06 Ekim 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

TYD’NİN YENİ BAŞKANI TURGUT GÜR

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin 10'ncu Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul'da yapıldı.

TYD’NİN YENİ BAŞKANI TURGUT GÜR

11 Nisan 2009 / 09:23

TURİZMİN SESİ


Genel Kurul'da Murat Dedeman, başkanlığı Turgut Gür'e devretti. Gür, turizm ekonomisi konusunda doktora sahibi. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin 10'ncu Olağan Genel Kurul Toplantısı 10 Nisan 2009 Cuma günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla İstanbul Mövenpick Otel' de yapıldı.

BİZE GÜVENİN BİZE İNANIN
Yapılan seçimin ardından TYD Başkanı seçilen Turgut Gür, turizm yatırımcılarına hitap etti. Gür, şunları söyledi;
"Böylesine önemli bir Türkiye turizm varlığının üçte ikisine sahip olan konaklama tesislerinden yat limanlarına, golf tesislerine kadar geniş bir yelpazeye sahibiz.

Vizyonu son derece geniş kurucu başkanımız merhum Balas Küntay"ın vizyonuyla bi atılım yaparak bugünlere geldik. Bugüne kadar ki başkanlarımızı emeklerinden dolayı kutluyorum. Bundan böyle dünya turizminde daha da ilerlere çıkmak, hepimizin boynumuzun bocu. Bu görevin son derece ciddi ve ağır olduğunun farkındayım.

Siz değerli arkadaşlarımızla birlikte TYD, sektöün diğe sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte daha iyiyi yapmaya gayret edeceğiz. Bana verdiğiniz görevi, yönetim kurulu arkadaşlaımızla birlikte gerekeni yapacağız. Bize güvenin, bize inanın. Ne mutlu Türkiye diyorum"

TYD Yönetim Kurulu üyeleri şöyle:
Erol Aksoy
Haydar Barut
Ayhan Bektaş
Recai Çakır
Murat Ersoy
Mustafa Göçen
İsmet Güral
Savaş Gürsel
Melih Halefoğlu
İsmail Işık
Cefi Kamhi
Mustafa Keten
Oya Narin
Can Pulak
Attila Silahtaroğlu
Fettah Tamince
Cemil Uğurlu
Mithat Yenigün

TURGUT GÜR KİMDİR?
1938 İstanbul doğumlu olan Turgut Gür İstanbul Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi mezunu. Aynı üniversitede 'Turizm Ekonomisi' üzerine doktora da yapan Gür, 1984 yılında Turgut Özal döneminde turizm sektörüyle yakında ilgilenmeye başladı. Gür, Türk-Çek İş Konseyi ile Türk-Rus İş Konseyi başkanlığı yaptı. Turgut Gür evli ve iki çocuk babası.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.