya, “Seyahat acentalarımız 2020 yılında çok zor günler geçirdi. Mesleğimizin sürdürülebilirliği için elzem olan taleplerimizi yetkili birimlerle paylaşmaya devam ediyoruz” dedi.
“İÇ TURİZM OLMADAN DIŞ TURİZM OLMAZ”
Yapılan organizasyonun çok değerli olduğunu dile getiren TÜRSAB Başkanı, Kocaeli’nde bulunmanın önemine vurgu yaparak; “Kocaeli, iki tane büyük şehrin ortasında, iki bölge iklimine hâkim, gerçekten müstesna bir yer. Dağları, ovaları, ormanları, tabiat güzellikleri ile muhteşem bir yer burası” ifadelerini kullandı. Pandemi dönemiyle beraber değişen turizm sektörü dinamikleri hakkında da yorum yapan Bağlıkaya, “Yavaş yavaş insanlar doğa turizmine, karavan turizmine, macera turizmine eğilim göstermeye başladılar. Satılan ürünlere baktığımızda villalar, butik oteller, daha özgün seyahatler ilgi görmeye başladı tüm dünyada. Bu açıdan bakıldığında Kocaeli, saydıklarımın tümünü sunabilecek bir yer. Bunun yanı sıra; kış turizmi, kongre turizmine de hizmet verebilecek düzeyde birtakım imkanlara sahip. Biz burada seyahat acentaları olarak üzerimize düşeni yapacağız. İç turizm olmadan dış turizm olmaz. Kocaeli’ni biraz daha hatırlatmamız lazım. Umuyorum bu emeklerimizin karşılığını alacağımız daha güzel günlerde birlikte olacağız” şeklinde konuştu.
KOCAELİ VALİSİ SEDDAR YAVUZ:
“KOCAELİ İSTANBUL İLE YARIŞAN TARİHİ BİR ŞEHİR”
Oldukça zor bir dönemin içerisinde bulunduklarını kaydeden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Türkiye’nin dünya ülkelerine oranla daha iyi bir mücadele verdiğini belirtti. Kocaeli’nin ise turizm bakımından son derece değerli güzelliklere sahip olduğunu belirten Yavuz; “Burada inanılmaz eserler var. Öncelikle bu kentin insanları kendi şehrini tanımalı. Doğu Roma’nın başkenti olarak gördüğümüz Nikomedya’yı ne kadar tanıttık bunu konuşmamız lazım. Osmanlı döneminden de çok iyi eserler var. Şehirle dip dibe bu kadar yeşili bulabileceğiniz başka bir yer yok. İstanbul ile her alanda yarış yapabilecek bir şehir” dedi.Bilim ve teknoloji bakımından da Kocaeli’nin sahip olduğu öneme vurgu yapan Vali Seddar Yavuz, “Bilim ve teknolojinin üssü burası. Turizmin gelişmesinde teknoparklar ile yeni bir alan yaratabiliriz. Burası komplike bir şehir. Kocaeli, size büyük imkanlar sunacaktır” ifadelerini kullandı.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANVEKİLİ YAŞAR ÇAKMAK:
“TURİZM SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRMALIYIZ”
Sektörün pandemi süresince büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Başkanvekili Yaşar Çakmak, turizm ile ilgili beklentilerin de değiştiğini belirtti. Oluşan bu tabloya ilişkin çözüm önerilerinin üretilmesi gerektiğini vurgulayan Çakmak, “Kocaeli’nin sizlerle paylaşacağı turistik değerler oldukça fazla. İnsanların güzel vakit geçirebileceği bir yer. Burası yolların üzerinde, kolayca geçilebilen bir destinasyon değil, kalıp nefes alabileceğiniz bir kent. 2500 kilometreye ulaşan yürüyüş yollarımız var. Doğa turizmi için de artışlarımız var ve taleplerimiz de bu yönde. Sektörü canlandırmak için çalışmalar yapmalıyız. Bizler pandemi geçtikten sonraki yeni döneme hazırlıklı olmalıyız” şeklinde konuştu.
SEYAHAT ACENTALARI ALTERNATİF DESTİNASYONLARI KEŞFE ÇIKTI
3 gün süren info programı kapsamında ise TÜRSAB üyesi seyahat acentaları, şehrin birçok bölgesinde incelemelerde bulundu. İlk gün Roma, Bizans ve Osmanlı sanatının nadide örneklerinin sergilendiği Etnografya Müzesi, Osmanlı Devleti’nin ilk Genel Yol İşleri Gezici Müfettişi olan Selim Sırrı Paşa’nın tarihi konağı, sivil mimarlık yapılarıyla dikkat çeken Kapanca Sokak ile doğal güzellikleri ve spor turizmine olan yatkınlığıyla ziyaretçilerine hitap eden Yuvacık Barajı’nın yanı sıra ılıca ve tarihi alan ziyaretleri yapan acentalar, ikinci gün ise; Ayrı Gezegen Cam Teras Gezisi, kış turizmi potansiyeliyle dikkat çeken Kartepe Kayak Merkezi ve doğa turizmi tutkunlarının uğrak yeri olan Sekakamp’ı gezdi. Organizasyonun son gününde ise buluşma programının ardından Seka Bilim Merkezi’ne hareket eden sektör temsilcileri, son olarak Kağıt Müzesi’nde incelemelerde bulundu.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.