29 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

TÜRSAB ÜYESİ  ACENTALAR İNGİLTERE MERKEZLİ HYVE GROUP’U ŞİDDETLE KINIYORUZ DEDİ

TÜRSAB üyesi seyahat acentalarının, Küba, İran ve Venezüella gibi destinasyonların tanıtımına, Amerikan ambargosunu öne sürerek, EMITT Fuarının düzenleyicisi, İngiltere merkezli Hyve Group’u engellemesini şiddetle kınıyoruz

TÜRSAB üyesi  acentalar İngiltere merkezli Hyve Group’u şiddetle kınıyoruz dedi

10 Şubat 2020 Pazartesi 11:58

TURİZMİN SESİ


EMITT Fuarının düzenleyicisi, İngiltere merkezli Hyve Group’un TÜRSAB üyesi seyahat acentalarının, Küba, İran ve Venezüella gibi destinasyonların tanıtımına, Amerikan ambargosunu öne sürerek, engellemesini şiddetle kınıyoruz. Osmanlı döneminde yabancılara tanınan kapitülasyonları hatırlatan bu uygulama, hepimizi derinden yaralamış ve onurumuzu kırmıştır. 

TÜRSAB ÜYESİ  ACENTALAR TEPKİSİNİ GÖSTERDİ

Yaşanan olayı, global ticari yaşamın gereklerine bağlayarak, sıradan bir vaka gibi algılamak sektörümüz açısından büyük bir yanılgı olacaktır. 

TÜRSAB ÜYESİ  ACENTALAR HYVE GROUP’UN TUTUMU  ÜLKE TURİZMİNE BÜYÜK ZARAR VERECEKTİR

Rekorlar kırarak konulmuş hedefleri yakalayıp geçen turizm sektörü, Emitt fuarının düzenleyicisinin kendi ticari kaygıları yüzünden ülkemize turist gönderen ülkelere tahditler koyarak, fuara katılmamalarını sağlaması, sektör otorite, yetkili, kurum ve kuruluşlarının onayı alınarak yapılıyor gibi gösterilmesi veya algılanması halinde, ülke turizmine büyük zarar verecektir.

TÜRSAB ÜYESİ  ACENTALAR  YAŞANAN OLAY CİDDİDİR VE VAHİMDİR!

Devam etmesine göz yumulması ve “alışılması” yapılabilecek en büyük hatalardan biridir. 
SAYD olarak bu vahim olay karşısında başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB olmak üzere sektörün tüm bileşenlerini duyarlı olmaya çağırıyoruz.

TÜRSAB ÜYESİ  ACENTALAR   DİĞER STK’LARDA SESİNİ ÇIKARTSIN DEDİ                                                          

Ayrıca EMITT fuarının uzun yıllardır destekçisi olan ve fuarı bu günlere getiren TÜROFED ve TTYD’nin de yaşanan olayla ilgili karar ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmasını bekliyoruz. 

SAYD olarak önerimiz ise; Sektörümüzü sadece gelir kapısı ve Pazar olarak gören, adı uluslararası olup kendisi yöresel panayır haline dönüşmüş EMITT yerine, hedef pazarlarımızı ve yakın coğrafyamızı kucaklayacak gerçek anlamda uluslararası bir fuarın, tüm sektör bileşenlerinin güç birliğiyle hayata geçirilmesidir.  

Saygılarımla,
Mehmet GEM
Genel Sekreter
SAYD_Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.