22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRSAB’IN 10 MİLYON AMERİKAN DOLARI HARCADIĞI İFADESİ GERÇEK DEĞİLDİR 

Başaran Ulusoy: Casa Garibaldi binasının restorasyonuyla ilgili açıklamalar gerçeği yansıtmıyor!

TÜRSAB’ın 10 Milyon Amerikan Doları harcadığı ifadesi gerçek değildir 

23 Kasım 2018 Cuma 00:20

TURİZMİN SESİ


TÜRSAB 22. Dönem Y.K. Başkanı Başaran Ulusoy basında yer alan ve “TÜRSAB tarafından 10 milyon dolar harcandığı” ifade edilen haberler ile ilgili olarak basın duyurusu yayınladı.

Yayınladığı duyuruda TÜRSAB’ın Casa Garibaldi binasının kendi dönemlerinde İtalyan Vakfı’ndan restorasyon karşılığında 10 Yıl + 10 Yıl olarak kiraladığını ve haberdeki gibi kesinlikle 10 Milyon Dolar harcanmadığını bu rakamların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek şunları söyledi : “Haberde geçen Casa Garibaldi binası için TÜRSAB’ın 10 Milyon Amerikan Doları harcadığı ifadesi gerçek değildir ve bu restorasyon ile ilgili faturaların tamamı halen TÜRSAB’dadır ve diledikleri an gerçek rakamları bu belgeleri inceleyerek görebilirler.

Casa Garibaldi binasının restorasyonu için harcanan bedel halen müteahhitte ödenmemiş olan  6  Milyon liralık borç da dahil olarak toplam 18 Milyon 760 Bin Türk Lirasıdır..

Bu bedel hem muhasebe kayıtlarında hem de müteahhit kayıtlarında da böyledir... Ayrıca Garibaldi için yapılan sözleşmenin zaten 10 Yıl + 10 Yıl olarak yapıldığını ve ilk 10 yılın bitmesine bugün itibarı ile 3-4 yıl kaldığını da ifade etti.

“Suskunluğumuz, söylenenleri kabul ediyor olduğumuzdan değil; sabırlı olduğumuzdandır.” sözleri ile basın açıklamasını tamamlayan TÜRSAB 22. Dönem Y.K. Başkanı Başaran Ulusoy kendi dönemlerinde yapılan tüm işlemlerin mali kayıtlarının ve belgelerinin şu anki mevcut TÜRSAB yöneticilerinde bulunduğunu ve 10 Milyon Dolar gibi gerçeği yansıtmayan asılsız beyanatlar verilmeden önce bu belgelere ve muhasebe kayıtlarına mutlaka bakmaları gerektiğini de hatırlattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.