29 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

TÜRSAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI FİRUZ B. BAĞLIKAYA, TÜRKİYE GENELİNDE SEYAHAT ACENTALARIYLA YAPTIĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTILARINA İSTANBUL’DA DEVAM EDİYOR

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya,, bu kez İstanbul Boğaziçi Bölge Temsil Kurulu’na bağlı seyahat acentası temsilcileriyle bir araya geldi

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Türkiye genelinde seyahat acentalarıyla yaptığı bilgilendirme toplantılarına İstanbul’da devam ediyor

14 Kasım 2019 Perşembe 20:31

TURİZMİN SESİ


TÜRSAB İstanbul Boğaziçi BTK Başkanı Yüksel Türemez’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Kurt, Mücella Kantaroğlu ve İstanbul Şişli BTK Başkanı Aylin Güneşli de katıldı. Toplantıya Beşiktaş, Beyoğlu ve Sarıyer’de faaliyet gösteren acenta temsilcileri büyük ilgi gösterdi.

tursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-b-baglikaya.jpg“TÜRSAB’I KURUMSAL HALE GETİRDİK”
Firuz B. Bağlıkaya, konuşmasında TÜRSAB’ı saygın ve şeffaf bir kurum haline getirmek için çalıştıklarını vurguladı. Göreve gelir gelmez yönetmelik çıkardıklarına dikkat çeken Bağlıkaya; “Türkiye Seyahat Acentaları Birliği 11 yıl keyfi davranılarak yönetmelik olmadan yönetildi. Yönetmelik çıkarmadılar çünkü kurumsal olmak zorunda kalacaklardı. Biz bu keyfiliğe son verdik. Çıkardığımız yeni yönetmelikle, şube ve merkez girişlerini aynı fiyata getirerek haksız rekabeti ortadan kaldırdık. Birliğin bilançolarını şeffaflaştırarak, borçlanma ve kefil olmaların önüne geçtik” diye konuştu.

“YENİ YASAYLA MESLEĞİMİZ DAHA İTİBARLI HALE GELECEK”
TÜRSAB Başkanı, yeni yasa beklentisi içinde olan acenta temsilcilerine süreçle ilgili detaylı bilgi verdi. 6 ay boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerini belirterek, yeni yasa taslağında yer alan maddelerin seyahat acentacılığı mesleğinin korunması adına büyük önem taşıdığını vurguladı. Bağlıkaya; “İhtiyaçlarımızı karşılayacak, mesleğimizi daha itibarlı hale getirecek, 48 maddelik yeni bir yasa hazırlandı. Birliğimizi hak ettiği güce ve etkinliğe getirecek yeni yasada en önemli maddelerden biri denetim konusu. TÜRSAB denetim ekiplerinin denetimleriyle kaçak tur sorunumuz da sona erecek. Beklentimiz Kültür ve Turizm Bakanımız’ın söz verdiği gibi yasamızın yıl sonuna kadar çıkması yönünde” dedi.

“TÜRSAB ROTA İLE ACENTALARIMIZ KAZANACAK”
Bağlıkaya, TÜRSAB’ın acentalara ekonomik katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği yeni projeler hakkında da bilgi verdi. Türkiye’deki seyahat acentalarını dijital bir çatı altında toplayan “TÜRSAB Rota” projesini anlattı. Bağlıkaya; “TÜRSAB Rota ile acentalarımız için bir pazar alanı oluşturduk. Türkiye genelindeki tüm seyahat acentaları birbirlerinin ürünlerini görebilecek. Bu projeyle hem tüketici hem de seyahat acentaları kazanacak. TÜRSAB Rota, ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlayacak” diye konuştu. Acentaların SGK destek paketinden yararlanması için TÜRSAB içinde bir birim oluşturulduğunu söyleyen Bağlıkaya, SGK bildirim takiplerinin TÜRSAB tarafından yapılacağını ve geriye dönük teşviklerin de alınabileceğini duyurdu.

“TÜRSAB KARİYER PORTALI ACENTALARIN ELEMAN İHTİYACINA ÇÖZÜM BULACAK”
Sektörde iş ve işçi arayan acentaların faydalanması için bir kariyer merkezi oluşturacaklarını söyleyen Bağlıkaya; “TÜRSAB olarak kendi kariyer portalımızı kuruyoruz. Eleman arayanlarla iş arayanlar aynı çatı altında olacak. Yasal izinleri de aldıktan sonra hayata geçireceğiz. Söz verdiğimiz gibi TÜRSAB Avantaj kartını da acenta sahipleri başta olmak üzere tüm üyelerimize dağıtacağız” diye konuştu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.