22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRSAB GENEL KURULU'NDA ADAYLAR KÜRSÜDEN NE VAADLERDE BULUNDU

TüRSAB seçimlerinde son viraja girilirken; başkan adayları kürsüye çıkarak vaatlerini ve projelerini katılımcılarla paylaştılar

TÜRSAB Genel Kurulu'nda adaylar kürsüden ne vaadlerde bulundu

25 Şubat 2018 Pazar 01:45

TURİZMİN SESİ


İlk olarak Güçlü TÜRSAB Platformu Lideri Hasan Erdem söz aldı. Hasan Erdem’in üye acentelerle paylaştığı seçim vaatlerinden öne çıkanlar şu şekilde:

tursab-23.-genel-kurulu,-firuz-baglikaya,-cetin-gurcun,-emin-cakmak,-hasan-erdem.jpg- Eğitim TÜRSAB’ın asli görevlerinden biri olmalı. Acentelerin branşlarına göre (incoming, out going, MICE vb.) farklı eğitim programına tabi tutma

- Vatandaşların turizm bilincini geliştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışma yürütülmesine ön ayak olma ve vatandaşların turizm bilincini artırmak için çalışmalar yürütme.

- Havayolu firmalarının acentelere yönelik izlediği fiyat politikasına karşı bir baskı grubu oluşturulması ve bu konuda mağdur edilen acentelere sahip çıkılması, yalnız bırakılmaması

- Hac ve Umre acenteleri haksızlığa uğruyor. Hac kontejanında haksız paylaşımının önüne geçilmesi

- BYK’ların özerk bir yapıya kovuşturulması. Merkez yönetim kurulu’nun seçilmesi için delege sisteminin getirilmesi.

- 1618 Sayılı yasanın değiştirilmesi, günümüz koşullarına uyarlanması

- Milli booking.com uygulaması: ülkemizin kendi seyahat, destinasyon portalının oluşturulması

tursab-23.-genel-kurulu,-firuz-baglikaya,-cetin-gurcun,-emin-cakmak,-hasan-erdem-001.jpgİkinci olarak Tecrübe ve İstikrarla Ekibi Lideri Çetin Gürcün seçim vaatlerini göreve geldikleri takdirde yürütecekleri çalışmalar hakkında söz aldı. Tecrübe ve İstikrarla Ekibi’nin seçim vaatleri ise şu şekilde:

- IATA ile geliştirilen ilişkilerin devam ettirilmesi, seyahat acentelerinin lehine olacak yeni uygulamaların hayata geçirilmesi

- Haksız rekabet ile mücadele, booking.com gibi haksız rekabet yaratan konuların üzerine gidilmesine devam etme

- Tur rehberlerine yönelik yasal düzenlemelerdeki acentelerin aleyhine olan durumların düzeltilmesi

- TÜRSAB Akademi eğitimlerine devam edilecek. Farklı konularda eğitim programları sürecek.

- TÜRSAB Akademi’nin verdiği sertifikaların Milli Eğitim onaylı olması yolunda son adım atılacak

- Teşvik ve desteklerle ilgili çalışmalar söz konusu bunları artırmak için çalışmalara devam edilecek

- Turizm amaçlı yolcu taşımacılığına yönelik hukuki düzenlemelerin acentelerin aleyhine olan durumu değiştirmek amacıyla çalışmalar yürütmek

tursab-adaylari,-firuz-baglikaya,-cetin-gurcun,-emin-cakmak,-hasan-erdem.jpgÜçüncü olarak söz alan TÜRSAB Hepimizin Lideri Emin Çakmak; seçim çalışmaları kapsamında 81 ilde 89 ilçeyi gezdiklerine dikkat çekerek, hazırladıkları tanıtım filmleri ile seçim vaatlerini acentelerle paylaştı. Bu vaatler arasında ön plana çıkanlar şu şekilde:

- Milli ve Ulusal turizm kanunu

- Milli ve Ulusal seyahat sigortası

- Milli ve Global Seyahat portalı

- Milli ve Global tur operatörleri

- Cumhuriyetin 100. yılında 50 milyon turist 100 milyar Dolar gelir hedefi

Emin Çakmak son olarak 154 yeni proje ile yönetime talip olduklarını söyledi.

tursab-23.-genel-kurulu,-firuz-baglikaya,-cetin-gurcun,-emin-cakmak,-hasan-erdem-002.jpgDeğişim Hareketi Firuz Bağlıkaya

Son olarak kürsüye çıkan Değişim Hareketi'nin Lideri Firuz Bağlıkaya, kendisinden önce söz alan adayların kendisine yönelttikleri eleştiri ve demeçlere yanıt vererek konuşmasına başladı.

Seçim gezileri kapsamında 81 ili dolaştığını ve diğer adayların 81 ili dolaşmadığını belirten Emin Çakmak'a; Firuz Bağlıkaya, "eğer en çok gezenler TÜRSAB için en iyi başkan olsaydı; o zaman başkanımızı THY pilotları arasından seçerdik" diye yanıt verdi.

Karanlıkla aydınlık arasında seçi yapılacak

Bugün burada bir seçim yapmayacağız ayrıca bir karar vereceğiz diyen Bağlıkaya,bu seçimlerde güneş ile karanlık arasında bir karar verileceğini, alınlarının terleriyle ticaret yapanlarla Irak vizesi ile ticaret yapanlar arasında karar verileceğini belirtti.

"Önceliğimiz TÜRSAB değil, acenteler olacak"

"Önceliğimiz TÜRSAB değil, acenteler olacak" diyen Firuz Bağlıkaya; her aşamada acentelerin haklarını koruyacaklarını söyledi.

"Davamız TÜRSAB’ın başına geçmek değil, TÜRSAB’ı başa geçirmektir"

Göreve geldiklerinde aidatların miktarını düşüreceklerini ve borçları biriken acenteler için yapılandırmaya gideceklerini dile getiren Bağlıkaya, davamız TÜRSAB’ın başına geçmek değil, TÜRSAB’ı başa geçirmektir dedi.

Firuz Bağlıkaya, Başaran Ulusoy’un “iki buçuk tur operatörü” söylemine de şu cümlelerle yanıt verdi: “Bu kişiler sizi desteklerken iyiydi de bizleri destekleyince mi kötü oldular? Eğer göreve gelirsem küçük ölçekli acenteleri yok edecekmişim, bu operatörler benim zamanımda mı bu kadar büyüdüler? Siz, görevdeyken küçük acenteleri ezmek; yok etmek için elinizden geleni yaptınız.”

"Zaman değişim zamanıdır"

Firuz Bağlıkaya konuşmasının sonunda "akılla ve vicdanla kullanılacak oyların değişimi getireceğine inanıyorum; artık zaman değişim zamanıdır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.