22 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

TÜRSAB “TURİZM SEKTÖRÜ DİJİTALLEŞME YOL HARİTASI ÇALIŞTAYI” YAPTI

“Turizm Sektörü Dijitalleşme Yol Haritası Çalıştayı”, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi

TÜRSAB “Turizm Sektörü Dijitalleşme Yol Haritası Çalıştayı” yaptı

02 Kasım 2018 Cuma 13:08

TURİZMİN SESİ


TÜRSAB ve Türkiye Bilişim Vakfı arasındaki iş birliği sonucunda, Ernst & Young Danışmanlık Şirketi tarafından sektörümüzün ihtiyaç ve beklentileri tespit edilerek planlanan ve dijital dönüşüm alanında bir yol haritası niteliği taşıyan “Turizm Sektörü Dijitalleşme Yol Haritası Çalıştayı”, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Çağdaş Ergin’in açılış konuşması ile başlayan Çalıştay, Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gönç’ün ve Birliğimiz Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İbrahim Halil Kalay’ın konuşmaları ile devam etti.

Açılış konuşmasında Birliğimiz Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Halil Kalay; “Dijitalleşme, kaçınılmaz bir birleşme. İnsanlar tatillerinde bile tercihlerini daha çok dijital alandan yapıyorlar, eleştiri veya memnuniyetlerini dijital kanallar vesilesiyle bildiriyorlar. Bu proje ile üyelerimizin, dijital dünyadaki değişimleri daha yakından takip edebilmeleri için bir yol haritası oluşturulacak ve pazarlarını büyütmeleri hedeflenecek” açıklamasında bulundu.

Panelin ilk bölümünde “Yeni Nesil Turizm Stratejileri: Dünyada Dijital Trendler ve Turizme Etkileri” konusu üzerine Birliğimiz Stratejik Planlama, Koordinasyon ve Pazarlama Grup Başkanı Levent Demirel ile EY Danışmanlık Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Şirket Ortağı Gökhan Gümüşlü konuşma yaptı. Çalıştay’a katılan seyahat acentaları temsilcilerine turizm sektörünün yöneldiği dijital trendler hakkında bilgi verildi. Dünyada dijitalleşme sürecinin nasıl başladığını anlatan Levent Demirel, şu anda internette 1 milyar web sitesinin faaliyette olduğunu söyledi. Zaman değiştikçe ihtiyaçların farklılaştığına dikkat çeken Demirel, turizmde sektörü için de trendlerin artık değiştiğini vurguladı. “Tek başına yapılan seyahatlerin sayısı, kişiye özel tatil planlaması talepleri her geçen gün artıyor. Sosyal medyanın da etkisiyle sırt çantalı turistler dünyada en çok seyahati gerçekleştirip, 270 milyar dolar harcadığı tespit edildi. Turizm sektörü olarak trendleri takip edip, farkındalık yaratıp, dünyadaki rakiplerimizin önünde nasıl yer almalıyız sorusunun yanıtına yönelik çalışmalıyız” dedi. Dünyada birçok ülkenin turizm destinasyonu olan şehirleri, akıllı şehirlere dönüştürmek için yaptıkları yatırımları anlatan EY Danışmanlık Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Şirket Ortağı Gökhan Gümüşlü; “Ülke olarak turizmde dijitalleşmeyi iyi yönetmek zorundayız” dedi. 

“Turizmde Dijitalin Önemi: Turist Deneyim, Tasarım Odaklı Düşünme ve Turizmde Veri Neden Önemli” konulu panelde ise EY Danışmanlık Orta, Güney, Doğu Avrupa ve Orta Asya Dijital Lideri ve Şirket Ortağı Onur Doğan’ın moderatörlüğünde; Wunder İnovasyon CEO’su Umut Onan, TANI Pazarlama İletişim CIO’su Cem Alpay ve Boğaziçi Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü Yrd. Doç. Dr. Stella Kladou’nun katılımlarıyla, turizm sektörünün dijital ile ilişkisinin önemine değindiler.

Panelin ikinci bölümünde EY Danışmanlık Hizmetleri İş Geliştirme Direktörü Mehmet Gülez’in moderatörlüğünde; “Akıllı Turizm: Verinin Yasal Boyutu ve Etkileri (KVKK, GDPR), Dijital Pazarlamanın Önemi, Kanal Stratejilerinin Değeri, Platform Şehirler ve Turizm Açısından Önemi” başlıkları tartışıldı. BTS Partners Şirket Ortağı Yasin Beceni, ALTAVIA Dekatlon Ülke Müdürü Samet Ensar Sarı ile İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. Akıllı Şehir Koordinatörü Ersoy Pehlivan’ın konuşmacı olduğu panelde; platform şehirlerin önemi, turizm sektöründeki tüketiciye sunulan dijital imkanların sayısal verilerle etkileri ve turizmde dijitalleşme sonucunda kullanılacak pazarlama, sosyal medya metotlarında izlenmesi gereken yollar hakkında bilgiler paylaşıldı. Türk Hava Yolları tarafından hazırlanan Fortune Traveler projesi örnek gösterildi. 

Panelin üçüncü ve son bölümü ise EY Danışmanlık Hizmetleri Orta Güney, Doğu Avrupa ve Orta Asya Gelişmekte Olan Teknolojiler Lideri ve Şirket Ortağı Alper Karaçar’ın moderatörlüğünde; “Turizm X.0: Yapay Zeka ve Robotik Süreçler, Sanal ve Artırılmış Gerçeklik, Blockchain Teknolojisi” konularıyla başladı. Botudio CEO’su Ali Erhan Tamer, Jolly Tour Blgi Teknolojileri Direktörü Turgut Çilingir ve Amadeus Genel Müdürü Mahir Yanık’ın katıldığı panelde; turizm sektöründeki dijitalleşmenin yapay zeka ile destelenerek, kazanılacak teknolojik avantajların pazarlama üzerindeki etkileri ve Blockchain sisteminin gelecekte işletmelere sağlayacağı yenilikler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Çalıştay’da panellerin ardından, katılımcılar için özel anketler yapılarak anlık geri bildirimler üzerinden interaktif sohbetler de gerçekleştirildi.Söz konusu Çalıştay ile ilgili Ernst & Young Danışmanlık Hizmetleri tarafından hazırlanacak olan Dijital Yol Haritası Raporu, en kısa süre içerisinde düzenlenecek bir lansman eşliğinde üyelerimizle paylaşılacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.