22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRSAB HOŞGELDİN YEMEĞİ DÜZENLEDİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği İnanç Turizmi Günleri” etkinliği öncesinde Hilton otelinde akşam yemeğinde biraraya geldi

TÜRSAB HOŞGELDİN YEMEĞİ DÜZENLEDİ

23 Kasım 2010 / 11:14

TURİZMİN SESİ


TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenen “İnanç Turizmi Günleri” etkinliği İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi vesilesiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı işbirliğiyle İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek.

Çok değerli misafirlerimiz 2010 kültür başkenti İstanbul'umuza hoş geldiniz. İstanbul'umuzun güzel bir otelinde Hilton otelinde sizleri ağırlamaktan hoş geldiniz demekten mutluluk duymaktayım.Yarın güzel bir toplantımız olacak bu akşam burada Hilton otelinin sizler için hazırladığı özel lezzetlerini tadacaksınız.

Kısa konuşacağım 12 bin yıllık tarihi olan İstanbul'umuzun birçok dine ev sahipliği yapmış hoşgörü sevgini yaşadığı şehri İstanbul'da yarın inanç turizmi için sizlerle beraber olacağım bizi kırmayarak dünyanın bir ucundan gelen konuşmalara katılımcılara saygıyla teşekkür ediyorum.

İstanbul'un geçmişte olduğu gibi, gelecekte de bir inanç turizmi merkezi olmasını sürdürülebilir hale getirmek, davetli katılımcılara İstanbul'u tanıtarak uluslararası anlamda İnanç Turizmi alanında vazgeçilmez bir destinasyon, bir marka şehir olduğunu tüm din temsilcileriyle birlikte teyid eden bir çalışmaya ev sahipliği yapmak amaçlarıyla düzenlenen; genelde Türkiye'nin, özelde ise İstanbul'un dinler, kültürler ve düşünceler kavşağında tarihte ve bugün üstlendiği rolün önemine, kesişme noktası olma özelliğine değinerek, İstanbul'da yaşam alanı bulan, İstanbul'dan etkilenen ve İstanbul'u etkileyen dinlerin buluşmasını sağlayan bir etkinlik olacak

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize inanç turizmi sempozyumunu bizce en önemli olan bölümü yaşananları yaşatmak ama en önemlisi seyahat özgürlüğünü ortadan kaldıran terörizmi ortadan kaldıran terörizme karşı önlem almak . 2000 tarihinde madde madde tüm din adamlarıyla konuyu ele aldık .

İnsan hak ve hürriyetlerinin şemsiyesi altına giren sahalardan biri olan din ve inanç özgürlüğüdür. Din ve inanç hürriyeti, insanın sahip olduğu en önemli haklardan biridir; inanç hürriyetinin diğer hak ve özgürlüklerle de çok yakın münasebeti vardır.

Tarih boyunca insanlar, din ve inanç özgürlüğü hususunda çok duyarlı olmuşlar; Din ve inanç özgürlüğü noktasında kaydedilecek gelişmeler “bir arada yaşama tecrübesi” ve “dünya barışı” adına insanlık için çok ciddi bir kazanç olacaktır.

Bu akşam Hilton otelinde sizlerle beraber olmaktan çok mutluluk duydum yarın İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda İstanbul 2010 İnanç Turizmi Zirvesi” başlayacak. 09.30'da düzenlenecek “Açılış Töreni”ve 19.00 – 20.00 saatleri arasında Hakan Aysev Solistliğinde gerçekleştirilecek “Senfoni ve İlahiler Gala Konseri” hafızalarınızdan silinmeyecek dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.