22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TUTAP GENEL BAŞKANI FİKRET YILDIZ'A DÜNYA MİRASI TÜRKİYE ÖDÜLÜ

TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız TÜRKSOY onuncu Basın Ödülleri töreninde TRT Haber de yayınlanan Dünya Mirası Türkiye Programındaki başarısından ötürü ödüle layık görüldü

TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız'a Dünya Mirası Türkiye Ödülü

19 Şubat 2018 Pazartesi 10:30

TURİZMİN SESİ


On farklı Ülkeden 16 Kişinin ödül aldığı törende Türkiye den Anadolu Ajansı ile birlikte TUTAP tarafından hazırlanan ve TRT Haber de Pazar günü yayınlanan Dünya Mirası Türkiye Programı ödüle layık görüldü. TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız'a ödülünü Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sn Hüseyin Yayman takdim etti. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Daimi Konseyinin 35. dönem toplantısında, 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen ilimizde düzenlenen etkinlikler kapsamında, “Doğumunun 125’inci Yılında Ünlü Kazak Şairi Mağcan Cumabay Anma Yılı Açılışı ve 10. TÜRKSOY Basın Ödülleri Töreni” Kastamonu Belediyesi, Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

10 ayrı ülkeden 16 basın mensubunun katılımı ile gerçekleşen törene; Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz’in yanı sıra; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov, Milletvekillileri Metin Çelik ve Murat Demir, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Vali Yardımcıları, Ünal Kılıçarslan ve Vedat Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Özbek, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saygı duruşunda ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program şair Mağcan Cumabay ile ilgili film gösterimi ve panel ile devam etti. daha sonra Kazakistanlı sanatçılar tarafından konser verildi ve hediye takdimlerinin ardından “2017 Yılının Kastamonu’daki En’leri Töreni” gerçekleştirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.