27 Temmuz 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya30°C
  • Ankara28°C

TÜRSAB YÖNETİM KURULU İBRA EDİLDİ

Devir Alınan Borçlar ve Ödemeler Hakkında Açıklama Yapıldı

TÜRSAB YÖNETİM KURULU İBRA EDİLDİ

26 Kasım 2022 Cumartesi 17:32

TURİZMİN SESİ


Bilanço Analizleri Arz Edildi. Devir Alınan Borçlar ve Ödemeler Hakkında Açıklama Yapıldı. Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları Oy çokluğuyla ibra edildi. Faaliyet ve Denetim raporları ile bilanço, gelir gider hesapları okundu ve müzakere edildi.  Aleyte ve lehte olmak üzere 2 kişiye söz verildi. 

tursabin-25-olagan-genel-kongresi-ibra-oylamasi.jpg

ÖNCEKİ YÖNETİMİ İBRA ETMEDİK NEDEN HESAP SORMADINIZ

Emin Çakmak; “Firuz Bey yönetime geldiğinde 18 yıllık yönetimi İbra etmeden gönderdik. Bu arkadaşlarımız borç bırakıp gidecek ibra etmeyelim hesap sorabilesiniz dedik yetki verdik neden hesap sorup takipçisi olmadınız? Biz sizden çok şey istemedik demokrasi ve şeffaflık istedik. Adım gibi eminim çalmadınız çırpmadınız ama Birliğin gelirlerini çarçur ettiniz. 24.Genel kurulda Haziran size yetki verdi. Gelecek Hazirunun uçak bileti ve konaklaması karşılanacak dedi. Siz neden tüm gelmek isteyen acentacıların uçak bileti ve konaklamalarını karşılamadınız?” dedi. 

Firuz Bağlıkaya’ya cevap hakkı doğduğundan Divan söz hakkı verdi.

tursabin-25-olagan-genel-kongresi-firuz-baglikaya.jpg

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Firuz Bağlıkaya; “Bu kadar hararete, bel altı vurmaya gerek yok. Biz geçmiş dönem ile ilgili 3-4 tane dava açtık. Süreç devam ediyor. Hukuğa başvurduk. Ceza davalarını savcılar açıyor. Savcıya suç duyurusunda bulunuyorsunuz, savcı inceliyor. Neden hesap sormayalım? Biz bunları websitelerimizde yayınlıyoruz. Değerli arkadaşlar hazirunun konaklama ve uçak bileti konusunda önerge verildiğinde Birliğin, tüm acentaların parasını karşılaması doğru değil dedim. İstanbul’da olan acentanın suçu ne? Biz 3.000TL’ye kadar ödeyelim dedik. Aidatını ödemeyen kişilere eğer bu hakkı verseydik çarçur bu olurdu. Ben kendi param olsa karşılarım ama kurumun parasını harcayamam. 18 ay bütün hesaplarımızı müfettişler inceledi. Genel Kurul’da alınan kararlar yasalardan üstün değildir. Hepinizi sükunete davet ediyorum. Bize yakılır bir genel kurul yapalım” dedi. 

tursabin-25-olagan-genel-kongresi-firuz-baglikaya-002.jpg

BİLANÇO GELİR VE GİDER HESAPLARI OKUNDU

Bilanço gelir ve gider hesapları Hasan Eker tarafından okundu. 24.Dönem faaliyet raporunda yer alan mali raporun özet sunumu yapıldı. Devir alınan borçlar ve ödemeler hakkında açıklama yapıldı.

GİDERLER PAYLAŞILDI

BTK, Fuarlar, Tanıtım, Temsil, Seyahat, Sponsorluk ve seçim giderleri aktarıldı. Genel yönetim giderleri paylaşıldı. 

Rapor okunduktan sonra Divan tarafından 2 konuşmacıya söz verileceği belirtildi. 

BENİ DAVET ETMEDİLER 

Emin Çakmak; “TÜRSAB Seferihisar’da bir sağlık turizmi faaliyeti yaptı. Katılımcı acentalarına ücretli katılım sağladı. Beni davet etmediler, etselerdi kendi uçak biletimi ve giderimi karşılardım. Daha önceki yönetim tüm acentaları buraya getirdi kimsede İstanbul’dan çıkıp neden ödediniz demedi” diyerek aleyte bir konuşma gerçekleştirdi. 

YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZ 

Rönesans Turizmin sahibi Recai Delibaş; “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış Emin Bey kürsüden inmedi. Her kongrede heyecanlı arkadaşlarımız olabilir” dedi. 

YÖNETİM, DENETİM VE DİSİPLİN KURULLLARI İBRA EDİLDİ

Bilanço gelir gider hesaplarının kabulü veya reddi için oylama yapıldı. Yönetim, disiplin ve denetim kurulları oy birliğiyle kabul edilmiş ve ibra olmuştur. 

tursabin-25-olagan-genel-kongresi-firuz-baglikaya-001.jpg

FİRUZ BAĞLIKAYA’DAN TEŞEKKÜR

Değerli meslektaşlarım belki de birbirimizi çok uzun süreler görmüyoruz. Ticari, siyasi rekabetler var. Kendi adına tüm Hazirundan özür diledi ve teşekkür etti. Eleştiriler için de teşekkür ediyoruz gereken dersi çıkaracağız. Bizi mutlu eden ve bizi gururlandıran tek şey mali konular İle ilgili tek bir eleştiri gelmemesi. Yönetim Kurulu ve kendi adıma teşekkür ediyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.