23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TÜRSAB’TA GERİ SAYIM BAŞLADI

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nde (TÜRSAB) başkanlık yarışı sürüyor

TÜRSAB’TA GERİ SAYIM BAŞLADI

26 Kasım 2009 / 11:10

TURİZMİN SESİ


10 yıldır Başkanlık yapan Başaran Ulusoy'a karşı, İlos Travel Yönetim Kurulu Başkanı Serhad Uslan ve Baracuda Tur'un sahibi Cem Polatoğlu aday, Milliyet gazetesinin haberine göre Uslan “Başaran Ulusoy her seçimde 'köyüme döneceğim' diye açıklama yapıyor. Hala köyünün yolunu bulamadı” derken, Ulusoy'un buna yanıtı:

“Benim köyümün muhtarı o mu? Benim köyümün muhtarı üyelerim. Kararı onlar verir.” oldu.

'Kronikleşti'
Ulusoy'un seçimlerden kısa bir süre önce '2 yıl daha hizmete talibiz' açıklaması üzerine Ulusoy'un başkanlığının kronikleştiğini iddia eden Uslan, “Herhalde, TÜRSAB durdukça Ulusoy da başkanlığa aday olamaya devam edecek” diye konuştu. TÜRSAB'ta suyun akışının değiştiğini belirten Uslan, “440 acenteye sorduk. Yüzde 60'ı artık değişim gerektiğini düşünüyor” dedi.

'Listeme almadım'
“Uslan'ı yönetim kurulu listeme almadığım için aday oldu” diyen Başaran Ulusoy da, “Bizimle beraber çalışacaksın, seçim zamanı listeye alınmayınca aday olacaksın. Adaylık bir hafta kala mı olur? Adaylık meziyet ister. Demek ki işi öğretememişim. Benimle uğraşacaklarına projelerini anlatsınlar” dedi.

Öte yandan yarışın bir başka adayı da Baracuda Tur'un sahibi Cem Polatoğlu. Ancak seçime listesiz gireceği belirtilen Polatoğlu'nun amacının seçilecek yeni yönetime üye olarak girmek olduğu ifade ediliyor.

Yeniden seçime girme nedenini, yarım kalan projeleri tamamlamak olarak açıklayan Başaran Ulusoy, “Bunlar arasında Arkeoloji Müzesi ve Kuşadası merkezimiz var. İki yıl daha hizmete talip olarak geliyorsak tek sebebi yürüttüğümüz önemli projeleri tamamlayabilmek. Tabii bu yolla da ülkemize ve üyelerimize hizmete devam edebilmek” dedi.

“Seyahat acenteleri içinde memnun olmayanların adayı olduk” diyen Serhad Uslan da, “TÜRSAB'da yapılması gerekenler için ve yapılamayanlar için geliyoruz.Yapılması gereken pek çok proje var. Mesela seyahat acentelerinin şirket malı araçlarla diğer belge ve ruhsatlara gerek kalmadan kendi yolcusunu taşıyabilmesi gerekiyor. Ayrıca TÜRSAB bünyesindeki 'Bölgesel Yürütme Kurulları'nın yeniden yapılandırılması gerekiyor. Bununla birlikte 'birleştirilmiş güçlü ve özerk' bölgesel yürütme kurullarının tesis edilmesi gerek. Sorunların yerelde çözülmesi lazım. Merkezin yükü yerel yönetimler güçlendirilerek azaltılacak” diye konuştu.
Kaynak: Eylem Türk - Milliyet

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.