22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRSAB GÜNEY MARMARA BTK’DAN TURİZMDE YENİ HEDEFLER

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güney Marmara Bölgesel Temsil Kurulu göreve geldiği 3 aylık süre boyunca faaliyetlerini üyelerinin onayına sundu

TÜRSAB Güney Marmara BTK’dan turizmde yeni hedefler

29 Kasım 2018 Perşembe 16:56

TURİZMİN SESİ


TÜRSAB Güney Marmara BTK’ın 3 aylık faaliyet raporu üyelerden onay aldı. Bursa turizminin 2019’da yeni hedefler ortaya koymasını gerektiğini ifade eden TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, “2019 turizm hedefimizde Çin, Rusya ve Avrupa gibi yeni pazarlar var” dedi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güney Marmara Bölgesel Temsil Kurulu göreve geldiği 3 aylık süre boyunca faaliyetlerini üyelerinin onayına sundu.  Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya TÜRSAB 2. Başkanı Hasan Erdem’in yanı sıra Bursa ve Güney Marmara bölgesinde faaliyet gösteren turizm ve seyahat acenteleri yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, göreve geldikleri 3 aydan bugüne olan faaliyetleri ve hedefleri hakkında önemli bilgiler verdi.

“TURİZMDE YENİ ŞEYLER SÖYLEMELİYİZ”
Bursa ve Güney Marmara Bölgesi turizminin gelişmesi ve hak ettiği noktaya gelebilmesi adına göreve geldikleri günden bugüne yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Saraçoğlu, “Göreve geldiğimiz 3 aylık süre boyunca yerel yönetimlerimiz ve ilgili kurumlarımızla işbirliği halinde çalışmalara başladık. Bizim tek bir hedefimiz var; o da bölgemizin turizm değerlerini ve markalaşmasını arttırmak. Bu konuda kararlı ve azimliyiz. Bursa’da turizmin olduğu ve turizmin konuşulduğu her yerde TÜRSAB olacak” dedi. Bursa’nın 2019 turizm hedeflerini ortaya konması için turizmde yeni bakış açışları, yeni hedefler ve yeni şeylerin söylenmesi gerektiğini altını çizen Saraçoğlu, şunları söyledi:

“HEDEFTE RUSYA, ÇİN VE AVRUPA PAZARI VAR”
“Dünyanın ender şehirlerinde olan doğal güzelliklere ve turizm potansiyeline sahip Bursa ne yazık ki hak ettiği noktada henüz değil. Turizmde 2019 ve 2023 hedeflerimizi yerel yönetimlerimiz ve sektörlerimizle birlikte geniş kapsamlı ele almalıyız. Bursa’nın yaz ve kış turizminin yanında, tarih ve kültür turizmi, sağlık ve eko turizm gibi çeşitlerimizin marka değerini yükseltecek işlere imza atacağız. 2019 turizm hedefimizde sadece Arap ve Ortadoğu değil başta Rusya, Çin ve Avrupa ülkelerinden yabancı turistleri kentimize çekerek daha fazla gecelik konaklama sayısını daha fazla arttırmayı planlıyoruz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.